Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

30

de LMaria in Diverse despre 28 ianuarie deschis - denunta

Resurse umane,sarcina

Buna fetelor! Am fost astăzi la resurse umane sa anunt ca sunt însărcinată,sa vad daca trebuie sa aduc ceva de la doctor...Fetele mi-au spus că nu trebuie sa aduc nimic.Este prima sarcina si nu stiu cum se procedează cu concediul medical sau dacă sunt obligată să îmi iau medical.Mie teamă să nu am vreo surpriză după 7 luni cand raman acasa
Raspunsuri: 4 • Score 0 • Vizualizari: 250
Rasfoieste dupa
 • 7542

  by CorinaDani about 29 ianuarie

  citeste un pic si acest articol si cred ca te vei lamuri :

  https://blog.avocatoo.ro/drepturile-gravidelor-la-locul-de-munca/

  • Scor: 0
 • 30

  by LMaria about 29 ianuarie

  Multumesc mult fetelor! Eu lucrez dispecera,12 ore pe zi si mai lucrez si de noapte tot 12 ore. E ok statul pe scaun atâtea ore? Bine mai ma ridic, dar credeti ca poate sa imi reducă orele de lucru? De la 12 la 8 ore?
  • Scor: 0
  2 comentarii
  • CorinaDani
   by CorinaDani
   29 ianuarie

   salariatele insarcinate NU trebuie sa lucreze noaptea si ai dreptul la program redus de lucru, de 6 ore in loc de 8, dar salariul il incasezi intreg. ai inteles acum de ce fetele de la resurse umane nu te incurajau sa depui notificare in scris ? pentru ca...  mai mult

  • Mirelutza13
   by Mirelutza13
   29 ianuarie

   Trebuie sa duci un document oficial ca esti insarcinata si in cate saptamani. Cei de la HR au termen 10 zile sa trimita acel document la medicina muncii si impreuna cu fisa postului si fisa de risc la locul de munca sa iti recomande anumite avantaje. Prog...  mai mult

 • 7542

  by CorinaDani about 28 ianuarie

  pai vezi ? atata timp cat nu exista un document oficial prin care tu poti face dovada ca ai anuntat angajatorul asupra faptului ca esti insarcinata, angajatorul NU este obligat sa respecte prevederile privind protectia maternitatii la locul de munca. din moment ce anunti oficial (cu nr de inregistrare pe notificarea pe care o depui la resurse umane), angajatorul este obligat sa anunte ITM in termen de cateva zile si sa-l cheme pe medicul de medicina muncii cu care are contract (teoretic), sa faca un raport privind riscul la locul de munca.

  daca nu tu anunti oficial in scris, nu beneficiezi de drepturile tale legale. in firma in care lucrezi nu sunt / au mai fost si alte colege insarcinate ? ele cum au procedat ?

  1 comentariu
  • onutza b
   by onutza b
   28 ianuarie

   Deci ce spui tu Corina e adevărat. ..Ei am anunțat sefa de magazin chiar de la primele 6 sapt....Dar oficial la sediul mare aM adus doar o adevrîntâmplare de la medic de familie ca este sarcina de 20 sapt și ultimul ecograf....știu ca am adus un pic cam t...  mai mult

 • 7542

  by CorinaDani about 28 ianuarie

  fetele de la resurse umane nu prea stiu ce au de facut. faci o notificare in scris prin care anunti ca esti insarcinata, la care atasezi o adeverinta eliberata de medicul de familie, nu mai veche de 5 zile. in felul acesta angajatorul ia la cunostinta despre starea ta si este obligat sa respecte prevederile legale privind protectia maternitatii la locul de munca. printre altele trebuie sa stii ca ai dreptul la 2 zile libere platite pe luna (se numeste dispensa pentru consultatii prenatale, dar pentru a beneficia de ea, trebuie sa faci cerere ori de cate ori trebuie sa mergi la medic/analize), pentru a merge la medic sa-ti faci analize/investigatii. nu poti fi obligata sa lucrezi ore suplimentare, schimb de noapte, sa depui efort fizic sau sa lucrezi in conditii grele.

  daca sarcina ta decurge ok, nu ai nevoie de concediu medical, decat atunci cand te imbolnavesti. daca sarcina este cu risc sau ai conditii grele la locul de munca si angajatorul nu-ti poate asigura un alt loc de munca sau nu iti poate oferi conditiile necesare, pentru a beneficia de concediu medical de risc maternal trebuie sa ai recomandare de la medicul specialist, avizata de medicul de medicina muncii.

  cauta pe net si citeste OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca, sa stii ce drepturi si obligatii aveti atat tu, cat si angajatorul.

  • Scor: 0
  2 comentarii
  • LMaria
   by LMaria
   28 ianuarie

   Am întrebat-o dacă trebuie sa completez cva si foarte hotărâtă a zis ca nu...doar dacă vreau eu, sa aduc de la medic ca sunt însărcinată în x luni...sa fie acolo.

  • ciurte
   by ciurte
   28 ianuarie

   Eu am trimis un mail , sediul firmei la care lucrez eu e in alta localitate si asa puteam sa procedez.I am anuntat la 12 sapt ca sunt insarcinata cu foaia de la ginecolog ei sunt obligati sa iti ofere anumite beneficii,poti sa soliciti trecerea la 6h pe a...  mai mult

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta