Comunitatea Desprecopii Conchas - Briose mexicane

Informatie Reteta

 • Trimis de: Anda08
 • Postat la: Feb 07, 2017
 • Vizualizari : 2283
 • Categorie: Bucatarie Internationala » Mexic
 • Descriere: Se incalzeste doar putin laptele intr-o cratita, apoi se adauga un amestec de 25 g de faina, 25 g de zahar si drojdia. Se amesteca bine si se lasa sa stea 15 minute intr-un loc cald. Pune 550 g de faina si un varf de cutit de sare intr-un castron, adauga restul de zahar impreun? cu lapte condensat, 100 g unt, ouale si amestecul de drojdie. Se framanta pana rezulta un aluat moale, elastic. Se formeaza o minge, se pune inapoi in castron, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit 50 de minute intr-un loc cald. Intr-un castron se amesteca restul de unt cu zaharul pudra timp de 5 minute pana devine o compozitie pufoasa, apoi se incorporeaza sucul de sfecla si restul de faina. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se framanta aluatul crescut din nou, si se formeaza 20 de bilute. Se aseaza pe o tava de copt si se aplatizeaza cu mana, DOAR putin. Din aluatul colorat cu sfecla se formeaza alte 20 de bilute si se intind cu sucitorul putin (sau cu mainile date prin faina daca aluatul este prea moale), aproximativ de dimensiunea celor din tava. Fiecare biluta de aluat din tava se unge putina apa si se pune o foaie de aluat roz (imbracam suprafata acestora) si se cresteaza cu un cutit linii usoare, curbe. Se lasa in cuptorul incins aproximativ 20 de minute. Puteti inlocui sucul de sfecla cu 2 linguri de cacao pentru un topping maroniu, cu aroma de ciocolata.

Informatie Profil

 • Ingrediente 100ml lapt­e
  700g faina­
  150g zahar­
  1 pachetel­ drojdie u­scata
  1 lingura ­lapte cond­ensat
  235g unt l­a temperat­ura camere­i
  4 oua
  100g zahar­ pudra
  1 lingura ­sirop de s­fecla
 • Dificultate Simplu

Descriere detailata

 • Se incalzeste doar putin laptele intr-o cratita, apoi se adauga un amestec de 25 g de faina, 25 g de zahar si drojdia. Se amesteca bine si se lasa sa stea 15 minute intr-un loc cald.

  Pune 550 g de faina si un varf de cutit de sare intr-un castron, adauga restul de zahar impreun? cu lapte condensat, 100 g unt, ouale si amestecul de drojdie. Se framanta pana rezulta un aluat moale, elastic. Se formeaza o minge, se pune inapoi in castron, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit 50 de minute intr-un loc cald.

  Intr-un castron se amesteca restul de unt cu zaharul pudra  timp de 5 minute pana devine o compozitie pufoasa, apoi se incorporeaza sucul de sfecla si restul de faina.

  Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se framanta din nou aluatul crescut, si se formeaza 20 de bilute. Se aseaza pe o tava de copt si se aplatizeaza cu mana, DOAR putin.

  Din aluatul colorat cu sfecla se formeaza alte 20 de bilute si se intind cu sucitorul putin (sau cu mainile date prin faina daca aluatul este prea moale), aproximativ de dimensiunea celor din tava. Fiecare biluta de aluat din tava se unge putina apa si se pune o foaie de aluat roz (imbracam suprafata acestora) si se cresteaza cu un cutit linii usoare, curbe. Se lasa in cuptorul incins aproximativ 20 de minute.

  Puteti inlocui sucul de sfecla cu 2 linguri de cacao pentru un topping de maroniu.