Colac impletit mac

Ingrediente

Puneti faina, zaharul, drojdia, untul, apa, sarea si 1 ou intr-un castron. Framantati 10 minute pana rezulta un aluat elastic. Formati o minge de aluat si puneti-o intr-un vas uns cu putin ulei sau unt. Acoperiti cu folie alimentara si lasati-l sa creasca intr-un loc caldut timp de aproximativ o ora pana isi dubleaza volumul. Framantati aluatul foarte putin si impartiti-l in 5 bucati egale. Rulati fiecare bucata intr-un "cordon" de 30 cm lungime. Atasa?i capetele la un capat, ipletiti-l si strangeti capetele in acelasi mod. Puneti hartie de copt intr-o tava, asezati colacul impletit si acopetiti-l cu folie alimentara. Se lasa o ora la crescut, intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Scoate?i folia. Ungeti colacul cu 1 galbenus si presarati macul. Preincalziti cuptorul la 200C. Coaceti painea aproximativ 25 de minute (sau pana se rumeneste frumos si este gata). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de 30 de minute.

Ingrediente si timp de preparare

 • Ingrediente 500g faina­ alba
  2 lingurit­e zahar
  1 pachetel­ de drojdi­e uscata (­7grame)
  45g unt la­ temperatu­ra camerei­
  250ml apa ­calduta
  2 lingurit­e sare de ­mare
  1 ou intre­g si 1 gal­benus
  1 lingura ­mac
 • Dificultate Foarte simplu

0 comentarii

Preparare

Puneti faina, zaharul, drojdia, untul, apa, sarea si 1 ou intr-un castron. Framantati  10 minute pana rezulta un aluat elastic. Formati o minge de aluat si puneti-o intr-un vas uns cu putin ulei sau unt. Acoperiti cu folie alimentara si lasati-l sa creasca intr-un loc caldut timp de aproximativ o ora pana isi dubleaza volumul.
Framantati aluatul foarte putin si impartiti-l in 5 bucati egale. Rulati fiecare bucata intr-un "cordon" de 30 cm lungime. Atasa?i capetele la un capat, ipletiti-l si strangeti capetele in acelasi mod. Puneti hartie de copt intr-o tava, asezati colacul impletit si acopetiti-l cu folie alimentara. Se lasa o ora la crescut, intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Scoate?i folia. Ungeti colacul cu 1 galbenus si presarati macul.
Preincalziti cuptorul la 200°C. Coaceti painea aproximativ 25 de minute (sau pana se rumeneste frumos si este gata). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de 30 de minute.

Fotografii