Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

8

de arianaand in Bebelusul despre 7 iunie 2022 deschis - denunta

Iritație mare la bebe

Am o problema destul de mare cu bebelușul meu. După ce l-am născut am folosit doua tipuri de pampers. Acum nu sunt sigura 100% ca e din cauza pampersilor dar eu asa zic..e foarte iritat în zona intima (e baietel) și pe penis are niște bubițe și pe lângă..la fundulet e ok..dar în rest pe lângă zona penisului și stânga și dreapta o iritație mare de I s-a dus si pielea și are asa de vreo 4 zile și nu știu cu ce sa îl mai dau. L-am dat cu sudocream, bepanten,pudra de talc. Îl spăl și cu ceai de mușețel ..și habar nu am ce sa mai folosesc..va rog un sfat ce as putea face sa ii treacă iritația asta. Îmi vine sa plâng când îl vad asa :( a mai trecut vreo mămică cu bebelușul/ii printr-o situație asa? Cum ați rezolvat?

Raspunsuri (1):

Raspuns: 1 • Score 0 • Vizualizari: 842
Rasfoieste dupa
  • 13258

    by CorinaDani about 7 iunie 2022

    Dacă folosești șervețele umede, renunță la ele câteva săptămâni. Nu ii mai da cu pudra de talc, i se irita pielea și mai rău prin frecare.Când îl speli pe bebe în acea zona, folosește un gel cu ph neutru, pentru piele sensibila, la final clătește-l cu apa cu bicarbonat (1 lingura de bicarbonat la 1 litru de apa). Îl ștergi cu un prosop moale sau scutec de finet, prin tamponare, nu prin frecare. Cauta la farmacie crema din gama mustela, pentru iritație grava de scutec. Crema se da în strat consistent, tot prin tamponare cu degetele, nu prin frecare/întindere. Încearcă să-l ții pe bebe fără scutec, măcar 15-30 minute, expunerea pielii la aer ajuta la vindecare. Părerea mea este ca ar trebui sa ceri și sfatul pediatrului.

    • Scor: 0
    1 comentariu
    • arianaand
      by arianaand
      7 iunie 2022

      Mulțumesc mult de răspuns. Dacă eram în România mergeam la medicul de familie, dar sunt în Anglia și aici...e cum e. Te primește numai dacă e ceva urgent nici chiar și atunci.. dar voi încerca asa cum mi-ai spus..mulțumesc încă o data. Sper ca se va rezolva.

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta