Cinta, pentru ca esti colega mea de "suferinta" in ceea ce priveste poftele, uite aici cateva retete(le-am gasit in computer) pe care tu le adaptezi/ajustezi cantitatile si sper sa-ti satisfaci pofta:
zacusca de vara
4 vinete
4 ardei se coc si apoi se decojesc.
4 cepe se toaca.se pun vinetele,ceapa si ardeii la calit cu o ceasca ulei.cad devine ceapa sticloasa se adauda 4 rosi mari decojite taiate felii mai subtiri si se fierb la foc potrivit. se pune sare,piper,o foaie de dafin si se lasa sa scada.se pune in 1-2 borcane si se consuma imediat.
Zacusca de vinete
Ingrediente:
15 vinete mari, 30 buc. de gogosari, 1 kg. ceapa, 1 litru ulei, 3 kg. rosii, piper, usturoi, sare dupa gust
Mod de preparare
Se coc vinetele si se curata ca pentru salata. La fel, se procedeaza si cu gogosarii. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smintina. Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa, si cind aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat. Se aseaza vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cind compozitia este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. Se pune conserva in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pina a doua zi.
Zacusca de vinete si gogosari
Ingrediente:
500 grame rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari , 1 ceapa (dupa gust), 50 grame ulei, 1 lingura de zahar, sare
Mod de preparare
Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund ( se pot toca numai vinetele iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul, in care s-a rumenit ceapa (dupa gust). Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pina mai scade zeama, observind sa nu se prinda de fund.
Sa-mi spui cum a iesit!
Assa, 17+
Assa
Conserve si muraturi pentru iarna!!
Deschis de
Idora
, iul 04 2004 17:49
51 raspunsuri la acest subiect
#51
Postat 04 februarie 2006 - 13:54
#52
Postat 04 februarie 2006 - 16:09
Assa asa pomana ti-ai facut cu mine.
doar citind si deja am in nari aroma specifica de zacusca...[pofta]
acum sunt la birou dar dupa fug la cumparaturi si o dau pe zacusca.
mii de multumiri :)
cinta
http://tickers.Ticke...k/080b/preg.png