Discutii de pe forum

Am pierdut sarcina - grup de suport » Jurnal » stadiile dureii cand pierzi o sarcina

 • Membru
  6 iulie 2014
  Pierderea unui copilului indiferent daca survine in primele luni de sarcina, aproape de termen sau la nastere, aduce cu sine o multitudine de sentimente si reactii. Desi nu le poti alunga; daca le intelegi te vei putea acomoda intr-un final cu pierderea suferita.
   
  Majoritatea persoanelor care sufera o pierdere trec printr-un numar de stadii in drumul lor spre vindecarea emotionala.
   
   
 • Membru
  6 iulie 2014
  Acesti pasi sunt aceeasi doar ordinea aparitiei lor poate varia; tot asa pot varia si sentimentele pe care le resimti:
   
  * Socul si negarea. Poate exista o stare de amorteala si neicredere; sentimentul ca "asa ceva nu mi se poate intampla mie". Exista un mecanism mental destinat sa protejeze psihicul de trauma pierderii suferite.
   
  * Vinovatie si furie. Dispererati sa dea vina pe ceva pentru aceasta pierdere, multi parinti se autoinvinuiesc. Pot exista si sentimente de manie cu privire la nedreptatea lucrurilor indreptate impotriva lui Dumnezeu sau impotriva doctorului. Pot aparea sentimente de invidie fata de altii care asteapta un copil sau care sunt deja parinti.
   
  * Depresie si disperare. Apare o stare de tristetea in cea mai mare parte a timpului sau in permanenta; plangi tot timpul si nu ai pofta de mancare; mai poate aparea si indiferenta fata de tot ce te inconjoara.
   
  * Acceptarea. Cunosti zicala " timpul le vindeca pe toate" ; intr-un final vei accepta pierderea; nu vei uita, dar vei accepta cele intamplate si te vei putea intoarce la viata de zi cu zi.
   
 • Membru
  6 iulie 2014

  Fiecare trece peste astfel de incercarii in felul lui, important este sa gasesti curajul de a merge mai departe si sa nu te dai batuta pana nu tii in brate un pui de om, doar atunci iti vor fi rasplatite toate eforturile.