Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

2

de Camiz770707 in Scolarul despre 15 aprilie 2018 deschis - denunta

Adolescenta de 14 ani la festival muzica?

Cum spun nu unei adolescente de 14 ani la a merge la un festival de muzica pe 3 zile si 3nopti? Si daca am promis-o ca recompensa pentru rezultate scolare, cum schimb acea promisiune fara da lezez relatia cu ea?

Raspunsuri (6):

Raspunsuri: 6 • Score 0 • Vizualizari: 1095
Rasfoieste dupa
 • 220

  by ancutzzzza about 18 aprilie 2018

  Daca mi se intampla mie nu as uita sau ierta vreodata. Mergi cu ea sau trimite celalalt parinte, unchi, etc. Nu as vrea sa fie singura, dar nici nu poti spune nu. Nu as fi in stare sa le fac copiilor asta

 • 1178

  by redactor about 16 aprilie 2018

  BUna, 

  La 14 ani eu nu as lasa un copil neinsotit la aceste festivaluri - presupun ca e vorba despre Neversea sau Untold. Noi am fost 3 ani la rand cu copilul la Untold - de la varsta de 15 ani. Mereu cu el ... SI anul asta mergem cu el - si are 18 ani, la Untold. 


  Cand incepe viata de student, va merge fara noi, parintii ...

  • Scor: 0
 • 8641

  by CorinaDani about 16 aprilie 2018

  Nu spui nu. Insoteste-o si tu la concert sau incredinteaz-o unui adult (ruda, prieten, cineva in care ai mare incredere) care va merge si el la concert si care doreste sa-si asume aceasta responsabilitate. In felul acesta toata lumea va fi multumita. La 14 ani mi se pare prea devreme sa lasi un copil de capul lui, la un astfel de eveniment, 3 zile si 3 nopti, fara un adult responsabil in preajma lui. Se pot intampla atatea chestii neplacute si neprevazute...la urma urmelor este vorba despre un minor, lasat nesupravegheat...cine isi asuma responsabilitatea daca i se intampla ceva ?

  Ok, i-ai promis c-o lasi la concert, dar i-ai cumparat biletele la acesta, are cazarea si transportul asigurate ? Merg si alti colegi sau prieteni de-ai ei, vor fi si adulti care sa-i insoteasca sau nu ? Sau a fost doar o vorba in vant, crezand ca nu va putea atinge acea performanta scolara ? Daca nu ai cumparat inca biletele la concert si nu ai facut rezervari pentru cazare si transport, poti invoca motivul ca nu se mai gasesc bilete sau locuri de cazare...

  Daca era vorba despre tabara sau excursie, organizata impreuna cu colegii, sa fie insotiti de diriginte sau alt adult care isi asuma responsabilitatea pentru copiii din grup, era alta treaba.

  • Scor: 0
  1 comentariu
  • Camelia09
   by Camelia09
   16 aprilie 2018

   Si mie mi se pare buna ideea de a-ti insoti copilul la concert. Nu cred totusi ca e bine sa-i spui ca nu ai gasit bilete sau cazare ca o sa isi dea seama ca e un pretext (daca nu ea personal sigur ii va atrage atentia vreun/vreo prieten/a asupra acestui ...  mai mult

 • 618

  by nicoopoliciuc about 15 aprilie 2018

  Încât a învățat pe masura așteptărilor dvs. Pentru aceasta promisiune, sigur își dorește enorm sa meargă. Totuși la 14 ani are destulă maturitate încât sa aibă grija de ea. Bănuiesc ca nu merge singură. Eu zic sa o lași. Ma pun în pielea ei. Ai promis ca ma lași, am învățat, mi-am dat silința, ești mulțumită mami. Uraaaaa merg la festival! Ce bucurie. Serios :)))

  • Scor: 0
 • 4691

  by andaghe about 15 aprilie 2018

  Eu as merge cu ea. Ar fi cumva situația ideala, ai ea la concert, și tu liniștită.

  • Scor: 0
  1 comentariu
  • andaghe
   by andaghe
   15 aprilie 2018

   Dacă vrei totuși neapărat să nu o lași (oricum 14 ani e nepotrivit să meargă singura, sau fara un adult de încredere), nu o lași și gata, ii explici motivele și altă dată eviți sa promiti în vânt. Nici adulților nu le pica bine o promisiune nerespectată, ...  mai mult

 • 1676

  by Camelia09 about 15 aprilie 2018

  Ai promis neavand de gand sa te tii de promisiune sau s-au schimbat lucrurile? Nu vad cum vei reusi sa dai inapoi fara sa lezezi relatia, in afara cazului in care ai un motiv foarte bun. Evident ca ii poti spune nu si cel mai bine ar fi sa fii sincera si sa ii explici motivatia ta. Orice incercare de a inventa un motiv fals va deteriora si mai mult relatia. Atata timp cat nu mai faci promisiuni pe care nu le poti respecta se vor rezolva problemele de la sine, o promisiune netinuta nu e capat de lume, dar e important sa nu se repete. Problema este ca, pe viitor, cand vei incerca sa o motivezi sa aiba rezultate scolare mai bune, e foarte posibil sa nu mai reusesti. Daca exista vreo modalitate de a te tine de promisiune eu iti recomand sa o faci. Ar trebui sa o ajuti sa gaseasca placerea in ceea ce invata si sa nu aiba nevoie de o motivatie exterioara, dar stiu ca de multe ori este dificil. Succes!

  • Scor: 0
Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta