Comunitatea Desprecopii Cozonac Maramuresean

Informatie Reteta

 • Trimis de: Anda08
 • Postat la: Apr 27, 2016
 • Vizualizari : 2628
 • Categorie: Preparate de sarbatori » Cozonaci si placinte
 • Descriere: e face maiaua: o cana de lapte caldut se amesteca cu drojdia, pana la omogenizare. Apoi, se adauga 2 linguri de zahar, o lingura de faina si se lasa sa creasca timp de cca 10 minute. Coca cozonac Se pune un kilogram de faina intr-un castron, se face o adancitura in mijlocul cantitatii de faina, in care toarna maiaua, sarea si cele trei galbenusuri. Apoi se framanta compozitia si se mai adauga pe parcurs o cana de apa calduta. Se framanta bine tot amestecul, pentru a se obtine o compozitie nici prea moale, nici prea tare. Se adauga uleiul si apoi se mai framanta energic, pana ce coca se dezlipeste de pe mana. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit, la loc cald, cca o ora. Coca se imparte in trei parti egale. Fiecare dintre acestea se intinde si se formeaza cate o foaie de cca 1 cm, de lungimea tavii si latimea putin mai mare decat jumatate din latimea tavii. Umplutura si montarea cozonacului Nuca macinata se amesteca cu zaharul si apoi se presara pe fiecare dintre cele trei foi, in mod egal. Fiecare foaie se ruleaza si se aseaza apoi in tava tapetata cu ulei. Vor rezulta trei cozonaci care vor fi unsi cu un ou intreg batut bine. Tava se da la cuptorul preincalzit, la cca 180 de grade, timp de 40 de minute. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se acopera cu un prosop umed si se lasa in tava pana se racesc.

Informatie Profil

 • Dificultate Simplu
 • Autor / Sursa http://woman2woman.ro/2014/05/cozonac-maramuresean-cu-nuca/

Descriere detailata

 • e face maiaua: o cana de lapte caldut se amesteca cu drojdia, pana la omogenizare. Apoi, se adauga 2 linguri de zahar, o lingura de faina si se lasa sa creasca timp de cca 10 minute.

  Coca cozonac

  Se pune un kilogram de faina intr-un castron, se face o adancitura in mijlocul cantitatii de faina, in care toarna maiaua, sarea si cele trei galbenusuri. Apoi se framanta compozitia si se mai adauga pe parcurs o cana de apa calduta. Se framanta bine tot amestecul, pentru a se obtine o compozitie nici prea moale, nici prea tare. Se adauga uleiul si apoi se mai framanta energic, pana ce coca se dezlipeste de pe mana.

  Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit, la loc cald, cca o ora.

  Coca se imparte in trei parti egale. Fiecare dintre acestea se intinde si se formeaza cate o foaie de cca 1 cm, de lungimea tavii si latimea putin mai mare decat jumatate din latimea tavii.

  Umplutura si montarea cozonacului

  Nuca macinata se amesteca cu zaharul si apoi se presara pe fiecare dintre cele trei foi, in mod egal. Fiecare foaie se ruleaza si se aseaza apoi in tava tapetata cu ulei. Vor rezulta trei cozonaci care vor fi unsi cu un ou intreg batut bine.

  Tava se da la cuptorul preincalzit, la cca 180 de grade, timp de 40 de minute.

  Cand sunt gata, se scot din cuptor, se acopera cu un prosop umed si se lasa in tava pana se racesc.