Bloguri

Jurnal de sarcina

Cum il simt pe bebe in burtica

  • Acum cateva saptamani ma ingrijoram in fiecare zi ca nu il simt pe bebe. Tot auzeam la mamici cu sarcina in tot atatea saptamani cu a mea ca ele simt zilnic copilul. Al meu nimic.

     

    Sau nimic mi se parea mie, neobisnuita sa simt ceva in burtica si neavand niciun termen de comparatie, fiind prima sarcina.

     

    Citeam de senzatii de "batai de aripi de fluture" in burtica. Cum sa simti fluturi in burtica? Oare cum tre' sa se simta fluturii?! Ntz, nu ma ajuta comparatia, nu aveam cum sa recunosc in veci incapatanatii fluturi.

     

    Apoi am auzit de mici "bule" de aer care gadila burtica din interior. Hmm, pare mai omenesc si mai usor de recunoscut. M-am pus pe pandit bulele nastrusnice, insa...liniste.

     

    Nicio bula. Burtica mea era complet linistita seara, cand ma intindeam in pat si cand citisem ca se simte bebele cel mai bine.

     

    Intr-o seara stateam eu intinsa, nemiscata, aproape nerespirand, asteptand bula magica. Stau 2 minute, stau 3 minute, bula intarzia si nici nu aveam cum sa o simt din cauza unor zbateri de muschi prin burtica...dar stai, asteptasem semnele gresite, se pare!

     

    Bebele meu nu vroia sa-mi trimita nici fluturi, nici bule magice...el dadea din manute si picioruse prin acele zbateri firave pe care le percepeam exact ca atunci cand "ti se zbate ochiul sau pleoapa".

     

    Fusesem atat de preocipata de fluturi si bule incat realizam acum ca ignorasem cu desavarsire acele zbateri pe care le simtisem de vreo saptamana...era bebe!

     

    Acum, la 18 saptamani si 2 zile, se simte altfel parca. Inauntru e mai liniste, doar seara cand ma asez pe o parte si burtica atarna simt ca incepe zbaterea obisnuita. In schimb, am descoperit altceva, absolut intamplator, pe cand imi masam burtica cu ulei de migdale dulci.

     

    Daca stau complet linistita si nemiscata la cateva secunde dupa ce masez, pe spate semi-sezand sau in fund putin lasata pe spate, se vad miscari ale abdomenului, mai concentrate in zona buricului!

     

    Se vede exact ca atunci cand un peste este in apa si trece foarte aproape de suprafata apei, niste "valuri" usoare-usoare, niste deformari ale suprafetei abia perceptibile sau vad miezul buricului iesind in afara sau tragandu-se in interior :D.

     

    De multe ori incerc sa vad daca ce vad la exterior simt si-n interior, inchid ochii sa nu ma distraga nimic, si nu, se vede si se simte doar la exterior, foarte posibil sa am asezata placenta mai catre interior si sa camufleze bine miscarile pe care le simt in interior.

     

    E amuzanta si impresionanta imaginea, mai ales pentru tati, care neputand sa simta inca nimic concret la manuta, se uita cu ochii mari la burtica si-i sopteste lui bebe "micule alien, ce faci tu acolo in burtica?"


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

  • Jurnal de burtica - 37 saptamani

    Perioada calendaristica: 11.06.2014 – 17.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 64,5 kg/ 12 kg   Circumferinta abdomen: 102 cm Haine de gravida?  Saptamana asta ...
  • Jurnal de burtica - 36 saptamani

    Perioada calendaristica: 04.06.2014 – 10.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,8 kg/ 11,3 kg   Circumferinta abdomen: 100 cm Haine de gravida?  Saptamana ace...
  • Jurnal de burtica - 35 saptamani

    Perioada calendaristica: 28.05.2014 – 03.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,3 kg/ 10,8 kg   Circumferinta abdomen: 98 cm Haine de gravida?  Doar cateva ha...
  • Jurnal de burtica - 34 saptamani

    Perioada calendaristica: 21.05.2014 – 27.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,8 kg/ 10,3 kg   Circumferinta abdomen: 96 cm Haine de gravida?  Cateva haine d...
  • Jurnal de burtica - 33 saptamani

    Perioada calendaristica: 14.05.2014 – 20.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,3 kg/ 9,8 kg   Circumferinta abdomen: 94 cm Haine de gravida?  Toate hainele d...

Din aceeasi categorie...