Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

1872

de Eugenya1 in Copilul 1 - 3 ani despre 22 ianuarie inchis - denunta

Copil ,vorbeste doar la cresa

Buna dimineata! De curand,imi exprimam ingrijorarea in ceea ce priveste limbajul celui mic ( 1 an jumatate).Ieri ,vorbeam cu educatoarea despre asta si am fost surprinsa sa aud ca el de fapt are cateva cuvinte in vocabular.Acasa vorbeste doar pe limba lui,desi noi tot timpul vorbim cu el,incercam sa-l facem sa ne imite,insa imita doar gesturi.Si comportamentul este diferit acolo:de ex,acasa ,cand este in scaunul de masa ,nu are stare si cere tot timpul ceva,aratand cu degetul.Daca mai intra si tati in bucatarie,vrea la el in brate,pt ca face tot ceea ce vrea el,ii da tot ceea ce cere.Ma gandesc ca obtine totul chiar si fara sa vorbeasca si de aceea nu o face.Mai sunt mamici in situatia mea?Cum as putea sa-l incurajez sa vorbeasca si acasa?

Raspunsuri (5):

Raspunsuri: 5 • Score 0 • Vizualizari: 467
Rasfoieste dupa
 • 1122

  by annya33 about 29 ianuarie Cel mai bun raspuns

  https://www.desprecopii.com/info-id-22481-nm-Primele-cuvinte-ale-bebelusului-Iata-care-sunt-etapele-in-dezvoltarea-vorbirii.htm

  • Scor: 0
 • 131

  by Missis about 23 ianuarie

  Ce inseamna "a vorbi" la un copil de 1,5 ani?! Tin minte cum ma intrebau bunicile: "dar vorbeste fetita?". Nuuu, ziceam eu, pt ca pt mine a vorbi=a comunica prin propozitii. Aaa, dar al meu vorbeste, spune mama, tata, apa! Mda. In rest Annya a zis tot ce era de zis. Calmeaza-te si bucura-te de pitic!

  • Scor: 0
 • 1122

  by annya33 about 23 ianuarie

  Ți am spus și atunci, îți spun și acum. ESTE prea mic pt a vorbi cum te aștepți tu. Aveți pretenții mari de la copiii voștri și asta le face rău pe parcursul vieții. Ați discutat cu un pediatru despre evoluția copilului? DC credeți ca e ceva în neregula cu evoluția lui? Copiii sunt unici, diferiți, fiecare copil cu ritmul lui. Unii vb mai devreme, alții mai târziu. Unii merg în picioare înainte de 1 an, alții după sau cu mult după 1 an. Unii stau în fundulet singuri înainte de 6 luni alții mult după 6 luni. Comunicați și jucați va și bucurați va de copilul dvs. NU va stresați inutil. E perfect normal copilul dvs și e unic, nu uitați.

  2 comentarii
  • Eugenya1
   by Eugenya1
   23 ianuarie

   Suntem in uk,aici este o asistenta care ne viziteaza pana la varsta de 3 ani.Nu l-a mai vazut de 8 luni,dar i-am spus la tlf ca nu vorbeste si mi-a spus ca este putin in urma si va veni sa-l vada sapt viitoare.Cand am mentionat asta educatoarei,mi-a spus ...  mai mult

  • Mihaela0000
   by Mihaela0000
   23 ianuarie

   Si eu cred ca prea multa grija ca sa il faceti sa vorbeasca acasa, o sa atraga din partea lui chiar contrariul. Cu siguranta faptul ca i se dau lucruri fara sa ceara explicit, il fac sa nu vorbeasca neaparat, insa nu cred ca are rost sa va schimbati obice...  mai mult

 • 58

  by cristina_suciu27 about 22 ianuarie

  Încă este micuț, va vorbi când va fi pregătit. Băiatul meu de 5 ani, pana la vârsta de 2 ani nu vorbea deloc, mama, papa, cam atât, de la doi ani a început pur și simplu sa vorbească clar și mult, nu te stresa, va vorbi când va putea.

  • Scor: 0
 • 199

  by criss1234 about 22 ianuarie

  Noi încă n am ajuns in stadiul acesta deci nu știu cât de bun este sfatul... dar cred ca se răsfață cu voi ... poate dacă va faceți ca nu înțelegeți când vrea ceva ca sa insiste el mai mult... ma gândesc daca doar arată ceva și voi îl dați n ar mai avea de ce sa ceara și cu vorbe.

  • Scor: 0
Intrebarea a fost inchisa.

Intrebari dupa relevanta