Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Conserve si muraturi pentru iarna!!


51 raspunsuri la acest subiect

#51
assa

assa

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 70 mesaje

Postat 04 februarie 2006 - 13:54

Cinta, pentru ca esti colega mea de "suferinta" in ceea ce priveste poftele, uite aici cateva retete(le-am gasit in computer) pe care tu le adaptezi/ajustezi cantitatile si sper sa-ti satisfaci pofta: zacusca de vara 4 vinete 4 ardei se coc si apoi se decojesc. 4 cepe se toaca.se pun vinetele,ceapa si ardeii la calit cu o ceasca ulei.cad devine ceapa sticloasa se adauda 4 rosi mari decojite taiate felii mai subtiri si se fierb la foc potrivit. se pune sare,piper,o foaie de dafin si se lasa sa scada.se pune in 1-2 borcane si se consuma imediat. Zacusca de vinete Ingrediente: 15 vinete mari, 30 buc. de gogosari, 1 kg. ceapa, 1 litru ulei, 3 kg. rosii, piper, usturoi, sare dupa gust Mod de preparare Se coc vinetele si se curata ca pentru salata. La fel, se procedeaza si cu gogosarii. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smintina. Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa, si cind aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat. Se aseaza vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cind compozitia este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. Se pune conserva in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pina a doua zi. Zacusca de vinete si gogosari Ingrediente: 500 grame rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari , 1 ceapa (dupa gust), 50 grame ulei, 1 lingura de zahar, sare Mod de preparare Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund ( se pot toca numai vinetele iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul, in care s-a rumenit ceapa (dupa gust). Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pina mai scade zeama, observind sa nu se prinda de fund. Sa-mi spui cum a iesit! Assa, 17+ Assa

#52
cinta

cinta

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 120 mesaje

Postat 04 februarie 2006 - 16:09

Assa [:D] asa pomana ti-ai facut cu mine. doar citind si deja am in nari aroma specifica de zacusca...[pofta] acum sunt la birou dar dupa fug la cumparaturi si o dau pe zacusca. mii de multumiri :)[pup] cinta http://tickers.Ticke...k/080b/preg.png


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Amniocenteza la 19 săptămâni

    Ana1298
    - Astăzi, 16:15

  • Top 10 lucruri utile consumabile pentru bebeluÈ™i

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 11:05

  • bucurie dublata

    Andrevvv
    - Astăzi, 10:53

  • Diabet gestational

    ClaudiaRamona24
    - Astăzi, 09:07

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -