Comunitatea Desprecopii Tort Snickers

Informatie Reteta

 • Trimis de: Anda08
 • Postat la: Feb 10, 2017
 • Comentarii : 1
 • Vizualizari : 2260
 • Aprecieri : 1
 • Categorie: Torturi » Torturi cu ciocolata
 • Descriere: Pentru a face budinca: combina amidonul de porumb, zaharul, sarea si laptele intr-un blender si pulseaza pana la omogenizare. Alternativ, combina toate ingredientele intr-un castron si amesteca energic. Transfera amestecul intr-un castron pe baie de aburi si amesteca aproximativ 20-25 de minute, ocazional. Budinca este gata atunci cand este suficient de groasa pentru a acoperi partea din spate a unei linguri. Adauga vanilia. Imparte in jumatate amestecul: adauga ciocolata in prima jumatate, si amesteca pana la omogenizare; dauga untul de arahide in cealalta jumatate si amesteca bine. Pentru a face sosul de caramel: Pune zaharul si apa intr-o cratita la foc mic-mediu si amesteca pana se dizolva zaharul. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, creste caldura la mare. Din acest moment nu se mai agita amestecul direct, ci doar utilizand manerul cratitei. Amestecul va incepe sa faca bule dupa un minut sau cam asa ceva. Dupa ce amestecul incepe sa se transforme intr-o nuanta aurie, adauga untul si smantana. Amestecul va face multe bule. Amesteca pentru a combina totul apoi opreste focul si lasa la racit. Pentru a face sosul ganache: pune ciocolata si smantana intr-un bol pe o cratita cu apa ce fierbe (pe aburi). Se lasa timp de 2-3 minute ca ciocolata sa se topeasca, apoi se amesteca incet. Adauga zaharul pudra si amesteca bine. Se adauga apa cate 1 lingura pe rand, amestecand dupa fiecare. Se lasa deoparte. Pentru asamblare: Imbraca tava cu folie de plastic. Aseaza biscuitii graham unul langa altul sa acopere baza tavei. Intinde un strat subtire de budinca de ciocolata. Mai pune un strat de biscuiti. Intinde un strat subtire de budinca cu unt de arahide. Continua alternativ straturile cu ciocolata si unt de arahide, separandu-le cu un strat de biscuiti. Toarna sosul caramel racit si pune totul deoparte sa se aseze. Se toarna apoi sosul ganache racit si se adauga Snickers-urile tocate. Se finalizeaza totul cu stropi de caramel si ciocolata. Aseaza tortul in frigider sau congelator timp de cel pu?in 8 ore sau peste noapte. Variatii: Schimbati biscuitii graham cu cei de ciocolata. Inlocuiti untul de arahide cu Nutella. Pentru o versiune Twix inlocuiti untul de arahide cu caramele topite.

Informatie Profil

 • Dificultate Mediu

Descriere detailata

 • Pentru a face budinca: combina amidonul de porumb, zaharul, sarea si laptele intr-un blender si pulseaza pana la omogenizare. Alternativ, combina toate ingredientele intr-un castron si amesteca energic. Transfera amestecul intr-un castron pe baie de aburi si amesteca aproximativ 20-25 de minute, ocazional. Budinca este gata atunci cand este suficient de groasa pentru a acoperi partea din spate a unei linguri. Adauga vanilia. Imparte in jumatate amestecul: adauga ciocolata in prima jumatate, si amesteca pana la omogenizare; dauga untul de arahide in cealalta jumatate si amesteca bine.

  Pentru a face sosul de caramel: Pune zaharul si apa intr-o cratita la foc mic-mediu si amesteca pana se dizolva zaharul. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, creste caldura la mare. Din acest moment nu se mai agita amestecul direct, ci doar utilizand manerul cratitei. Amestecul va incepe sa faca bule dupa un minut sau cam asa ceva. Dupa ce amestecul incepe sa se transforme intr-o nuanta aurie, adauga untul si smantana. Amestecul va face multe bule. Amesteca pentru a combina totul apoi opreste focul si lasa la racit.

  Pentru a face sosul ganache: pune ciocolata si smantana intr-un bol pe o cratita cu apa ce fierbe (pe aburi). Se lasa timp de 2-3 minute ca ciocolata sa se topeasca, apoi se amesteca incet. Adauga zaharul pudra si amesteca bine. Se adauga apa cate 1 lingura pe rand, amestecand dupa fiecare. Se lasa deoparte.

  Pentru asamblare: Imbraca tava cu folie de plastic. Aseaza biscuitii graham unul langa altul sa acopere baza tavei. Intinde un strat subtire de budinca de ciocolata. Mai pune un strat de biscuiti. Intinde un strat subtire de budinca cu unt de arahide. Continua alternativ straturile cu ciocolata si unt de arahide, separandu-le  cu un strat de biscuiti. Toarna sosul caramel racit si pune totul deoparte sa se aseze. Se toarna apoi sosul ganache racit si se adauga Snickers-urile tocate. Se finalizeaza totul cu stropi de caramel si ciocolata. Aseaza tortul in frigider sau congelator timp de cel pu?in 8 ore sau peste noapte.

  Variatii: Schimbati biscuitii graham cu cei de ciocolata. Inlocuiti untul de arahide cu Nutella. Pentru o versiune Twix inlocuiti untul de arahide cu caramele topite.