Micasera,eu cind eram in tara mincam surimi foarte des.Luam pachetelele,puneam intii apa la fiert,si cind dadea in fiert ii bagam in apa[cu tot cu folia de plastic care ii imbraca]si ii lasam cam un minut.Ii scoteam si dezlipeam folia de plastic[care se scoate f.usor] si ii serveam cu mayoneza.Daca nu ma insel scrie si pe pachet!
Mai merg si in salata daca iti place gustul!
picasso ,mamica de pui zapacit
Intrebam, cautam - ordinea sa o pastram :):)
Deschis de
Marianar
, iun 17 2004 15:41
519 raspunsuri la acest subiect
#501
Postat 29 iunie 2007 - 12:11
#502
Postat 16 iulie 2007 - 02:44
Fetelor , spuneti-mi si mie cum se fac taiteii de casa . Nu radeti de mine , stiu sa fac mai de toate , dar de taitei habar n-am.
belutza
#503
Postat 19 iulie 2007 - 20:03
Ingrediente:
1 ou
80-100 g faina (depinde de marimea oului)
Faina se pune o data si jumatate cat greutatea oului.
Pentru 2 litri de supa sunt necesari 100g taitei ca supa sa fie mai deasa, si 80g, ca supa sa fie mai putin deasa. Taiteii de casa se fierb direct in supa; cand aceasta clocoteste, se adauga in forma de ploaie amestecand mereu cu lingura sau cu polonicul, ca sa nu se lipeasca intre ei, pana cand supa incepe din nou sa fiarba in clocot. Acestia nu au faina pe ei, astfel ca nu vor ingrosa supa. Se fierb circa 10 minute; daca stau 15 minute in supa, dupa ce aceasta s-a luat de pe foc, isi vor dubla volumul.
#504
Postat 24 iulie 2007 - 13:42
Help! Vreau si eu sa incerc sa fac tort Diplomat cu toate ca sunt antitalent; Dar am o nedumerire ... ce fel de gelatina folositi voi? Am vazut ceva ce se numeste TORT GELEE ... si alt pliculet care m-a speriat fiindca avea pe dansul imagini cu alt fel de preparate, nu prajituri. Deci ... e buna gelatina aceea chiar daca are desenata o reteta cu legume (cred, nu mai tin minte exact)? Sau trebuie sa scrie gelatina pentru prajituri?
Cel mai mare bine pe care il poate face un tata copiilor sai este sa o iubeasca pe mama lor!
#505
Postat 28 iulie 2007 - 01:46
unde gasesc retzete de cuos cous?
cine ma ajuta??
monica mami de printz
#506
Postat 06 august 2007 - 22:13
Am rugamintea de a-mi trimite cineva reteta de chiftelute din ficatel.reteta era scrisa de o mamica a carui copil nu tolera mancarea din ficat..Va multumesc anticipat
#507
Postat 09 august 2007 - 14:50
quote:iti trebuie gelatina nu tort gelee care e glazura aceea transparenta care se pune pe fructe pentru a arata frumos tarta. plicurile de gelatina au 20g sau poti lua foi de gelatina de la Ruf. Roxana
Originally posted by lacrabaciu
Help! Vreau si eu sa incerc sa fac tort Diplomat cu toate ca sunt antitalent; Dar am o nedumerire ... ce fel de gelatina folositi voi? Am vazut ceva ce se numeste TORT GELEE ... si alt pliculet care m-a speriat fiindca avea pe dansul imagini cu alt fel de preparate, nu prajituri. Deci ... e buna gelatina aceea chiar daca are desenata o reteta cu legume (cred, nu mai tin minte exact)? Sau trebuie sa scrie gelatina pentru prajituri? Cel mai mare bine pe care il poate face un tata copiilor sai este sa o iubeasca pe mama lor!
#508
Postat 10 august 2007 - 19:33
Stie cineva cum pot (daca pot) congela dovlecel pentru iarna? Mi-e teama sa nu se inmoaie cand il scot din congelator, la iarna, si sa muncesc degeaba acum. Daca stie cineva, rog sa-mi dea si mie reteta!
Rebiana, mami fericita de Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
Eu sunt Luca-Andrei!
Poze, Varsta lui Luca
Rebiana poate insemna asta dar si asta sau chiar asta
Rebiana, mami fericita de Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
Eu sunt Luca-Andrei!
Poze, Varsta lui Luca
Rebiana poate insemna asta dar si asta sau chiar asta
#509
Postat 17 august 2007 - 19:59
Rebiana eu am congelat dovlecel, e drept nu pt iarna ci cind avam mai mult si nu il foloseam de teama sa nu se strice. Deci eu ii spalam, taiam capetele si atit .. eu nu ii rad caci imi plac asa dc tie iti placesa razi coaja poti sa o faci. Ai mei nu aveau nici simburi, dc ai tai au simburei ii scoti si ii arunci. Apoi ei i-am taiat cuburi cam de 2 cm / 2 cm ca sa zic asa o masura i-am pus sa se usuce pe servet de pinza .. si cind erau uscati bine i-am pus in pungi de plastic sau cutii de plastic portionati cit as fii avut nevoie sa scot pt o ciorba sau pt un ghiveci .... Se tineau ff bine ... ii puneam in mincare direct congelati, dc ii decongelezi risti sa se inmoaie dar asa ramin intregi ... sunt ca proaspeti..
#510
Postat 18 august 2007 - 23:38
unde gasesc ceva retete pt prajituri cu miere?
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui Julian
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui Julian
scaune de masina pt copii
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato