Introducere in Arta Baletului » Jurnal » Desfasurarea unui curs de balet

  • Lider
    6 iunie 2013

    De fiecare data, ora incepe cu o Incalzire la sol, fara de care cursul de balet nu se poate desfasura (intrucat previne eventuale luxatii, intinderi de ligamente, accidente). Astfel capatam flexibilitate, elasticitate, se intaresc articulatiile , se dezvolta forta musculara, invatam miscari si exercitii noi ce tin de echilibru si control asupra corpului . Cursul continua cu partea a 2 a si anume Studiul la bara. Se insista mult pe pozitia corecta a corpului ,rasucirea genunchiilor in exterior, varfuri intinse, expresivitatea bratelor si intelegerea fundalului muzical . Se invata mici combinatii de exercitii cum ar fi : Battement Tendu, Port du Bras, Passé , Plie , Rond du jambe , Fondue , Adagio , elemente de mobilitate si echilibru pe care le executa cu sprijin la bara pe anumite fundaluri de muzica clasica .
    Partea a 3 a consta de obicei in invatarea unor Exercitii in centrul salii, coordonare si orientare in spatiu ,pasi de legatura ,exercitii pe diagonala ,exercitii in linie, coloana, cerc, semicerc, formatie sau exercitii pe numaratoare ,elemente de forta si echilibru, sarituri cu dificultate scazuta ,mici coregrafii sau variatii care, ulterior sunt puse cap la cap in alcatuirea unor dansuri !

    Ora de balet se incheie cu un "Reverence" , un salut ceremonios care se execut? prin înclinarea usoara a bustului ?i îndoirea genunchilor care exprima , respect si multumire