Am cumparat de curand o cratita de la Zepter si nu prea stiu sa o folosesc... Am citit subiectul vechi din arhiva, care nu m-a lamurit deloc, dar pe vremea aia probabil inca nu se inventase capacul termostop sau cum il cheama.
Pana acum am facut vinete coapte (care au iesit bune) si gratar de vita, care s-a facut foarte repede si nici nu s-a ars cratita. Insa ieri am vrut sa fierb carne de vita, am pus carnea in cratita cu un pahar de apa, am pus capacul, iar dupa 20 de minute termostop-ul imi arata sa opresc focul. L-am oprit, apoi, intr-o ora, capacul mi-a arata ca e gata. Surpriza... carnea era tare!!! Unde am gresit?
Va rog sa postati si cateva retete daca aveti, ca sa nu imi para rau ca sta oala pe dulap nefolosita...
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006
Retete pentru vase Zepter
Deschis de
Medeea76
, aug 23 2007 18:05
113 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 23 august 2007 - 18:05
#2
Postat 24 august 2007 - 03:47
Buna, eu gatesc doar la vase Zepter (deh! am primit zestre) si sunt cu termostat dar niciodata nu ma iau dupa el mai ales la carnea de vita. o las cat trebuie sa se faca.
Nu ai si carte de bucate de la Zepter? daca nu te rog sa mai ai un pic de rabdare (pana sambata viitoare) cand o sa transcriu niste retete de la ei.
pup
Monu, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Nu ai si carte de bucate de la Zepter? daca nu te rog sa mai ai un pic de rabdare (pana sambata viitoare) cand o sa transcriu niste retete de la ei.
pup
Monu, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
#3
Postat 24 august 2007 - 10:02
Carnea de vita se fierbe mai mult in orice fel de oala. Mai bine iti iei un capac de la zepter, ptr fiert sub presiune. Eu asa fac ciorba de burta. Cel mai bine e sa cumperi cartea de bucate. Poti sa mai improvizezi pe marginea ei. Sotul meu nu a fost prea incantat de achizitie ( de fapt de costuri) dar dupa ce i-am facut cepe umplute a uitat.
Cepe mari, cat sa incapa in cratita, taiat capacul (codita) si scos mijlocul, se umplu cu compozitie de carnaciori sau kaiser taiat bucatele si amestecat cu miezul de la ceapa si legat eventual cu un ou, verdeata si condimente. Se pun in cratita cu capacul pus si se lasa sa se inabuse.
Dar , repet, sunt si multe retete si si mai multe improvizatii poti face pe marginea lor.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
[url="http://www.helpsonia.com/povestea-soniei"]Ajutati-o pe Sonia !/url]
Cepe mari, cat sa incapa in cratita, taiat capacul (codita) si scos mijlocul, se umplu cu compozitie de carnaciori sau kaiser taiat bucatele si amestecat cu miezul de la ceapa si legat eventual cu un ou, verdeata si condimente. Se pun in cratita cu capacul pus si se lasa sa se inabuse.
Dar , repet, sunt si multe retete si si mai multe improvizatii poti face pe marginea lor.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
[url="http://www.helpsonia.com/povestea-soniei"]Ajutati-o pe Sonia !/url]
#4
Postat 24 august 2007 - 11:41
Medeea, nici eu nu ma iau dupa termostat....
#5
Postat 27 august 2007 - 15:36
Multumesc pentru raspunsuri, fetele. Am si cartea de retete, dar nu apuc sa o citesc... O sa ma inspir de acolo. Clyo, tu ce gatesti bun in ele?
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006
#6
Postat 08 februarie 2008 - 11:10
Buna
ma intereseaza si pe mine retete pentru vase Zepter...monu poti sa ne dai retete? bineinteles retete pe care le putem face fara cine stie ce ingrediente
Gia mamica fericita de Iulia Antonia (13.03.2007) si Mihai (14.07.2005)
Poze http://photos.yahoo.com/ph//liviu_bell
ma intereseaza si pe mine retete pentru vase Zepter...monu poti sa ne dai retete? bineinteles retete pe care le putem face fara cine stie ce ingrediente
Gia mamica fericita de Iulia Antonia (13.03.2007) si Mihai (14.07.2005)
Poze http://photos.yahoo.com/ph//liviu_bell
#7
Postat 08 februarie 2008 - 23:22
Ca sa raspund rapid. Eu fac mancare obisnuita in zepter. nu cine stie ce specialitati. Singura diferenta e ca pun mai putin ulei, nu ridic tot timpul capacul, eventual anumite chestii pot sa le fac la aburi. gustul la mancare oricum difera la vasele zepter. mie mi se pare mai gustoasa si cel mai important se face ffff repede. de ex o supa de cartofi poate fi gata si in jumatate de ora.
daca vreti retete speciale am o carte de retete de la ei. daca ma pasuiti un pic in we pun cateva ca sa vedeti ce si cum.
Monu, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
daca vreti retete speciale am o carte de retete de la ei. daca ma pasuiti un pic in we pun cateva ca sa vedeti ce si cum.
Monu, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
#8
Postat 11 februarie 2008 - 11:11
Monu ma intereseaza retete (dar sa nu fie nimic pretentios) asa ca te rog cand ai timp si poti sa postezi cateva.
Gia mamica fericita de Iulia Antonia (13.03.2007) si Mihai (14.07.2005)
Gia mamica fericita de Iulia Antonia (13.03.2007) si Mihai (14.07.2005)
#10
Postat 14 februarie 2008 - 09:10
FASOLE SARBEASCA
320 g fasole alba
1 kg ceapa, foaie de dafin
2 linguri boia
ulei, sare, piper
2-3 ardei rosii
Vasul se incalzeste pt fierbere si se pune fasolea la fiert 25 minute. Boabele trebuie sa ramana intregi si sa nu se sparga. Ceapa se prajeste in putin ulei pana cand se rumeneste, se presara sare, piper si boia, sa adauga dafin. In alt vas sau acelasi se pune un strat de fasole, un strat de ceapa prajita, iar fasole, iar ceapa si se termina cuun stat de fasole. Peste fasole se pun ardeii taiati fasii. Se pune apa in care a fiert fasolea si se pune vasul la cuptor pt 25 de minute.
Monu, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.