G: piure: para, caisa si pepene galben
P: pui cu mazare: pentru 5 mese (5 portii de mancare), pune intr-o cratita cu apa 100 g piept de pui, si lasa-l sa fiarba, cateva minute, apoi spala-l bine, schimba apa si pune-l din nou la fiert pana cand este gata, adauga 2,5 cesti de mazare verde si mai fierbe pentru inca 2 minute. Scoate puiul si mazarea, pune-le intr-un blender cu 2,5 cesti de supa fiarta si amesteca pana iese o crema fina. Se lasa la racit putin si se serveste o portie bebelusului. Imparte in 5 portii, pe care le poti pastra la congelator.
C: orez cu lapte: se pune laptele la fiert apoi cand da in clocot se presara orezul (spalat bine in apa si scurs); se amesteca sa nu se lipeasca de cratita, pana este fiert. In mod normal, la o ceasca de orez se pun 3 cesti de lapte (o gustare si pentru restul familiei)
G: piure: para, caisa si pepene galben
P: pui cu mazare: pentru 5 mese (5 portii de mancare), pune intr-o cratita cu apa 100 g piept de pui, si lasa-l sa fiarba, cateva minute, apoi spala-l bine, schimba apa si pune-l din nou la fiert pana cand este gata, adauga 2,5 cesti de mazare verde si mai fierbe pentru inca 2 minute. Scoate puiul si mazarea, pune-le intr-un blender cu 2,5 cesti de supa fiarta si amesteca pana iese o crema fina. Se lasa la racit putin si se serveste o portie bebelusului. Imparte in 5 portii, pe care le poti pastra la congelator.
C: orez cu lapte: se pune laptele la fiert apoi cand da in clocot se presara orezul (spalat bine in apa si scurs); se amesteca sa nu se lipeasca de cratita, pana este fiert. In mod normal, la o ceasca de orez se pun 3 cesti de lapte (o gustare si pentru restul familiei)
G: piure: mar, para si banana
P: piure legume cu galbenus: se fierbe un cartof dulce cubulete (sau se coace la cuptor, in coaja) si se mixeaza cu avocado, un galbenus de ou fiert tare si putina zeama de lamaie
C: iaurt
G: piure: mar, para si banana
P: piure legume cu galbenus: se fierbe un cartof dulce cubulete (sau se coace la cuptor, in coaja) si se mixeaza cu avocado, un galbenus de ou fiert tare si putina zeama de lamaie
C: iaurt
G: piure: avocado, para si banana
P: supa de pui: Se pune la fiert un piept de pui, iar dupa un cateva minute se spala bine, se schimba apa, si se pune iar la fiert cu un morcov, un pastarnac, un patrunjel, un cartof si o ceapa, taiate felii. Cand e gata se adauga patrunjel verde si se serveste, mixat, sau dupa preferinta.
C: iaurt amestecat cu branzica dulce de vaca
G: piure: avocado, para si banana
P: supa de pui: Se pune la fiert un piept de pui, iar dupa un cateva minute se spala bine, se schimba apa, si se pune iar la fiert cu un morcov, un pastarnac, un patrunjel, un cartof si o ceapa, taiate felii. Cand e gata se adauga patrunjel verde si se serveste, mixat, sau dupa preferinta.
C: iaurt amestecat cu branzica dulce de vaca
G: ovaz cu mere: curata 1/2 mar de coaja si taie-l cubulete mici. Pune-l intr-o cratita cu 1.5 linguri ovaz, 1/4 lingurita scortisoara, 1/2 ceasca apa si lasa-le sa fiarba 3-4 minute pana ovazul este gata - se face un piure fin cu ajutorul unui blender.
P: ciorba de mei: se pune la inmuiat de cu seara 2 linguri de mei decorticat. A doua zi se spala bine si se pune la fiert cu un cartof, jumatate de ceapa, un morcov, pastarnac si telina (se pun legume la ochi, nu o cantitate exacta neaparat). Optional se fierbe in supa de pui in loc de apa. Se serveste cu putin iaurt - optional smantana
C: cous-cous in lapte (se lasa cous-cous ul la inmuiat in laptele fierbinte cca 10 min, pana este gata, de exemplu la o ceasca de cous-cous se pun 2 sau 2 cesti jumatate de lapte - iese si pentru pofticiosii familiei :) )
G: ovaz cu mere: curata 1/2 mar de coaja si taie-l cubulete mici. Pune-l intr-o cratita cu 1.5 linguri ovaz, 1/4 lingurita scortisoara, 1/2 ceasca apa si lasa-le sa fiarba 3-4 minute pana ovazul este gata - se face un piure fin cu ajutorul unui blender.
P: ciorba de mei: se pune la inmuiat de cu seara 2 linguri de mei decorticat. A doua zi se spala bine si se pune la fiert cu un cartof, jumatate de ceapa, un morcov, pastarnac si telina (se pun legume la ochi, nu o cantitate exacta neaparat). Optional se fierbe in supa de pui in loc de apa. Se serveste cu putin iaurt - optional smantana
C: cous-cous in lapte (se lasa cous-cous ul la inmuiat in laptele fierbinte cca 10 min, pana este gata, de exemplu la o ceasca de cous-cous se pun 2 sau 2 cesti jumatate de lapte - iese si pentru pofticiosii familiei :) )
G: piure: piersica, branzica si biscuite (link biscuiti de casa)
P: mamaliguta in lapte cu branza dulce de vacuta (se fierbe faina de porumb normal, doar ca in lapte in loc de apa, si se serveste cu branzica, si/sau iaurt) - optional se mai puteti adauga si putintel unt in mamaliguta fierbinte
C: gris cu lapte: 2 lingurite de gris la 250ml lapte: cand da laptele in clocot se presara grisul si se amesteca continuu cateva minute pana se ingroasa, cateva minute
G: piure: piersica, branzica si biscuite (link biscuiti de casa)
P: mamaliguta in lapte cu branza dulce de vacuta (se fierbe faina de porumb normal, doar ca in lapte in loc de apa, si se serveste cu branzica, si/sau iaurt) - optional se mai puteti adauga si putintel unt in mamaliguta fierbinte
C: gris cu lapte: 2 lingurite de gris la 250ml lapte: cand da laptele in clocot se presara grisul si se amesteca continuu cateva minute pana se ingroasa, cateva minute
G: Mucilagiu de orez: 1/2 ceasca orez simplu sau brun
Preparare: orezul se macina fin intr-un blender. Se aduce la fierbere 1/2 ceasca de apa si se presara 2 linguri de orez macinat. Se amesteca la foc mic pentru 30 de secunde apoi ocazional inca 4-5 minute pana se ingroasa si devine cremos. Se poate servi cu piure de banane sau mere.
P: Supa crema de legume cu lapte: 1 litru apa, 1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 200 g cartofi, 1/2 lingurita unt, 1 lingurita pudra de tapioca (optional), 150 g lapte, patrunjel verde.
Se fierb zarzavaturile spalate, curatate si tocate foarte fin, in apa clocotita. Se paseaza, se pune din nou la fiert. Separat, se face un sos alb din 1 lingurita de unt, 1 lingurita de tapioca, stins cu lapte. Se amesteca cu supa. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna. Se pune verdeata tocata fin. Se pot adauga, cand e calduta, cateva picaturi de lamaie.
C: Piure de cartof dulce: 115g cartof dulce taiat cubulete mici si 1 ceasca de apa
Preparare: se fierbe bine cartoful dulce in apa, iar cand este gata se foloseste un blender pentru a-l face piure. Dupa preferinta mai puteti elimina din apa in care a fiert sau ma puteti adauga putin.
G: Mucilagiu de orez: 1/2 ceasca orez simplu sau brun
Preparare: orezul se macina fin intr-un blender. Se aduce la fierbere 1/2 ceasca de apa si se presara 2 linguri de orez macinat. Se amesteca la foc mic pentru 30 de secunde apoi ocazional inca 4-5 minute pana se ingroasa si devine cremos. Se poate servi cu piure de banane sau mere.
P: Supa crema de legume cu lapte: 1 litru apa, 1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 200 g cartofi, 1/2 lingurita unt, 1 lingurita pudra de tapioca (optional), 150 g lapte, patrunjel verde.
Se fierb zarzavaturile spalate, curatate si tocate foarte fin, in apa clocotita. Se paseaza, se pune din nou la fiert. Separat, se face un sos alb din 1 lingurita de unt, 1 lingurita de tapioca, stins cu lapte. Se amesteca cu supa. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna. Se pune verdeata tocata fin. Se pot adauga, cand e calduta, cateva picaturi de lamaie.
C: Piure de cartof dulce: 115g cartof dulce taiat cubulete mici si 1 ceasca de apa
Preparare: se fierbe bine cartoful dulce in apa, iar cand este gata se foloseste un blender pentru a-l face piure. Dupa preferinta mai puteti elimina din apa in care a fiert sau ma puteti adauga putin.
G: Piure de afine, mango si avocado: 1/2 ceasca afine, 1 felie groasa de mango, 1/4 ceasca avocado
Preparare: Mixati toate fructele cu un blender sau cu furculita si serviti-le imediat.
P: Piure de fasole verde si cartofi: 115g fasole verde, 1 cartof, 1 catel de usturoi
Preparare: Se fierb legumele taiate bucatele in apa la foc mediu, cca 10 minute sau pana cand sunt fierte bine. Cand sunt gata se face un piure - dupa preferinta se mai scoate din apa in care au fiert sau nu.
C: Banana cu branza de casa: se amesteca bine o banana cu 2-3 linguri branzica dulce de vaca si se serveste
G: Piure de afine, mango si avocado: 1/2 ceasca afine, 1 felie groasa de mango, 1/4 ceasca avocado
Preparare: Mixati toate fructele cu un blender sau cu furculita si serviti-le imediat.
P: Piure de fasole verde si cartofi: 115g fasole verde, 1 cartof, 1 catel de usturoi
Preparare: Se fierb legumele taiate bucatele in apa la foc mediu, cca 10 minute sau pana cand sunt fierte bine. Cand sunt gata se face un piure - dupa preferinta se mai scoate din apa in care au fiert sau nu.
C: Banana cu branza de casa: se amesteca bine o banana cu 2-3 linguri branzica dulce de vaca si se serveste
NedeDeea said: Md: mar ,para si biscuite P: budinca de spanac - spanac ,un galbenus ,branzica ,si putin laptic .mixate si la cuptor 40 mm . C: iaurt cremos
multumim ptr contributie NedeDeea mai asteptam retete cu mare drag! Suna tare bine Budinca de spanac!
[blockquote][b][url=/profile/NedeDeea]NedeDeea[/url] said:[/b] Md: mar ,para si biscuite P: budinca de spanac - spanac ,un galbenus ,branzica ,si putin laptic .mixate si la cuptor 40 mm . C: iaurt cremos[/blockquote]
multumim ptr contributie NedeDeea mai asteptam retete cu mare drag! Suna tare bine Budinca de spanac!
G: Piure de mango si para: fierbe 2 pere dulci pana se patrund apoi amesteca-le cu 100g mango bine copt
P: Piure de mere, morcov si cartof dulce: fierbe in 500ml apa 225g morcovi, 100g mar si 350g cartof dulce. Cand sunt bine patrunse toate se face un pire, mai gros sau mai subtire dupa preferinta
C: iaurt
G: Piure de mango si para: fierbe 2 pere dulci pana se patrund apoi amesteca-le cu 100g mango bine copt
P: Piure de mere, morcov si cartof dulce: fierbe in 500ml apa 225g morcovi, 100g mar si 350g cartof dulce. Cand sunt bine patrunse toate se face un pire, mai gros sau mai subtire dupa preferinta
C: iaurt