Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

8

de Ady18 in Sarcina despre 20 iunie deschis - denunta

Sarcina

Buna! La 5 saptamini si 5 zile dupa prima zi a menstrautiei si 4 saptamini de la conceptie se observa la ecografie activitatea cardiaca a embrionului?
Raspunsuri: 6 • Score 0 • Vizualizari: 387
Rasfoieste dupa
 • 4552

  by andaghe about 22 iunie

  Am citit ca inima incepe sa bata la 21-22 de zile de la conceptie, asa ca nu e nimic neobisnuit in a se vedea pulsatia la aproape 6 sapt. Nu se poate auzi, dar asta e o alta poveste, de vazut se poate vedea daca e pozitia buna si aparatul performant
  • Scor: 0
  1 comentariu
  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   22 iunie

   Îți dai seama câtă inimioara este acolo???♥️

 • 7936

  by CorinaDani about 21 iunie

  NU AI RAMAS INSARCINATA IN TIMPUL MENSTRUATIEI !!! Incearca sa intelegi asta si chiar nu mai conteaza ca ai ramas insarcinata pe 26, 27, 28 sau 29 martie.

  Nu poate nimeni sa stie exact in urma carui contact din cele 4 ai ramas. Ovulul este viabil 12-24 ore, spermatozoizii pot supravietui intre 24 de ore si 3-5 zile. Chiar nu inteleg de ce te cramponezi in "halul" asta de data conceptiei sau de ce tot nu intelegi ca nu ai cum sa ramai insarcinata la menstruatie, deoarece atunci nu exista ovul viabil, care sa poata fi fecundat.

  Medicii oricum tin cont doar de data ultimei menstruatii (prima zi), atat. Toate analizele si investigatiile, data probabila a nasterii, iti vor fi calculate si recomandate in functie de numarul de saptamani de la ultimul ciclu, nu de data conceptiei.

  "O sarcina apare in urma fecundarii ovulului, de catre spermatozoid, numai in zilele din jurul ovulatiei : 3 - 4 zile inainte si 1 - 2 zile dupa aceasta. Statisticile arata ca la un ciclu stabil de 28 de zile, ovulatia apare in ziua a 14-a, considerand drept prima zi a ciclului, prima zi de menstruatie. La un ciclu stabil de 29 de zile, ovulatia are loc in ziua a 15-a, la cel de 30 de zile ovulatia apare in ziua a 16-a, si asa mai departe, constanta fiind perioada de 14 zile de la ovulatie pana la viitorul ciclu menstrual.

  Un ovul traieste intre 12 si 24 de ore. Apoi, daca nu este fecundat el moare si este eliminat. Viata spermatozoizilor este de aproximativ 3 - 5 zile. Fecundarea ovulul depinde de viabilitatea si motilitatea lor.

  Spermatozoizii purtatori de cromozomi X (cei care vor face fetite) sunt mai mari ca volum, se misca mai incet dar traiesc mai mult timp, intre 3 - 5 zile. Cei purtatori de cromozomi Y (cei care vor face baietei) sunt mai mici, mai iuti dar traiesc numai 24 - 48 de ore. De aceea daca contactul sexual are loc foarte aproape de, sau imediat dupa momentul ovulatiei, sunt mai mari sansele de a fi baiat, altfel spermatozoizii purtatori de cromozomi Y vor muri iar cei purtatori de cromozomi X vor "astepta" ovulul si il vor fecunda."

  http://www.desprecopii.com/info-id-12297-nm-Perioada-fertila-zile-fertile-si-sansa-de-a-concepe-un-copil.htm

 • 2773

  by Buburuza_Ruza about 21 iunie

  La 6 s se pot măsura bcf.urile ; in cazul tau 5s5z nu sunt departe de 6s. Numărul săptămânilor de sarcină se numără de la prima zi a ultimei menstruatii, deoarece zi concepției nu o vei ști nici tu,nici medicul niciodată cu precizie, chiar daca ar exista un singur raport neprotejat. Care este data ultimei menstruatii?
  • Scor: 0
  3 comentarii
  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   21 iunie

   * că o completare,in timpul menstruatiei este exclus sa fi rămas însărcinată, chiar daca nu te.ai fi protejat

  • Ady18
   by Ady18
   21 iunie

   14 martie s-a inceput menstruatia si de pe data de 26 martie am facut neprotejat.

  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   21 iunie

   Nu contează că ai făcut pe 26 neprotejat, poate fecundarea a avut loc pe 27,, nu ai cum să știi acest lucru. Bucura.te că ai auzit inimioara si Doamne ajuta sa ajungi cu bn la capăt! Bcf.urile sunt prezente chiar daca el este atât de mic/mica

 • 7936

  by CorinaDani about 21 iunie

  pana la urma nici nu mai conteaza ce si cum. este clar ca nu poti sa ramai insarcinata in timpul menstruatiei, mai ales daca ai avut contact protejat (ma rog, n-am sa inteleg niciodata chestia asta cu contact sexual in timpul menstruatiei, dar sa trecem peste).

  cand ai facut ecografia, sarcina ta avea deja aproape 6 saptamani, calculata de la prima zi a ultimului ciclu si daca ecograful este unul performant, da, se putea observa activitatea cardiaca.

  unele femei ovuleaza mai tarziu, au un ciclu menstrual mai lung de 28 de zile, raman insarcinate practic la finalul sau dupa perioada fertila, de aceea se recomanda ca prima ecografie sa fie facuta la 7-8 saptamani (numarate de la prima zi a ultimului ciclu), sa fie medicul sigur ca se observa si activitatea cardiaca, si daca sarcina s-a fixat unde trebuie, etc.

 • 1513

  by Camelia09 about 21 iunie

  Daca esti sigura de data conceptiei, inseamna ca ai avut o ovulatie mai timpurie si embrionul este mai mare decat varsta dupa ultima menstruatie, asa ca e normal sa se auda activitatea cardiaca mai devreme. Eu am auzit la 6 saptamani si 2 zile la ultima sarcina, iar la prima la 6 saptamani si 3 zile. Ce te ingrijoreaza?

  • Scor: 0
  5 comentarii
  • CristinaAlex88
   by CristinaAlex88
   21 iunie

   Dacă ultimul cm a fost pe 14 Martie, era normal ca testul de pe 4 Aprilie sa iasă negativ și următorul după întârzierea cm sa iasă pozitiv, cunosc caz care a avut ovulatie in ziua 16 și a mers la control la 5s și 6 zile și sau auzit mai multe inimioare bă...  mai mult

  • Ady18
   by Ady18
   21 iunie

   Vreau sa inteleg cind am putut ramine insarcinata in timpul menstruatiei dar nu cred ca a fost protejat sau pe 27. Am facut o ecografie pe 24 mai si mia spus ca sunt in a 8,9 saptamina. Daca numaram de pe data de 27 iese 8 saptamino si cateva zild

  • CristinaAlex88
   by CristinaAlex88
   21 iunie

   Dacă ai ovulatie in a 14-a zi este posibil ca pe 28, nu poți rămâne însărcinată in timpul cm mai ales ca a fost contactat protejat, dacă ai fost la 8 sapt și totul era bine, nu rămâne decât sa te bucuri de sarcina, sa mergi la controlate și sa vezi cum creste bebe

  • Camelia09
   by Camelia09
   21 iunie

   Care a fost ziua ultimei menstruatii? De acolo se masoara varsta sarcinii, practic varsta se masoara de dinainte de a exista o sarcina, fiind o conventie pentru ca nu se poate stii data precisa a conceptiei. Din ce scrisesei in postul initial parea ca ai ...  mai mult

 • 7936

  by CorinaDani about 20 iunie

  Nu cred, mai degrabă pe la 7 săptămâni de la data ultimului cm.
  • Scor: 0
  2 comentarii
  • Ady18
   by Ady18
   20 iunie

   cind am facut ecografia s-a vazut si activitatea cardiaca si de aici mi-au aparut multe semne de intrebare

  • CorinaDani
   by CorinaDani
   20 iunie

   Poate ecograful este unul performant și s-a putut observa activitatea cardiaca. Varianta cealaltă ar fi ca sarcina este mai mare cu o luna, dar s-ar fi observat asta la măsurători.

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta