31

de Raluzzz in Sarcina despre 16 mai 2022 deschis - denunta

Varicela in sarcina

Buna!

Am o problema , care pentru mine este foarte mare. de ceva zile ma stresez. acum cateva zile am fost la un un copil care a doua zi de la vizita a facut varicela, deci in ziua vizitei era extrem de contagios. Mentionez ca nu l- am atins , dar am fost in aceasi incapere cam 1ora si 30 de minute. eu sunt insarcinata in 19 sapt si 3 zile , nu am avut in copilarie si nici nu am fost vaccinata impotriva varicelei. :( acum sunt  asa de stresata , doar la asta ma gandesc . Mai este cineva care a facut varicela cand era insarcianta? este posibil sa o iau asa de usor , tinand cont de perioada de expunere? :( Va rog daca cineva ma p[oate ajuta cu o experienta .Cu doctorul am vorbit deja , a spus ca trebuie sa astept , deci mare ajutor nu a fost. Va multumesc!

Raspunsuri (1):

Raspuns: 1 • Score 0 • Vizualizari: 608
Rasfoieste dupa
  • 371

    by StefaniaCo about 16 mai 2022

    Buna ziua! Ati facut profilul Torch? Sunteti sigura ca nu aveti anticorpi? Varicela apare, de obicei, la 2 sapt dupa expunere. Atat ii ia virusului sa incubeze. Sper sa nu fie cazul. Multa sanatate! Mai jos aveti franturi dintr-un artivol.

     

    Varicela este extrem de contagioasa, o persoana infectata transmitand boala cu 1-2 zile inainte de aparitia eruptiei si pana cand se descuameaza si ultimele leziuni ale acesteia. Pentru cei care nu au avut niciodata varicela, exista o probabilitate de 90% sa se infecteze daca intra in contact cu cineva care are deja varicela. Probabilitatea infectiei este direct proportionala cu timpul petrecut in contact cu persoana infectata. Primele simptome vor aparea la 7-21 zile de la expunere.

    In cazul expunerii la varicela

    Primul lucru este un test care sa verifice prezenta anticorpilor pentru varicela. Pana la 95% dintre pacientele care nu-si amintesc sa fi avut varicela, au deja anticorpi la testul respectiv si sunt in afara oricarui pericol.

     

    Femeile insarcinate si varicela

    Atunci cand o persoana face varicela, va dezvolta anticorpi pentru acest virus, care rezista mult timp si fac acea persoana imuna la boala. Aceasta inseamna ca o eventuala expunere la virus nu va mai duce la imbolnavire.

    Majoritatea bebelusilor nascuti dupa o sarcina cu varicela sunt sanatosi. Totusi 1-3 % dintre copii vor avea una sau mai multe malformatii din cauza infectiei.

     

    Teste pentru a depista eventuala afectare a fatului

    Incepand cu 18 saptamani de sarcina, un specialist in medicina Materno-Fetala poate vedea o eventuala afectare a creierului sau a membrelor cauzata de infectia cu varicela, in cadrul unei investigatii numita ecografie morfologica fetala.

    Uneori este nevoie de o serie de asemenea investigatii pentru a depista eventuale afectiuni ale fatului. Exista insa, cateodata, afectari ale fatului care nu pot fi depistate nici la aceste ecografii morfologice.

    • Scor: 0
    2 comentarii
    • Raluzzz
      by Raluzzz
      16 mai 2022

      anticorpi varicela nu intra in profilul torch. profilul l am facut. sper sa nu fac :(

    • Raluzzz
      by Raluzzz
      16 mai 2022

      acum am vazut ca exista un Profil TORCH extins , eu l am facut pe cel normal, asa mi a dat doctorita .

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.