Fetelor eu nu am fost insarcinata niciodata, deci nu pot sa vin cu nici o completare la listutza voastra de mancaruri interzise, dar voiam sa va spun ca aici in Japonia am vazut o groaza de femei insarcinate care mananca sushi la greu si de toate neamurile(somon, ton, sepie etc). Si nu numai sushi ci si multe alte preparate de peste nepregatite, gen sashimi. Nu zic ca e bine, nici ca e rau, voiam doar sa va spun si voua
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
ce sa NU mancam in timpul sarcinii!
Deschis de
gandacelu
, apr 24 2004 18:27
85 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 25 aprilie 2004 - 02:16
#12
Postat 25 aprilie 2004 - 02:17
mai, uite ca uitasem cu ficatul si am bagat "la greu"...[bascket]m-am gandit ca la anemia mea, este chiar super-indicat!
mie imi place mult carnea de chiftelute amestecata cu toate ingredientele, chiar inainte s-o pui pe foc... la prima sarcina, asta a fost cea mai grea abstinenta!
mi-am mai amintit ceva: la primul copil am bagat lactate la greu si fetita s-a nascut cu fontanela aproape inchisa! (m-am speriat ca nu-i mai creste capul, dar nu a fost nici o problema pana la urma - bineinteles, as spune, ca prea sunt multe problemele care ni le facem degeaba)
[cheers]acolo o gura de bere sau de vin n-o fi foc... parerea mea... oricum bere am baut cantitati industriale apoi, cand am alaptat!
mici am mancat la prima sarcina de nu se poate imagina si fetita n-a avut nimic... acum mi-a casunat pe hot-dog...
stiti cumva, ouale trebuie fierte tari neaparat?!
despre fructe si legume, asta e meniul meu principal. tocmai am mancat o juma de kil de capsune! abia astept sa ma intorc in romania sa bag si cirese!
si pentru cine nu stie, bananele ingrasa f tare, tineti-va departe de ele!
cat despre peste la conserva... de ce nu e indicat?! si icrele...?! putem sa negociem cu cineva chestiile astea?[:o)] pliiiiiiiiiiiiiiiiiiz!
gandacelu dpn 28 nov + fetita de 2 ani
http://www.desprecop...d=8697&cid=5405
#13
Postat 25 aprilie 2004 - 05:49
Va rog sa nu aruncati cu rosii...Eu cu maimuta mea in "casuta" vad c-am mincat numai pe dos.In ciuda faptului ca numai carne cruda am putut minca dar de pui fara pielita,gituri tot de pui erau specialitatea mea.Toate bune si frumoase pina intr-o zi cind sotul meu a gasit undeva pe net ca este interzis a se minca carne in singe de catre femeile insarcinate....iar eu tocmai terminasem de mestecat in compozitia pentru pirjoale si bineinteles ca eram deja satula si foarte satisfacuta ca de data acesta au iesit foarte bune.Ei de atunci a inceput cosmarul....ma certam singura sa nu maninc mai mult decit o bucatica pe zi carne nepregatita...culmea era ca altfel nu o prea puteam minca.Ce sa mai zic ca si in ziua de astazi tot asa o maninc dar nu chiar cruda ,adica o mai arunc cam 5 minute in tigaie macar ptr miros in casa...Am baut si bere un piculet mai mult,eu care inainte de sarcina nu puneam gura pe bere nici batuta ,dar tot vinul rosu imi placea mai mult.In total in toata sarcina am luat cam 8 kile dar si astea cu chiu cu vai....vomitam si de 4 ori pe zi.Sfatul meu pentru mamici cu burtici este:fructe si legume le greu si cite un pic din fiecare.De fapt sanatosi sa va fie bebeii....Va pup pe toate si nu se stie poate in curind ma alatur si eu voua cu o noua minune in "casuta"...
Sa fiti iubiti !
Mamica Daniela si Minunea ei, Dania (Melitza)
Vezi pozele noastre aici : http://community.web...user/dandanescu
#14
Postat 25 aprilie 2004 - 06:54
Sincer eu la prima sarcina am mincat orice ,habar nu aveam de interdictii.
In Japonia sushi nu este interzis.Eu am intrebat la dr.si a zis ca pot manca linistita dupa pofta inimii,numai la wasabi(hreanul ala verde)sa fiu cumpatata .
Ce sa zic,aud pareri si asa si asa,nici nu mai stiu ce sa cred.
Mie acum mi-a adus o prietena brinza de burduf si ma intreb daca pot manca sau nu.Voi ce ziceti?
Dar de sushi eu una sigur nu ma las,nu pot si gata.Si cel mai mult imi place tonul[:D]
Nicole&Amira
http://community.web...ser/nicoleamira
#15
Postat 25 aprilie 2004 - 10:51
Buna fetelor!
Eu am o pofta pe bere....inainte de a fi insarcinata nici nu o gustam, acum....numai bere sa fie!
Oricum nu exagerez.
De lactate nepasteurizate m-am tot ferit pana acum, pana am fost acasa si am poftit la telemea proaspata de oaie...dar daca nu mancam cred ca muream!Acum e bine, am mancat si mi-a trecut pofta.
Pupic, Ioana si bb mic(17 sapt. si 4 zile)
#16
Postat 26 aprilie 2004 - 03:57
Pufymiccauta bere fara alcool, sau cu 1% alcool.
Gindacelu, intreaba medicul si spune-i sa-ti dea o lista cu tot ce nu se poate minca sau e cu risc: Uite ce imi amintesc eu:
Sushi ( de orice fel, pentru ca nu stii cit de proaspat e, daca il faci tu acasa e OK)
Somon afumat
Pate de ficat, ficat sau orice fel de organe
Brinza Brie, Camembert ( tot ce e blue cheese), Feta numai brinza galbena e buna, tip cascaval
Carne de orice fel ( in special de pui: pericol mare de salmonela) daca nu e foarte proaspata si proaspat gatita
Salate preparate din comert
Produse cu maioneza de casa ( galbenusul crud e fff periculos)
Cheescake sau alte prajituri cu crema de vaniliegen eclaire, cremsnit (cremes)
Ton mai mult de 250 g/saptamina ( are mercur si e periculos)
Salamuri, sunca
Tot ce nu e proaspat gatit, mincarea gatita din frigider sa fie de maxim 1 zi si reincalzita fff bine ( fierbinte)
18 sapt si
#17
Postat 26 aprilie 2004 - 04:48
Vad ca niciuna din voi nu a ridicat problema toxoplasmozei. Nu mancati carne care nu este bine preparata termic in timpul sarcinii, riscul sa contactati toxoplasmoza este foarte mare mai ales pentru cele din Ro.
#18
Postat 26 aprilie 2004 - 07:37
Mey fetelor eu am mancat sushii saptamanal ,hai ca acum kiar ma pune-ti pe ganduri.Dar eu cand mi-am intrebat doctorul de aici ,el mi-a zis ca sa mananc orice .Banuiesc ca daca nu era indicat sushii in sarcina ,mi-ar fi sppus sa ma abtin,nu?Ca doar se stie ca aici sushii se mananca destul de des.Iar in rest ,kiar nu prea am tinut cont de nimik in ale mancarii ,am mancat cam tot ce mi-a dorit inimioara ,doar alcool nu am baut si tigarile pe care le-am lasat de-o parte de cum am aflat ca sunt gravida.Sper sa fie bine,fata mea se pare ca se dezvolta normal si ca nu ar exista probleme .
Toate cele bune.
Eryka & sufletzica din burtica (36 sapt.)
#19
Postat 26 aprilie 2004 - 14:05
Fetelor, eu am mancat de toate, in timpul sarcinii, mai ales mult pate de ficat, pentru a compensa cumva lipsa fierului.
Nu am mancat, ce-i drept, fructe de mare si am evitat "delicatesurile" frantuzesti....
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.web...m/user/ClimAmos
#20
Postat 26 aprilie 2004 - 15:22
Fetelor, hai ca pana aici ne-am inteles. Fara carnuri crude sau in sange, fara semi-preparate (carnati, sunca, etc.), fara organe (ficat), fara fructe de mare, fara branzeturi proaspete si ne-pasteurizate.
Dar cu legumele si fructele cum facem? Cum Dumnezeu le "spalam bine" ? Ca eu simt ca mor, mai ales cu salata!