20

de biaaa97idd in Sarcina despre 3 iulie 2022 inchis - denunta

Saptamana 21 si nu am simtit miscarea bebelinei

Buna ziua dragi mamici cu pitici si nu numai.Sunt in saptamana 21 de sarcina si nu am simtit miscarea bebelinei. Mentionez ca este prima sarcina. Toata lumea ma intreaba cat de activa este dar eu nu stiu sa raspund. Din ce am inteles de la medic placenta este pozitionata anterior. Ce anume ar trebui mai exact sa insemne aceste miscari?

Raspunsuri (2):

Raspunsuri: 2 • Score 0 • Vizualizari: 641
Rasfoieste dupa
  • 371

    by StefaniaCo about 3 iulie 2022 Cel mai bun raspuns

    Buna ziua! Din pacate, atunci cand placenta este pozitionata anterior miscarile copilului se simt mai greu deoarece loveste cumva spre spate. Se vor simti mai bine cand va creste si va avea mai multa putere. Eu sunt la a treia sarcina si am placenta anterioara (la fiecare sarcina placenta isi schimba pozitia, adica daca vei mai avea o sarcina viitoare placenta ta va fi posterioara), si l-am simtit bine abia dupa sapt 24. Toata lumea ma intreba daca e activ si ridicam din umeri. Aceasta este situatia. Daca totul este ok ecografic si nu ai avut nicio scurgere, mergi la controale asa cum este planul de urmarire al sarcinii si stai linistita.

    Copy paste dintr-un articol:

    Tulburări ale mobilității fetale

    • Placenta anterioară – placenta se dezvoltă pe peretele anterior al uterului iar mama nu simte deloc mișțcările fătului mai devreme de săptămâna 28-30 de sarcină. Deși frustrant, nu este nici un pericol, atâta vreme cât la examenele ecografice mișcările fătului sunt vizibile. Placenta anterioară crește grosimea peretelui uterin, iar mama nu poate percepe mișcările copilului. Va simți însă tresăririle copilului și sughițul acestuia.
    • Scor: 0
    1 comentariu
    • biaaa97idd
      by biaaa97idd
      3 iulie 2022

      Va multumesc frumos pentru raspuns! Si eu din ce mai auzisem ,intr-adevar miscarile se simt mai tarziu daca ai pozitionata placenta anterior. :)

  • 13256

    by CorinaDani about 3 iulie 2022

    Ești mai plinuta sau ai luat multe kg în sarcina?La ecografiile făcute pana acum era totul în regula?Multe viitoare mămici confunda primele mișcări ale lui bebe cu gazele intestinale.

    • Scor: 0
    1 comentariu
    • biaaa97idd
      by biaaa97idd
      3 iulie 2022

      Pana acum am luat doar 2kg in sarcina,ma asteptam sa * explodez* mai mult pana acum dar nu. La ecografie si morfologie totul era perfect normal. Bebelina e sanatoasa. Poate voi simtii mai tarziu miscarile din cauza placentei anterioare.

Intrebarea a fost inchisa.