Indiferent daca sunteti insarcinata sau nu, expunerea la soare inseamna expunerea la un risc de imbatranire prematura si de melanoame maligne (cancer al pielii). Cancerul de piele, cu multiplele sale forme, este una dintre cele mai raspandite boli actuale. La fel ca si alte forme de cancer, debuteaza prin leziuni precanceroase, adica schimbari ale pielii care nu sunt canceroase, dar care se pot transforma in cancer de-a lungul timpului.
In timpul sarcinii, pielea dumneavoastra este mai expusa arsurilor si cloasmelor, petele inchise la culoare care apar pe fata in timpul sarcinii. Discutati cu medicul despre siguranta solarului in timpul sarcinii.
Multe dintre preocuparile legate de soarele plajei sunt aceleasi cu cele legate de solar. Sarcina face ca pielea sa va fie mai sensibila, deci soarele va poate provoca urticarie, eczema cauzata de caldura sau cloasme grave. Daca ramaneti la umbra, puteti preveni urticaria si eczema.
Aceleasi masuri de siguranta trebuie luate atunci cand stati in soare, fie ca sunteti sau nu insarcinata: beti multa apa, folositi o crema cu factor de protectie (SPF) cel putin 30 si purtati palarie. Daca aveti ameteli, greata sau va simtiti obosita mergeti intr-o zona cu aer conditionat. Este bine sa evitati sa stati la soare ore intregi, ca sa nu va ardeti cititi pe larg totul despre cum afecteaza plaja sarcina aici.
Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.