Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

44

de RobertaMD in Sarcina despre Jo la 14:37 deschis - denunta

Colonoscopie in sarcina

Bună ziua, stiti cumva dacă se poate face colonoscopie in sarcina? La medicul ginecolog voi ajunge abia peste 3 saptamani si poate găsesc pe aici mai repede un răspuns. Menționez ca am 25 de săptămâni. Mulțumesc pentru eventualele raspunsuri!

Raspunsuri (2):

Raspunsuri: 2 • Score 0 • Vizualizari: 223
Rasfoieste dupa
 • 12241

  by CorinaDani about Jo la 19:09

  Cred ca ar fi mai bine sa suni la clinica sau cabinetul medical unde se fac colonoscopii, sa întrebi dacă poți face aceasta investigație, însărcinată fiind.Cu medicul ginecolog nu ai posibilitatea sa iei legătura telefonic, pe whatsapp, să-i ceri sfatul? Personal nu cred ca poti face investigația, riști sa ți se declanșeze contractii premature în urma golirii colonului, plus anestezia care se poate sa nu fie compatibila cu sarcina. Ai neapărată nevoie de colonoscopie, ți-a fost recomandata de medicul specialist?

  • Scor: 0
  1 comentariu
  • RobertaMD
   by RobertaMD
   Jo la 20:18

   Mulțumesc frumos pentru răspuns! O sa incerc sa i-au legatura cu el.. Da, am nevoie neapărat de o colonoscopie insa voi mai aștepta 3 luni pana după naștere dacă trebuie.. Indicat ar fi fost acum cât am aceasta problema sa ma vada un specialist.. Dar ma g...  mai mult

 • 661

  by Pepco about Jo la 17:59

  avand in vedere ca stiu ce presupune, nu cred ca este recomandata.

  colonoscopia se face cu un colon complet golit de materii fecale. pentru aceasta, incepand cu ora 15 din ziua anterioara zilei colonoscopiei, vei inceta sa mananci. vei bea, in schimb, 4 litri de solutie medicala de golire a colonului - practic, vei merge la WC des, cu diaree, pentru a goli tot ce se poate de acolo. nu stiu daca aceasta solutie medicala este recomandata in sarcina, nu cred ca provocarea a ore de diaree (da, dureaza ore, solutia se bea 250 de ml la fiecare 15 minute si nu este placuta la gust) este recomandata pentru o gravida.

  in ziua colonoscopiei, ti se poate face anestezie locala sau nu. procedura nu este placuta, este stresanta pentru organism, practic ti se introduce prin anus un tub cu gel/apa calda si cu o camera de investigare in varf. pentru a putea vedea bine zonele investigate, este posibil ca asistenta sau asistentele sa apese puternic unele zone din zona burtii/stomacului - imposibil pentru o gravida.

  dupa procedura mai trebuie sa stai acolo intinsa, pentru ca... iese gelul/apa calda. trebuie sa aduci un cearsaf pe care sa stai.

  • Scor: 0
  1 comentariu
  • RobertaMD
   by RobertaMD
   Jo la 20:16

   Mulțumesc pentru răspuns, da, la privat unde as vrea sa merg se face anestezie totala

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta