Tarta cu lapte

Ingrediente

Un desert simplu, cremos si foarte usor de pregatit pentru invitati: tarta cu lapte!

Ingrediente si timp de preparare

  • Ingrediente 500ml lapt­e
    1 betisor ­de scortis­oara
    3 oua, sep­arate
    1 lingura ­faina de p­orumb (fin­a)
    5 linguri ­faina alba­, cernuta
    ­
    5 linguri ­zahar
    1/2 lingur­ita praf d­e copt
    25g unt mo­ale
    1 lingura ­zahar pudr­a

    Aluat tart­a:
    250g faina­ alba
    110g zahar­ pudra, ce­rnut
    110g unt r­ece
    1 ou
  • Dificultate Foarte simplu
  • Autor / Sursa taste.com

0 comentarii

Preparare

Pentru aluat: Preincalziti cuptorul la 180° C si ungeti usor o tava de tarta. Amestecati bine faina cu zaharul si untul rece intr-un procesor de bucatarie pana cand amestecul seamana cu pesmetul. Adaugati oul, procesati doar pana cand amestecul se omogenizeaza. Se acopera aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider timp de 30 de minute. Cand este rece, se intinde intr-o foaie uniforma, se aseaza in tava, se taie excesul si se mai lasa la rece 10 minute. Se acopera tava cu aluatul cu hartie de copt, apoi se umpel cu orez sau fasole si se coace in cuptorul incins timp de 10 minute. Se scoate apoi hartia cu orezul si se mai coace inca 5 minute.

Puneti laptele si scortisoara intr-o cratita. Aduceti la fierbere, apoi opriti focul si lasati-l la infuzat timp de 10 minute. Reduceti cuptorul la 170° C. Adaugati intr-un castron galbenusurile, faina, zaharul si praful de copt, amestecati, apoi treptat turnati laptele infuzat. Se amesteca amesteca bine si se arunca batul de scortisoara, apoi se ai pune la foc mic pentru 5 minute sau pana se ingroasa. La final, opriti focul, incorporati untul, acoperiti cratita cu folie alimentara si lasati sa se raceasca.

Bateti albusurile de ou spuma, incorporati-le inc rema racita si turnati-o peste tarta. Se pune inapoi in cuptorul incins pentur inca 25 de minute sau pana cand prinde usor culoare. Cand este gata se lasa la racit, se presara zahar pudra, frisca si fructe la alegere.

Fotografii