Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

49

de Doaga Oana in Copilul 1 - 3 ani despre 22 august 2022 deschis - denunta

Febră copil de 1 an și 8 luni

Hei, mămici!Băiețelul meu de 1 an și 8 luni are rosu in gat și pe langa rosu in gat ii mai iese și 2 dinți ... doctoru mi-a zis sa ii dau antibiotic la 24 de ore, chestia e ca este a 3 a zi de când face temperatură și tot continuă să faca nu mi s-a întâmplat niciodată asa.. (temperatura 38-39)

Raspunsuri (1):

Raspuns: 1 • Score 0 • Vizualizari: 837
Rasfoieste dupa
  • 702

    by Mihaela0000 about 22 august 2022

    Salutare. Nu se da antibiotic chiar daca are doar rosu in gat. Antitermicele sunt cele care scad febra. Dovada ca nu functioneaza antibioticul daca nu este infectie in corp, o ai chiar tu. Daca de exemplu copilul tau are coronavirus, poti sa ii dai antibiotic, ca nu il ajuta la nimic. Antitermicul este paracetamol si ibuprofen. Daca copilul nu accepta sub forma de sirop, trebuie sa ii pui supozitor. Se dau alternativ adica o data paracetamol (citesti exact doza pe cutie), astepti sa treaca minim 4 ore si apoi ibuprofen (citesti doza pe cutie). Exista sansa ca baietelul tau sa aibe roseola infantum (cauta pe net despre ea). Iti dai seama de aceasta roseola daca dupa 3 zile ii apar bubite pe corp, pornind de la cap/obraji.

    • Scor: 0
    2 comentarii
    • Mihaela0000
      by Mihaela0000
      22 august 2022

      Eu am 2 copii care nu au liat niciodata antibiotic. Fata, cea mica, a facut odata 4 zile consecutiv fevra, iar tratamentul este cel pe care ti l-am spus. Daca totusi nu scade de la antitermice sau persista mai mult de inca 1-2 zile, du-te la urgente.

    • Mihaela0000
      by Mihaela0000
      22 august 2022

      Stiu cat de greu iti este, ce sentimente te incearca si ca te simti neputincioasa. Este foarte important ca cel mic sa consume lichide! Chiar daca nu manamca altceva in afara de lapte/supe, este normal, mai ales daca il doare gatul. Niciodata nu asocia ie...  mai mult

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta