Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

7

de stelut3 in Familia despre 6 mai 2017 deschis - denunta

Sentiment de vinovatie

Bună. . Sunt Simona..Am o întrebare legata de logodnicul meu.Avem amândoi 42 de ani,eu vin dintr-o căsătorie de 22 de ani el dintr-o relație de 10 ani cu o femeie mai mare cu 10 ani .De patru ani suntem împreună ,el nu are copii iar copii mei sunt majori cu familie și fiecare la casa lui.Problema este ca el continua sa vorbească pe net cu fosta ..mereu trimite poze despre ce face ..despre planurile noastre ..O tine la curent cu tot ..Am avut unele discuții cu el pt ca nu este corect sa procedeze așa ..Este ok dacă ok felicita de ziua ei. .dar nu zilnic..zice ca se simte vinovat ca a lasat-o cu datorii..problema nu este la ea,el e cel care scrie primul..El vrea în așa fel sa fie prezent în viața ei..cu mici glume,fotografii..pur și simplu îmi zice ca sunt doar prieteni.Am încercat sa îl înțeleg dar răbdarea mea e pe sfârșite. I - am spus de ce m-a chemat intr-o tara străină dacă știa ca nu poate renunța la fosta relație ,îmi zice ca a renunțat ca mă iubește și chiar simt lucrul acesta ,ce sa fac ?uneori simt ca explodez..pt mine este ca și o umbra fosta ..nu o cunosc ..poate a suferit,încerc sa mă pun în locul ei ..mă gândesc ca a fost destul de greu pentru ea ..la o vârstă mai înaintată sa ramai singur..e al a fst lângă egala a plătit datoriile pe care le-au avut împreună ...și totuși el nu se poate stăpânii dacă nu vb cu ea ..când vede ca sunt în jurul lui schimba pagina de watapp ..știe ca mă supăr și chiar I - am spus ca nu mai rezist ..sta cuminte doua trei zile după care începe iar ..pur și simplu ..nu vorbesc de dragoste ..doar lucruri banale.Cum poate sa se vindece de aceast sentiment de vinovăție? Va mulțumesc.

Raspunsuri (4):

Raspunsuri: 4 • Score 0 • Vizualizari: 1152
Rasfoieste dupa
 • 7

  by stelut3 about 6 mai 2017

  Da așa ar fi corect , el mă iubește și îmi arata ăsta ,este un barbat extraordinar..nu ar trebui sa mă îngrijorez. .dar este bine precum spui ..El trebuie sa rezolve ăsta pentru ca este bine pentru amândoi .

  1 comentariu
  • andaghe
   by andaghe
   7 mai 2017

   Pai până nu își rezolvă el propria dilema sau vinovăție sau ce e, nu prea ai cum sa intervin tu, din păcate, doar de va ascunde mai bine și cam atât .intreaba-l dacă e ok și dacă are nevoie de ceva de la tine că sa se lămurească. Eventual stabiliți împreu...  mai mult

 • 127

  by Laura84e about 6 mai 2017

  pai daca ii este prietena asa buna,propune i sa ti faca cunostinta cu ea

  Intr o relatie sau casnicie prietenii ar trebui sa devina comuni.

  Cu toate ca eu nu sunt de acord ca fostii sa devina dintr-o data prieteni, mi se pare aproape imposibil,sigur mai exista un pui de sentiment

  • Scor: 0
 • 4857

  by andaghe about 6 mai 2017

  Intr-un cuplu, cel puțin din experiența me, libertatea pe care ți-o dă partenerul creste apropierea. Adică mai mult și mai mult apreciezi partenerul fata de care nu trebuie permanent sa te justifici, să te ascunzi, să te explici.

  • Scor: 0
  1 comentariu
  • stelut3
   by stelut3
   6 mai 2017

   Da așa este.

 • 4857

  by andaghe about 6 mai 2017

  Pai ar trebui sa nu te deranjeze că are prieteni. Nu are nicio legătură cu tine, cu tine de el cu cine simte nevoia să vorbească, cu cine "povestește". Dacă nu știai că e fosta lui te mai deranja? Dacă nu vorbesc chestii amoroase, și cu tine se poarta corect , ca un partener, adică atent, doritor de cuplu, comunicativ, de ce să îți faci probleme inutil? Dacă ești geloasa că nu vorbește atât de mult și cu tine, ar trebui poate sa te gândești cum sa faci pentru a îmbunătăți comunicarea, dar gabdeste-te că orice om are alți oameni cu care îi face plăcere să discute, cu fiecare altceva. Și eu am prieteni bărbați cu care vorbesc ce nu vorbesc cu prietenele fete. Sau cu soțul . Pur și simplu ii cunosc de mai.mult timp, e alt grad de relație, prietenie. Nu inseamna că face ceva greșit, poate au un nivel de înțelegere a ceilulat pe care nu l-am mai găsit, nu e ceva ce trebuie neapărat controlat că e rău, e doar un fapt de viață, și eu asa cred, că nu ar trebui sa te superi. Să o tratezi că pe orice alta prietenie cu un bărbat.

  • Scor: 0
  2 comentarii
  • stelut3
   by stelut3
   6 mai 2017

   Este foarte adevărat ,nu sunt foarte geloasa doar ca pur și simplu nu înțelegeam de ce simte nevoia ca la ora 8 dimineata sa trimită fotografii cu ce face la munca ...la cumpărături ..de ce imediat filmează și trimite video când eu împing căruțul cu cumpa...  mai mult

  • andaghe
   by andaghe
   6 mai 2017

   Pai nevoia asta trebuie sa și-i clarifice el. Înțeleg că ar fi mai ușor să îți spună ce motiv îl mana să facă asta, dar poate nu știe nici el exact, nu toți oamenii sunt atenți la propriile trăiri și le identifica corect.

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta