Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 14 voturi

La France ( 58 )


325 raspunsuri la acest subiect

#1
Chuny

Chuny

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.923 mesaje

Postat 20 iulie 2006 - 19:56

Capitol nou. Urmarea de aici !



Si va urez o canicula cat mai scurta ! [flo]





Sibylle
[gravi] saptamâna 28

Pozele mele Poze noi


#2
aileene

aileene

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 385 mesaje

Postat 20 iulie 2006 - 20:11

Sibylle felicitari ptr noul capitol , din ce parte a Timisorii esti ? Daca nu-s prea indiscreta [bang] ! Eu , din Cal. Sagului [;)] ! De cat timp esti in Franta ? Eu din '93 [;)] !
Si tie iti doresc o canicula cat mai scurta !!![pup]

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos....ene68/my_photos

#3
chatonel

chatonel

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.856 mesaje

Postat 20 iulie 2006 - 20:23

quote:
Originally posted by Koky

Dragele mele,

Pun intrebarile pe puncte, e mai rapid, si cine stie si poate, si are chef si timp, sa-mi raspunda, va rog [pup]:

1) site-uri de diverse de vanzare de la particulari (mobile, masina, electromenajere etc). Initial m-am gandit sa aduc totul intr-un container, dar pana la urma cred ca o sa inchiriez casa din Canada, sa vad intai cum merge, daca imi place, daca ma acumodez, daca pot s-o aduc pe mama etc Asa ca ce rost are sa imi trambalez mobilele (ca electromenajerele oricum nu le pot folosi)...
2) O banca buna (voi avea nevoie si sa transfer bani international)
3) Un provider de servicii de internet, telefon si cablu bun (am tot vazut pe forum ca sunt probleme, ca ar costa cand suni cu reclamatii...asa ceva nu se intampla in Canada, stai 5 ore in telefon si tot aia e...). Apelurile locale costa? In Canada, in abonament intra apeluri locale nelimitate.
4) Aproximativ, stiu ca e greu de zis si standardizat asta, dar cam cat costa mancarea/luna ptr 2 adulti si 2 copii? Mi-au dat de la companie niste site-uri unde poti cumpara mancare pe internet, dar in Canada "viata reala" (preturile [;)]) difera mult, este mult mai ieftin in magazin ca pe internet.

Cam asta e ptr moment. Va pup. Daca nu aveti timp, inteleg, si nu ma supar, dar daca da, m-ar ajuta mult de tot. [pup]


Koky, mama de doi super bebici...acum "Spiderman" si "Cinderella" :)



Felicitari, Koky!

Cit despre intrebarile tale, ele vor ramine fara raspuns direct, pt ca nu se poate sa existe ceva standard cu lucruri "bune" si "proaste", ca alea proaste nu ar exista, nu? [:D]
ca sa raspund totusi cit de cit, cu preferintele mele, iaca:

1. da o cautare pe google dupa petites annonces paris si studiaza acolo. mai este si la "centrale des particuliers", tot asa, google e pretenul nostru cel mai bun.
2. Io-s la Societe Generale, nu e scumpa la ce vrei tu. Dar nu am facut nici un studiu de piata cu ofertele bancilor. Poti sa faci tu, daca ai timp si chef, fiecare banca are tarifele pe net. Tot google e prietenul nostru cel mai bun :)
3.Nu compara mere cu pere. Canada o lasi in urma si intri in europa, cu cele bune si cele rele. Providerii-s cam toti la acelasi nivel, eu am o usoara preferinta pt free pt ca au fost primii pe piata, asa ca au mai multa experienta. Tarifele sint tot asa, pe net. Ah, uitai: evita france telecom [:D]
4. Noi cheltuim 450€/luna pe mincare, pt doi adulti. Cumparaturile le facem la SuperU, Leclerc si ferme BIO. A nu se intelege ca mincam numai bio pt ca nu e adevarat.... am sari la dublu daca am face asta. Aaaaa, si nu sintem deloc carnari. Mincam legume si fructe mai mult. Si brinza puturoasa cu muuult vin rosu de Bordeaux si de Bergerac. Oricum mincarea este mai scumpa decit in canada, dar calitatea nu se compara.

Toulouse, la ville rose

[roker]

#4
aileene

aileene

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 385 mesaje

Postat 20 iulie 2006 - 20:31

Chatonel dar fara france-telecom cum ar putea sa-si bage net-ul ? Ca eu as fi fost interesata sa ma descotorosesc ca-i ffff scump , e adevarat , dar asa e , n-avem incotro ! Unde mai pui si abonamentele telefonice de mobilele noastre [bang] !

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos....ene68/my_photos

#5
Mirunda

Mirunda

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 119 mesaje

Postat 20 iulie 2006 - 21:06

Koky, bafta!!!

Despre banci, eu am fost la Soc. Gen., dar m-am descotorosit de ei, nu numai ca au fost neseriosi in privinta unui credit bancar, dar erau si tare greoi la tranzactii...acum sunt la CIC-CIO
https://www.cic.fr/cio/fr/
ceeace apreciez eu la ei este in primul rand simplitatea serviciilor Internet, poti face tranzactii de pe un cont pe altul intre tari, fara sa ai vreo problema, e simplu si rapid, fac de la birou ceeace faceam la SG numai la ghiseu...pana acum au fost f seriosi, dar bine, e subiectiv, nu zic ca SG nu ar fi buni, dar...cu mine au fost niste nesimtiti...

Cat despre Internet, si eu iti recomand FREE, nu am avut, de 18 luni de cand il am, niciodata probleme cu el.

Deci tu vrei sa iti cumperi de la A la Z totul de aici, mobila, electro, etc? Acum depinde de buget, dar e cam greu din Canada sa faci asta...nu puteti aranja sa aveti pt 1-2 luni o locuinta intermediara, si sa va organizati de aici? Ma rog, voi stiti...bafta!

Cat despre mancare...incontestabil, calitatea e excelenta, sigur ca si preturile sunt mai scumpe, dar eu zic ca merita...Noi cheltuim (eu si printesa mea de 11 ani) cam 100€/saptamana, dar tot ca Chato, mai ales fructe, legume, si branzeturi o groaza...si peste, si fructe de mare, recunosc ca imi mai fac de cap[:D]


[pup]Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Din Germania in Franta...Europa este casa mea!

#6
Jocelyn

Jocelyn

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 876 mesaje

Postat 20 iulie 2006 - 21:19

mihi ma refeream la carte orange hebdo, e mai avantajos pentru o saptamana decat sa iau in fiecare zi...

deci voi veni luni si voi pleca joi. cum luam legatura?



If you don't stand for something, you'll fall for anything.


#7
FrunzaVerde23

FrunzaVerde23

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 163 mesaje

Postat 21 iulie 2006 - 00:06

Jocelyn

ti-am trimis un PM

------------------------
Fericiti cei curati cu inima ...

#8
Aurelia

Aurelia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 260 mesaje

Postat 21 iulie 2006 - 01:02

koky
si eu te sfatuiesc pentru un apartament mobilat in primele doua trei luni pina vezi ce si cum si pina te dezmeticesti din hatisul ofertelor de tot felul ,e mai cuminte asa ,apoi vei vedea tu daca te hotarasti sa cumperi totul de aici ai de unde alege mobila si electromenageres:
De la magazinele cu produse de calitate superioara (ce nu le intilnesti in toate casele) pina la cele de type BUT si Conforama ,magazine prin internet ce-ti livreaza acasa s-au magazine (cum avem noi aici)unde-ti alegi ce model vrei tu si ce marca de masina de spalat din catalog o comanzi la ei si ei ti-o livreaza cu 20% mai putin decit pretul pietei (ceva de genul "pret de fabricatie")
Pentru banci eu stiu din cultura mea generala ca Societé Generale are preturile cele mai mari la servicii si carti bancare ,calitatea serviciilor insa nu o cunosc,in schimb eu am facut un stage la o asociatie "de protectie à consumatorilor" unde aveau pliante cu comparative de preturi si servicii de la 5-6 banci care au acceptat sa-si divulge preturile ,acelas lucru am luat si pentru furnizorii de internet ,telefonie si televiziune prin cablu.(le caut si daca le gasesc le scanez si pot sa ti le trimit daca te intereseaza)
In general au informatii exacte si la zi in sprijinul cumparatorului din toate domeniile commerciale .Nu stiu daca in Paris exista astfel de "Maison de la Consommation"
http://www.mce-info.org/accueil.php
unde sa te poti documenta (si sa-ti iei documentele cu tine gratis acasa)poate exista ceva similar ,trebuie sa existe caci aici este ametitor de mare gama offertelor si te pierzi la un moment dat intre offerte si conditii de offerte .
Un lucru foarte important in franta cind suscrii la un abonament s-au orce alt contract
Trebuie citit cu atentie MARE toate textele cu asterix si in litere mici de tot in josul paginii inainte de a semna hirtia (acolo sint capcanele de obicei )

PS
Tohmai am gasit lista cu serviciile bancare ,dateaza din 2003 insa (atunci am facut eu stage-ul acolo )
Iar comparative cu preturile si ofertele de furnizori de internet si cablu le-am gasit aici:
http://www.ariase.com/


#9
Kikina

Kikina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 151 mesaje

Postat 21 iulie 2006 - 18:11

Nu stiu daca am postat bine. Cred ca aici sunt fetele din Franta. Daca da, va rog, dati-mi si mie o mana de ajutor: cum traduc verbul "accompagner" in romana, astfel incat sa sugereze exact acea sustinere, supraveghere, asistentza etc., dara fara a duce cu gandul la boala. Deci nu ingrijire si nici insotzire, caci in romana suna aiurea.
E vorba de "accompagner" copilul sanatos, de-a lungul perioadei de crestere, mai degraba d.p.d.v. psihologic (intzelegere, grija si sprijin, dar un termen care sa le intruneasca pe toate).
Mersi mult.

P.S. Daca n-am postat unde trebuie, rog moderatorii sa mute subiectul la locul potrivit. Numai sa-l mai gasesc si eu...

#10
lu.more

lu.more

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 479 mesaje

Postat 21 iulie 2006 - 18:22

In contextul tau ...

A urmari? A supraveghea?



Iar din Dictionarul meu de sinonime :



aller, assister, assortir, chaperonner, colorer, compléter, conduire, convoyer, cornaquer, cortéger, emboîter le pas, emmener, entourer, escorter, faire valoir, flanquer, guider, joindre, marier, protéger, reconduire, s'ajouter, suivre, surveiller.









.................................................................................

[hop]Dragii de noi

.................................................................................

« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »

Kyo




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -