Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

12

de Ali061192 in Copilul 3 - 6 ani despre 20 martie 2019 deschis - denunta

Copilul si vorbirea

Buna ziua. Sunt noua pe acest site. Am o fetita de 3,5 ani. Are o usoara intarziere in dezvoltarea psihomotorie. Inca de la 7 luni mergem la neurolog, si luam tratament, am mers la kinetoterapie cateva luni. A mers in picioare la un an si 6 luni. 
Este foarte apropiata de copiii de varsta ei, acum ne confruntam cu vorbitul...,,mama" spune de la 8 luni , acum spune aproape orice cuvant, repeta dupa mine dar nu leaga propozitii simple. 
La ultima vizita la neurolog ni sa spus ca a recuperat foarte bine, insa la partea de limbaj mai avem putin de recuperat si o sa incepem cu logopedia. 
Este foarte isteata, intelege orice ii spun, aduce orice ii cer...nu toata lumea sesizeaza intarzierea ei. Merge si la gradinita unde doamna se intelege cu ea f bine. Face pipi la baie, se comporta ca si ceilalti doar ca inca nu vorbeste ca ei. 
Intrebarea mea este pentru mamicile care au copii mai mari si au intampinat aceleasi probleme, cum sau recuperat? Cand ajung sa fie la nivelul celorlalti copii de varsta lor?

Raspunsuri (3):

Raspunsuri: 3 • Score 0 • Vizualizari: 387
Rasfoieste dupa
 • 39

  by astridhappy about 26 martie 2019

  Logopedul iti poate spune. Dar eu cred ca te ingrijorezi prea repede. Fetita surorii mele a vorbit la patru ani, iar pana atunci nu spunea nimic!

  • Scor: 0
 • 4767

  by andaghe about 20 martie 2019

  Fii-mea are 4,2 ani si suceste silabele in cuvinte incat doar cineva care stie despre ce vorbeste ea de obicei o intelege. Dar nu este nicio problema, important este sa se joace, sa asculte, sa relationeze adecvat cu copiii si adultii, sa cunoasca si sa respecte reguli, sa se coordoneze la activitati, sa caute solutii la problemele specifice varstei. Corectitudinea pronuntiei si/sau lungimea propozitiilor sunt importante dar nu vitale.

  • Scor: 0
 • 9242

  by CorinaDani about 20 martie 2019

  cel mai in masura sa-ti ofere o parere este logopedul, dupa ce va interactiona si va incepe sa lucreze cu fetita ta. fiecare copil este unic, se dezvolta in ritmul lui.

  4 comentarii
  • andaghe
   by andaghe
   20 martie 2019

   Pfuu, Corina, voiam sa dau plus si a iesit minus din taste, scuzeeee

  • CorinaDani
   by CorinaDani
   20 martie 2019

   Nu-i bai, stai linistita, pot eu sa ma supar pe o ploesteanca de-a mea ? :-)))

  • CorinaDani
   by CorinaDani
   20 martie 2019

   *ploiesteanca

  • andaghe
   by andaghe
   20 martie 2019

   :*

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta