Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Retete Montignac


101 raspunsuri la acest subiect

#1
monicaa

monicaa

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.873 mesaje

Postat 14 noiembrie 2003 - 18:56

Buna tuturor O sa trantesc aici niste delicioase retete Montignac si am sa specific la fiecare daca este pentru faza 1 sau faza 2. Retetele sunt pe specificul bucatariei nemtesti. So...first: FAZA 1 SPARGEL cu SUNCA si MOZZARELLA (4 persoane) Ingrediente: 32 bete de spargel (merg foarte bine si cele din conserva) 8 felii de sunca fiarta 375 g Mozzarella (se lasa un pic la scurs si se taie felii) sare, piper alb mustar tare (fara adaos de zahar) ulei de masline pentru tava ce va merge la cuptor Daca spargelul e proaspat: se curata coaja, se spala si se lasa la fiert ca 20 min in apa cu sare care clocoteste. Daca e la borcan ...se sare etapa asta. Fiecare felie de sunca se unge pe o parte cu mustar.In fiecare felie se infasoara 4 bete de spargel. Tava se unge cu ulei de masline, se aseaza rulourile formate anterior,se da sare si piper, se pun deasupra feliile de mozzarella si se da la cuptor 20 minute la 200 grade (cuptorul sa fie deja incalzit). Se poate servi cu salata verde.Se poate folosi spargel verde sau alb. Merge perfect pentru o masa de seara. Pofta buna

#2
monicaa

monicaa

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.873 mesaje

Postat 14 noiembrie 2003 - 19:06

FAZA 1 Piept de pui delicios (ptr 4 persoane) 8 piepti de pui nu foarte mari 1 ceapa taiata marunt 1 catel de usturoi presat 5 rosii 1/2 lingurita chimen 1 lingura mustar tare (fara adaos de zahar) 2 lingurite Curry 1/4-3/8 litrii apa fiarta 1 legatura patrunjel sare ulei de masline Carnea se spala si se usuca.Intr-un castron se amesteca: ceapa maruntita, usturoiul presat, chimenul,mustarul, sarea si curry. Fiecare bucata de pui se inmoaie in aceasta compozitie. Intr-o tigaie se da ulei de masline si fiecare bucata pui se prajeste 10 minute..pana devine 'aurie'.Se adauga apa. Tomatele se fierb, decojesc , se taie in bucati si se dau in tigaia cu carne. se mai lasa la foc mic 2o minute.Apoi se scoate carnea se pune pe farfurie si se presara patrunjel.Ce a mai ramas in tigaie (adica rosiile) se paseaza cu mixerul si asa e gata sosul. Se serveste cu salata verde sau salata de andive. Pofta Buna.

#3
monicaa

monicaa

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.873 mesaje

Postat 14 noiembrie 2003 - 19:15

FAZA 1 Salata Fasole-Rosii-Branza (ptr 4 persoane) Ingrediente: 400g fasole verde (merge si congelata) 400 g rosii 100g de branza de oaie 2 legaturi patrunjel 2 linguri mustar tare 2 linguri otet 2 linguri ulei de masline sare Sosul: se amesteca mustarul, otetul si uleiul Fasolea se rupe in bucati si se fierbe 8-10 minute in apa cu sare. Daca e congelata...mai intai se decongeleaza.[:D] Dupa aia se lasa la scurs si apoi se amesteca cu rosiile.Se toarna sosul si se amesteca. Branza se taie cubulete, se presara peste salata.La fel si patrunjelul. Gata! Pofta Buna.

#4
monicaa

monicaa

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.873 mesaje

Postat 14 noiembrie 2003 - 19:22

Faza 1 Peste cu ceapa in folie 800g de file peste congelat 2 legaturi ceapa verde sare, piper alb ulei de masline sucul de la o lamaie Se lasa pestele la decongelat.Cand e gata se spala, se usuca si se pune pe o farfurie.Se uda cu sucul de lamaie. Ceapa se taie (pornind cu partea verde zic nemtii; eu n-am inteles diferenta) si se prajeste 2-3 minute in ulei de masline. Se ia o bucata buna folie aluminiu pentru fiecare file. Se aseasa fileul pe folie, se da sare si piper.Pe fiecare file se pune ceapa prajita.Se inchide bine folia, se pun in tava de la aragaz si se lasa la 200 grade 40 de minute. Se poate servi cu salata de rosii sau salata verde. Pofta Buna

#5
monicaa

monicaa

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.873 mesaje

Postat 14 noiembrie 2003 - 19:26

Acum iau o pauza ca am obosit.Dar mai am..o carte intreaga[:D] Ce am postat pana acum sunt personal testate si sunt delicioase.

#6
iuliana

iuliana

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 420 mesaje

Postat 14 noiembrie 2003 - 20:53

Monica, cindva stiu ca s-a discutat despre regimul Montignac, dar uite ca atunci nu ma interesa sa slabesc. Stiu ca nu trebuia sa combini anumite alimente. Spune-mi si mie care, ce si cum, si ce sta la baza acestui regim. Mercic. http://community.web...m/user/emma_ana

#7
monicaa

monicaa

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.873 mesaje

Postat 14 noiembrie 2003 - 21:01

Buna Iuliana Aici gasesti o prezentare a dietei: http://www.desprecop...924&whichpage=6 Iar ca subiecte mai noi,la http://www.desprecop...759&whichpage=2 Ruxandra a facut un rezumat foarte bun.

#8
Otilia

Otilia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 428 mesaje

Postat 14 noiembrie 2003 - 22:31

Mai aveti si aici doua pagini cu retete Montignac: http://www.desprecop...e&TOPIC_ID=3182 Otilia&LaAdelita

#9
Otilia

Otilia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 428 mesaje

Postat 14 noiembrie 2003 - 22:37

Cum primul subiect Montignac este inchis, o sa trec aici retetele, sa nu se piarda:
MOUSSE DE JAMBON A L'AVOCAT (spuma de jambon cu avocado)
Preparare: 5 min. - 150g de jambon alb fara grasime - 50g de jambon de tara (jambon de pays) fara grasime - 2 avocado bine copti - o lingura de ulei de masline - 3 linguri de smintina - o lingura de cognac - sucul de la o jumatate de lamiie - sare, piper, tabasco (un sos iute) Taiati avocado in doua si scoateti pulpa. In bolul unui mixer puneti totul (pulpa verde de la avocado, jambonul taiat in bucatele, uleiul de masline, sucul de lamiie, cognacul, smintina, citeva picaturi de tabasco, sarea si piperul) Mixati pina cind obtineti o pasta onctuoasa Pastrati la frigider pina in momentul servirii... Nota: tabasco pun doar cei carora le place condimentat bine...
Otilia&LaAdelita

#10
Otilia

Otilia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 428 mesaje

Postat 14 noiembrie 2003 - 22:41

CONSOMME DE TOMATES
(pentru 4 persoane) Preparare: 15 min Fierbere: 25 min. 1 kg de rosii 3 catei de usturoi zdrobiti 3 hasme (in franceza = échalotes, un fel de cepe mai mititele...) maruntite 2 fire de busuioc 2 virfulete de origan (sau pe româneste... maghiran?) sare, piper... -Intr-o oala reduceti usturoiul si esalotele la foc foarte mic intr-o lingura de ulei de masline -Opariti rosiile un minut, apoi decojiti-le. Taiati-le in bucatele si puneti-le in oala. Sarati. -Rupeti frunzele de busuioc si pastrati-le. Tulpinile maruntiti-le si puneti-le in oala, impreuna cu origanul -Lasati sa fiarba 10 minute, acoperind 3/4, pentru a evita proiectiile -Mixati -Verificati gustul (pentru sare) Puneti piperul si frunzele de busuioc taiate marunt -Eventual reincalziti si serviti... Din experienta va spun ca e foarte bun si rece, mai ales vara, cind e cald...
Otilia&LaAdelita


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -