Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

2

de Dia9827 in Copilul 1 - 3 ani despre 6 ianuarie 2020 deschis - denunta

Copii cu frici

Buna mămici! Am o fetiță de 2 ani jumătate,mereu a fost mai timidă și mai fricoasa u lucrurile si oamenii noi. De ceva timp mai ales ma simt neputincioasă,este practic terorizată cand vede un om necunoscut,uneori sunt nevoită să plec din anumite locuri deoarece nu o pot liniști in niciun fel. Nu mai vrea nici cu copii,singurul loc unde ii place sa stea este la mall,acolo nu spune nimic. Nu pot merge acasă la cineva deoarece plange foarte tare si cere sa plecam acasa. Mai sunt mamici care s-au confruntat cu astfel de cazuri?

Raspunsuri (2):

Raspunsuri: 2 • Score 0 • Vizualizari: 579
Rasfoieste dupa
 • 1782

  by Camelia09 about 6 ianuarie 2020

  Ceea ce descrii pare un pic extrem. O doza de frica e normala si benefica, dar prea multa poate insemna o problema. Cum reactioneaza daca vin copii straini, de varsta similara, sa se joace cu ea? Pare sa se teama de ei, se fereste? Eu te-as sfatui sa mergeti la o evaluare la un psiholog, in curand va ajunge la varsta de gradinita si, daca problemele continua, ii va fi greu sa se adapteze.

 • 3226

  by Buburuza_Ruza about 6 ianuarie 2020

  Bună. Este normal sa nu sară în sus de bucurie la toți necunoscuții,cu atât mai mult cu cât ea a fost timida mereu! Cu cei din familie și prietenii ei cum reacționează?! Iese des afara sau se întâmplă mai rar? De exemplu băiețelul meu(9luni jumate) a plâns în urmă cu câteva zile în casă unor rude,deși era familiarizat cu locul,persoanele si nu este deloc timid ;Am fost nevoiți să plecăm acasă..

  • Scor: 0
  2 comentarii
  • Camelia09
   by Camelia09
   6 ianuarie 2020

   E un semn bun ca face diferenta intre straini si cunoscuti, si e normal la 9 luni sa reactioneze cum ai descris. Nu stiu daca la 2 ani si jumatate acest comportament este normal. Cel mai in masura sa spuna asta e un speciualist, iar daca exista o problema...  mai mult

  • Buburuza_Ruza
   by Buburuza_Ruza
   6 ianuarie 2020

   Ai perfecta dreptate , la 2ani jumătate poate fi ușor exagerata o reacție că cea descrisa; depinde însă și de cum este obișnuită fetiță, daca iese in colectivitate o data pe lună sau in fiecare zi. In control de specialitate nu ar strica.

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta