Bloguri

Jurnal de sarcina

Mami invata despre alaptare

  •               Se spune ca alaptarea este legatura cea mai calda din lume si desi este o provocare pentru fiecare mama, important este sa stim ca nu trebuie sa doara. Informarea cu privire la ce se întâmpla cu corpul nostru si ce metode de alaptare putem încerca ne va scuti de mult stres. Fiecare femeie se va confrunta cu siguranta cu o furtuna în timpul experientei de alaptare. Important este sa avem sursele necesare sa depasim furtuna. De aceea este atât de important sa ne documentam înainte.

                    Contactul piele pe piele (fara îmbracaminte, inima pe inima, cu o patura peste amândoi) nu este doar îmbatator, dar este esential în prima ora de nastere. Acesta este dovedit stiintific ca va ajuta sa va cresteti sansele de a alapta. Nu doar ca regleaza temperatura corpului bebelusului, regleaza ritmul cardiac, îi schimba mamei perceptia asupra durerii dar elibereaza si oxitocina, hormonul iubirii. Oxitocina te ajuta sa te îndragostesti de copilul tau si ajuta uterul sa opreasca sângerarea.

                 Alapteaza în prima ora de viata a bebelusului. Acesta este sfatul meu, dupa atâtea cursuri. Atunci corpul tau este cel mai pregatit. Daca din anumite motive nu poti face asta, elibereaza laptele manual. Îl poti depozita apoi pentru hranirea ulterioara a bebelusului.

     

                  Ai grija de tine si de corpul tau. Manânca bine (o multime de gustari sanatoase), ramâi hidratata, odihneste-te si fii blânda cu tine. Dupa fiecare hranire, foloseste lapte matern / colostru pentru a-ti tampona sânii. Lasa-i sa se usuce la aer timp de 5 minute. Laptele matern este cel mai bun pentru a-ti proteja si vindeca sânii! Ai întotdeauna încredere în tine si în corpul tau.

                Nu te descuraja. Este foarte posibil ca bebelusului sa îi fie foame constant, iar asta sa te faca sa crezi ca nu ai destul lapte sau ca laptele tau nu este destul de consistent. Gresit. Adevarul esre ca laptele matern este digerat foarte repede si stomacelul bebelusului este foarte mic (de marimea unei rosii cherry), asa ca trebuie sa manânce des la început. Bebelusii se hranesc de 8, 12 ori în 24 de h. 20% din întreaga hrana o consuma noaptea (3, 4 ori pe noapte), este normal! De asemenea, daca îsi suge degetelele, nu înseamna neaparat ca îi este foame. Asta fac bebelusii.

                  Este foarte important sa gasesti informatii despre alaptare. Sunt femei care au trecut prin asta si cercetatori care si-au expus descoperirile. Sincera sa fiu pe mine m-a ajutat mult psihic, ma simt mai încrezatoare cu privire la alaptare dupa ce am aflat atât de multe informatii. Si sunt atât de fericita! E minunat sa participi la cursuri de alaptare. Asa ca va recomand si voua sa participati la cursuri. În ultimul moment, veti avea prea multe întrebari si nu veti stii sigur daca va fi cineva acolo sa va ajute cu rabdare. Stiu ca practica întotdeauna este diferita, stiu ca va fi greu, dar aceste informatii sunt un mare sprijin.

                Metoda Thompson, de exemplu, a fost creata în urma mai multor ani de cercetare cu scopul de a preveni problemele asociate cu alaptarea. Puteti vizualiza aici alaptarea conform metodei Thompson:https://www.youtube.com/watch?v=kZuSAzivTB4&t=164s.        

            Datorita pandemiei de COVID-19, se întâmpla si lucruri minunate. Va las aici link-ul la doua cursuri de alaptare care au devenit gratuite din cauza pandemiei (pentru o perioada limitata, deci grabiti-va), cu mentiunea ca ambele cursuri sunt în limba engleza. Sunt însa foarte bine structurate si vi le recomand cu drag: https://www.babymanual.com/online-program/breastfeeding/https://www.tinyhood.com/courses/breastfeeding-101/sections/breastfeeding-101/learn

               Life Line a creat un curs pentru alaptare în limba româna, care poate fi vizionat aici pâna pe 31 decembrie: https://www.lifelinecelulestem.ro/academia-parintilor-alaptare-online/?utm_source=AP+Alaptare_Nu+celule+stem&utm_campaign=1303a75da4-AUTOMATION__1_COPY_23&utm_medium=email&utm_term=0_fa6ec6f1a1-1303a75da4-532187470.

           De asemenea, sunt alte zeci de cursuri gratuite în limba engleza pe care le puteti viziona:

    https://med.stanford.edu/newborns/professional-education/breastfeeding/preparing-for-successful-breastfeeding.html,

    https://lactationlink.com/free-6-day-course/?wpam_id=118;

    https://www.firstlatch.net/resources/breastfeeding-classes-parents;

    https://www.milkandlove.com.au/breastfeeding-online-classes-with-katie-james-ibclc/

    https://www.medela.us/breastfeeding/the-moms-room

    https://milkology.org/

    https://www.womenshealth.gov/patient-materials/resource/videos etc. 


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

Din aceeasi categorie...