Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

2

de CristinnaNist in Familia despre 3 octombrie 2022 deschis - denunta

Cum accept copilul?

Bună mămici! Am o mica întrebare, o problema pe fond emoțional. Sunt tânără și divorțată fara copii. De ceva vreme ies cu cu bărbat însă acesta are un copil cu probleme (exclusiv în grija lui) . Ne iubim însă mie îmi e teama de responsabilitatea asta și în mintea mea parca nu accept prezenta lui.Ce ați face în locul meu? Ați renunță la viata voastră actuala pentru o astfel de familie? Cum îmi fac psihicul sa accepte prezenta unui copil?

Raspunsuri (4):

Raspunsuri: 4 • Score 0 • Vizualizari: 1363
Rasfoieste dupa
  • 702

    by Mihaela0000 about 4 octombrie 2022

    Daca, cumva, vrei totusi sa intelwgi ce se intampla cu copilul acela. In functie de diagnosticul pe care il are, discuta cu un psiholog si cu un doctor. Ca sa vezi ce implica problema lui. Din ce spui, nu inteleg prea bine. Are sindrom down, autism? Retard mental? Vreo problema fizica? E normal sa nu stii ce sa faci cand cineva e diferit de tine. Eu am avut un cumnat care in urma unei operatii pe creier a ramas ca o leguma la pat 20 de ani. Nu vorbea, manca, mergea nimic. Era ca un bebelus. Cand m-am casatorit cu sotul meu, m-am gandit ca la un moment dat o sa trebuiasca sa am grija de el. Si mi-a fost teama, insa, am incercat sa invat despre el, ce ii place, ce nu, ce probleme are etc. Cu mare durere in suflet, anul trecut, l-am pierdut, a murit. Nu ne asteptam absolut deloc la asta, credeam ca o sa mai traiasca inca 20 de ani sincer.... Si in ciuda faptului ca a fost un om cu probleme, copiii mei l-au iubit. Se jucau imprejurul lui, iar el era mereu bucuros de prezenta lor. Sfatul meu sincer e sa incerci macar sa intelegi clinic ce are copilul respectiv si cum o sa evolueze situatia lui. Dupa asta, decizi daca vei fi in stare sau nu sa ramai cu tatal lui.

    • Scor: 0
    1 comentariu
    • CristinnaNist
      by CristinnaNist
      5 octombrie 2022

      Bună! Mulțumesc! Am citit comentariul tău de câteva ori... Însă nu ma regăsesc în context.... Cumnatul e cumant, e adult, alta familie, locuiește în alta parte, copilul e copil, e responsabilitate zilnica, gradinita, scoala, mâncare, comportament 24 h/7 z...  mai mult

  • 23

    by jenn about 3 octombrie 2022

    Cand ai indoieli, e clar ca ceva nu e in ordine. Prezenta unui copil implica o responsabilitate mare, cu atat mai mult daca are probleme. Daca nu simti 100 % ca vrei asta, nu te forta, nu va fi bine pt niciunul din voi! Mai ales pt copil, care are nevoie de extra afectiune si ingrijiri. Decat o convietuire cu stres, certuri si frustrari mai bine lipsa! Eu una nu m- as complica.

    1 comentariu
    • CristinnaNist
      by CristinnaNist
      3 octombrie 2022

      Mulțumesc tare mult pentru sinceritate!

  • 13256

    by CorinaDani about 3 octombrie 2022

    Fii sincera și răspunde-ți la aceasta întrebare : ce te deranjează mai mult, prezenta/existenta copilului sau faptul ca are probleme de sănătate și se afla în grija exclusiva a tatălui (deci șanse zero ca mama copilului sa se implice sau copilul sa petreacă timp și la ea acasă).Răspunsul ți-l vei da doar ție, nu trebuie să-l scrii aici.

    1 comentariu
    • CristinnaNist
      by CristinnaNist
      3 octombrie 2022

      Cred ca are probleme... Acesta este răspunsul.... 🥺

  • 109

    by Collins20 about 3 octombrie 2022

    Nu, nu te complica.Daca iti pui toate intrebarile acestea e clar ca nu e pentru tine, si nu o spun ca sa te acuz, a te casatori cu cineva care are un copil e o responsabilitate in plus si putini sunt pregatiti pentru asta. Mergi inainte

    1 comentariu
    • CristinnaNist
      by CristinnaNist
      3 octombrie 2022

      Mulțumesc pentru sinceritate!

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta