Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

119

de lavi02 in Sanatate despre 21 octombrie 2013 inchis - denunta

Probleme cu gaurile din urechi

Fata mea de 11 ani si jumatate a vrut neaparat gauri in urechi. Eu nu i-am facut cand era mica pentru ca nici eu nu am si sunt fericita fara.

 

La sfarsitul lui august am dus-o la gaurit urechile, operatiunea s-a facut cu pistolul si i-au fost introdusi cercei medicinali. A primit instructiuni sa-i pastreze in urechi 6 saptamani, sa-i miste zilnic si apoi ni s-a spus ca poate sa-si puna ce vrea. 

 

Toate bune si frumoase, am dat-o cu rivanol si baneocin cateva zile, s-au vindecat ranile. totul bine. Acum vreo cateva zile fata mea si i-a scos si si-a pus unii din argint (asa spune persoana de la care i-a primit, ca ar fi argint). A zis ca aur nu vrea, ca nu-i place. [bang]. S-a tot chinuit cu pusul, au ajutat-o si vreo 2 colege pe la scoala, cu maini murdare banuiesc. Astazi dupa amiaza imi arata ca s-a inrosit locul la una din urechi. Am decis sa scoatem cerceii aia, sa dezinfectam cu Rivanol si Baneocin si sa punem unii din aur, dezinfectati si ei in prealabil. Sotul meu i-a pus cercelul, cu greu. Ne-am gandit noi ca e bine sa-i punem cercel in continuare ca sa nu i se astupe gaura.

 

Seara cand am culcat-o am dat-o din nou cu Rivanol si Baneocin. Acum a venit sa-mi arate ca i s-a umflat lobul urechii si ii e rosu si fierbinte. [q]

 

E clar ca e infectie acolo, maine vreau sa o duc la medic. Avem abonament la Regina Maria, oare la ce medic sa o dc: dermatologie, pediatrie, chirurgie? Daca nu prindem dimineata o programare la RM o ducem dupa amiaza la medicul de familie dar e mai peste mana.

 

Pana atunci ce sfaturi aveti cu ce sa o mai dau? 

 

Raspunsuri (5):

Raspunsuri: 5 • Score 0 • Vizualizari: 28849
Rasfoieste dupa
 • 12284

  by CorinaDani about 21 octombrie 2013 Cel mai bun raspuns

  cel mai probabil e vreun stafilococ. continuati cu tratamentul recomandat de medic. pentru a evita o posibila reactie alergica (pentru ca aurul si argintul din care sunt facuti cerceii nu sunt metale pure, ci in amestec cu alte metale) da cu lac de unghii pe tortita/surub si pe zona de cercel care intra in contact direct cu pielea.

  • Scor: 0
 • 2

  by PS_DM about 24 octombrie 2013

  poate fi alergica la fel de bine si la aur si la argint, Exista cercei din otel chirurgical care seamana cu argintul :).   Eu am alergie la aur.

   

  • Scor: 0
 • 4

  by ilenutza about 21 octombrie 2013

  Daca ai ab la RM nu au si serviciu de urgenta sa suni?

  • Scor: 0
  1 comentariu
  • lavi02
   by lavi02
   21 octombrie 2013

   A fost sotul cu ea la RM la dermatologie azi dimineata. A spus doctorita ca e infectie, a scos puroi de acolo, i-a dat tratament si trebuie sa nu mai poarte cercelul pana se vindeca.
   Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

 • 49

  by ela_04 about 21 octombrie 2013

  Poate fi alergica la aur. Se poate intampla. 

  Asa am patit si eu cu fata...si ea era asa mica saraca. A trecut cu un leac babesc... cu scuipat. Pus pe degete si frecat locul. De mai  multe ori pe zi. De cate ori isi aminteste ca ea e mare si poate sa faca singura.

  Nici eu nu am vrut sa aud la inceput ca mi se parea o prostie dar chiar a avut efect. In 2-3 zile ia trecut buba. 

  Poate de la sarea din saliva cred s-a cicatrizat. 

  Eu nu prea folosesc rivanol tocmai pt ca am impresia ca mai rau coace, la fel si apa oxigenata. Pun betadine. 

  Sanatate multa!

   

   

   

   

   

   

  • Scor: 0
 • 4

  by J G about 21 octombrie 2013

  Eu as merge la pediatrie. Intre timp lasa cercelul in ureche sa nu se astupe gaura si continua cu dezinfectatul si cu rivanolul.. o sa fie bine.

   

  • Scor: 0
  1 comentariu
  • alimara
   by alimara
   21 octombrie 2013

   buna, si fata mea are 11 ani si aceeasi problema alergie la aur, argint numai ca ea se chinuie de cand avea 1 zi ca atunci i-am facut gauri. am incercat multe perechi de cercei de toate felurile. eu am descoperit ca numai cerceii medicinali ( cei care sun...  mai mult

Intrebarea a fost inchisa.

Intrebari dupa relevanta