Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Maternitatea Giulesti (II)


144 raspunsuri la acest subiect

#21
gabiioan

gabiioan
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 25 octombrie 2007 - 15:38

Multumim pt informatii VIVELA ,sa te bucuri de BB-ul tau ! Pup toate mamicile si burticile. Nastere usoara ![flo]

#22
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 30 octombrie 2007 - 17:04

Vivela, parca am retrait nasterile mele la Giulesti, in 2003 si 2005. Cu exceptia ca eu aveam peridurala si glumeam cu asistentele si doctorii in sala de nasteri.

Anya

#23
Roxana Claudia

Roxana Claudia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 889 mesaje

Postat 30 octombrie 2007 - 20:28

Andreea - eu acum am citit despre patania ta cu dr Bucur. Probabil ai nascut la Euroclinic pt ca ea nu mai este la CMU...Nu pot sa zic ca "se mai intampla" pt ca ar suna groaznic. Doar ca dr Bucur e dr mea de vreo 3-4 ani si cu ea am nascut si bebele anul trecut iar faptul ca am avut o experienta atat de placuta la nastere, datorita dansei, m-a facut sami doresc si al doilea copil cat mai repede. Acum sunt insarcinata si sunt sub monitorizarea dansei; Giulesti nu este cel mai bun spital, mare parte din personal e execrabil insa eu am decis ca 2 nopti de spitalizare nu justifica banii unei particulare... In rest totul a fost super, intr-adevar nu stiu daca putem compara situatiile, pt ca eu am nascut natural cu epidurala, insa nu pot sa fiu de acord cu "nu este de recomandat" pt ca experienta mea a fost de 5 stele.

Multa sanatate si iti doresc sa gasesti un dr in care sa ai incredere!!


Roxana [gravi] 23 sapt cu [baietel] si [copil] Catalin (5 iunie 2006)


#24
Vivela

Vivela

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.261 mesaje

Postat 31 octombrie 2007 - 10:51

Anya, am zis sa scriu experienta mea cat mai fidel, mai ales in ceea ce le-ar putea interesa pe gravidutele care urmeaza sa nasca acolo pentru prima oara. Stiu ca si eu eram stresata, n-am avut experiente cu spitalele (din fericire) si ma gandeam ca n-o sa ma descurc [alcool].

Mie spitalul mi se pare ca este cel mai bun (in sensul de cel mai dotat cu medici competenti si aparatura). Din cate am vorbit cu moasa si cu alte asistente, la Giulesti sunt trimisi copiii nascuti prematur in orice alt spital (ziceau ca au pe cineva de la Euroclinic) pentru ca numai ei au aparatura performanta.

Eu cat am stat in spital am fost foarte relaxata din punctul asta de vedere, am fost tot timpul convinsa ca nu se poate intampla nimic rau copilului meu cat e pe mana lor. Asa ca pe urmatorul, cand o veni vremea, tot acolo o sa-l nasc (mai ales ca am auzit ca sunt in tratative cu niste nemti sau austrieci- parca - sa faca niste investitii si sa faca spitalul "cel mai frumos, nu doar cel mai bun"[cool])



Gabi, [mamica]fericita de David scump

Asa crestem noi



#25
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 31 octombrie 2007 - 11:01

Nici eu nu sunt "specialista" in spitale, dar aici am avut norocul de a deveni mama. Nu ma refer doar la "etajul 2"-nasteri ci si de partea de FIV. Cladirea e veche, dar specialistii sunt buni, iar printre ei sunt si oameni. Asta e singurul spital in care nu mi s-a cerut spaga ca sa fiu bagata in seama, ba chiar mi-a fot refuzat "darul".

Anya

#26
Vivela

Vivela

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.261 mesaje

Postat 31 octombrie 2007 - 13:06

Apropo, si eu am nascut cu dr. Celus Tarpan (pentru cine intreba de dansul). E dr. meu de vreo 6 ani, foarte amabil si nici vorba sa se enerveze vreodata (doar lucreaza la spitalul de psihiatrie[:D]). Mie mi-a dat mereu multa incredere in mine si mi-a transmis o stare de liniste, ceea ce cred ca e mare lucru pentru o gravida care a trecut printr-o pierdere de sarcina, cum am fost eu.

Nastere usoara tuturor gravidutelor.



Gabi, [mamica]fericita de David scump

Asa crestem noi



#27
slippers76

slippers76

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.803 mesaje

Postat 01 noiembrie 2007 - 11:27

Vivela, se pare ca tu ai nascut la o zi dupa mine. Vin si eu sa intaresc spusele tale, cum ca dracul nu-i chiar asa de negru. Ma asteptam la mai multe rele de la Giulesti. Eu am nascu prima data la Polizu si mi s-a parut ok. Insa dupa Giulesti mi-am dat seama care au fost partile bune si care au fost partile rele la Polizu.
Va povestesc si eu De la intrarea pana la iesirea din spital, doar lucrurile care s-au intamplat altfel decat in cazul Vivelei.

Eu mi-am impachetat din start separat bagajul pentru travaliu. Am avut o sacosica cu o camasa de noapte (pe care n-am purtat-o), o sticla de apa, batiste de hartie, un strugurel, papuci si halat. Restul au ramas in masina. La triaj jos mi s-a facut fisa, am fost controlata la "tunsoare", mi-am lasat "gaj" tricoul cu care eram imbracata si am primit o camasa de noapte roz. Asistenta a sapat in maldarul de camasi care il avea in dulap si mi-a dat una buna, desi n-am cotizat nimic. Apoi sotul a fost arestat la parter, in timp ce eu am fost dusa la sala de travaliu. Eu am nascut seara tarziu. Am ajuns la spital la 8:00 si am nascut la 23:05. Era cam pustiu spitalul, de aia a fost mai greu sa urce sotul, dar s-a descurcat pana la urma. Daca nasteti in timpul zilei e mai usor de urcat la sala de nasteri. Sala de travaliu si de nastere sunt in aceeasi "incinta", separate printr-o usa de sticla. In sala de travaliu sunt 5 paturi. Si in permanenta au fost pline cat am stat eu acolo. In sala de nasteri sunt doua mese, deci pot naste doua odata. Ma intreb cum o fi daca pe toate 5 le apuca odata nascarea. Inca un "amanunt" pe care l-am sesizat: sasla de travaliu are o usa de termopan pe care se circula mai tot timpul: medici, asistente, moase, neonatologii, gravidele, lauzele. Si nici nu cred ca-i prea etansa fonic. Eu una nu cred ca-i prea bine pentru sanatatea mintala a sotilor vostri sa stea sa stepte chiar langa sala de travaliu. Ce se aude dinauntru... Daca tot nu se poate sa stea langa voi in travaliu, mai bine sa stea mai departe. Holul ala e destul de lung...
Eu am ajuns cu contractii la 3 minute, dilatatie 4 cm. Intr-o ora +diazepam am ajund la 6 cm. Mi s-au rupt membranele si am incasat o perfuzie cu occitocina. Am "muscat" putin din pat, dar am ajuns rapid la dilatatie maxima. Nici nu mi-a venit sa cred cat de repede. Din doua contractii si trei impingeri am nascut. Nu cred ca a durat 5 minute. Apoi a urmat "broderia" (am avut epiziotomie, desi a fost a doua nastere) si m-au scos pe un pat din ala cu roti in hol. A venit si sotul meu, care statea pe hol la neonatologie (acelasi hol, insa dupa o alta usa de termopan). Cotizatiile au fost asa: 200 euro doctoritei, 100 RON moasei (a fost una tanara, copilita chiar, super de treaba), 10 RON asistentei, care m-a cocolosit de-a dreptul (am primit paturi si sticle de apa calda, ca aveam niste frisoane infioratoare), 30 RON asistentei sefa de tura pe saloane, pentru ca mi-a gasit un loc intr-un salon mic, de doar 4 paturi. La pansamente am dat cate 5 RON si a fost super ok. In prima zi am prins o asistenta mai in varsta, mica de statura si slabutza. Super de treaba. A respectat toate indicatiile doctoritei mele, ca aveam un pomelnic intreg de unguente cu care trebuia sa dau pe cusatura. De rest, la copii am cotizat o singura data, cand a venit fi-mea cea mare sa vada bebelusul. La alaptat n-am fost primita decat dupa 15 ore. Am putut sa intru sa-mi vad copilul, sa stau cu el, sa-l iau in brate, dar nu m-au lasat sa-l alaptez decat a doua zi la ora 15. Si eu am dus scutece, baneocin pudra si ulei (pe care l-am luat tot nedesfacut). Sotul meu n-a gasit Sanosan si luase Penaten, dar n-a comentat nimeni. Noi am stat in spital fix o zi si jumatate, pentru ca, indiferent de ora la care nasti, esti externata (daca totul e in regula cu bebelusul) a treia zi la pranz. Eu am nascu sambata seara la ora 23:05 si m-am externat luni la ora 13. De rest, mizeria in floare. Grupurile sanitare sunt execrabile, dar cel putin in salonul meu, mic fiind, era cat de cat curatenie. De mancarea din spital nu m-am atins, asa ca nu pot sa va spun nimic.

Ideea e ca trece repede si nu prea ai timp sa te enervezi. Vorba sotului meu: pentru o zi jumate nici nu merita sa-ti bati capul. Faci ca ei si trece mai repede. (Asta era discursul sotului meu stiind cat de "revolutionara" sunt. La Polizu m-am certat cu toate asistentele si cu neonatoloaga[:D]).

Ana, mami de [zana]Miruna (16.05.2003) si [copil]Vlad (01.09.2007)


#28
Vivela

Vivela

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.261 mesaje

Postat 01 noiembrie 2007 - 15:34

Ana, da, am nascut a doua zi dupa tine. Probabil ca ai stat in salonul 14 (cel vizavi de salonul 13, unde am stat eu). Nu cred ca ne-am vazut, pt ca eu n-am reusit sa ma dau jos din pat pana luni la 6 seara, cand m-am dus la alaptat. Am avut o tentativa si la 3, dar mi-a venit rau pe hol, n-am picat, am avut noroc de o infirmiera care m-a vazut ca ma clatinam si m-a luat de o aripa (noroc ca era ea mai vanjoasa) si m-a adus inapoi mai mult pe sus. Bine totusi ca n-am ajuns pana la bebei, scapam copilu' pe jos, Doamne fereste!

Ca o completare la ce ai zis tu, sa stiti ca mancarea e chiar buna, am luat si eu o ciorba, ca mirosea super si eu aveam o pofta de muream. A fost chiar mai buna decat o fac eu [:D]. Fetele din salon care stateau de mai multa vreme mai luau mancare de la ei (eu m-am limitat doar la ciorba aia) si ziceau ca in general e f buna. Acum, fiecare cu gusturile lui...

Si da, zic si eu, sa nu va chinuiti sotii tinandu-i la usa salii de travaliu, se aude aproape tot. Al meu a stat in masina pana l-am sunat si i-am zis sa urce. Oricum, cred ca i-a ajuns cat a auzit in jumatatea aia de ora cat a stat cu mine dupa ce am nascut[ups].



Gabi, [mamica]fericita de David scump

Asa crestem noi



#29
slippers76

slippers76

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.803 mesaje

Postat 07 noiembrie 2007 - 22:38

Da Vivela, la salonul 14 am stat. Lunea la ora 18 eram demult acasa[:D]!

Ana, mami de [zana]Miruna (16.05.2003) si [copil]Vlad (01.09.2007)


#30
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 08 noiembrie 2007 - 16:49

Si eu am trecut prin salonul 14 la primul copil, la al doilea am stat mai aproape de bbi, la 5. Cat despre sot, la prima nastere a stat in sala si a filmat[:D]. La al 2-lea copil n-a mai putut ca era prea aglomerat.
Cat despre copil...eu era sa-l scap pe jos! M-am dus la primul alptat, am luat copilul in brate si am inceput sa vad stelute rosii, sa aud totul ca prin ceata...gata sa lesin (stiu cum e ca mi s-a mai intamplat sa fiu adunata de pe jos). Am avut inspiratia sa arunc copilul intr-un patut (nici nu stiu daca era al lui) si sa ma asez pe scaunul asistentei de la copii. Dupa...stiu ca au deschis geamul de la sala cu bb-i sa am aer si eu eram stresata ca vor raci copiii din cauza mea (era in ianuarie) si m-au dus repede inapoi la salon, sustinuta bine.

Anya


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Astăzi, 17:30

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -