quote:cauta aici: http://www.desprecop...?TOPIC_ID=14197 Mariana & Vladutz
Originally posted by ioanaradu
HELP!! va rog ... da-ti-mi si mie o reteta SIGURA pentru galuste!!!
Retete rapide
Deschis de
Marianar
, sep 18 2003 14:46
193 raspunsuri la acest subiect
#51
Postat 29 ianuarie 2004 - 11:34
#52
Postat 29 ianuarie 2004 - 11:42
multumesc mult mariana,
o sa incerc data viitoare cu micile secrete pe care le-am gasit acolo!
ca de facut am facut si saptamana trecuta ... dar de patru ori am stricat eu compozitia si a cincea ... mi-a reparat-o gazda!:)
ioana
#53
Postat 12 februarie 2004 - 16:41
BULZ DE MAMALIGA
initial postat de:
Mazarica
Eu il fac asa:
Fac o mamaliga ceva mai moale. Intr-o tava unsa cu unt pun un strat de mamaliga, unul de branza in coaja de brad sau de burduf, alt strat de mamaliga, iar deasupra oua batute. Se serveste cu smantana.
Tava se da la cuptor 15-20min, pana se rumeneste.
Pofta buna!
Mazarica
Camelia
Mamaliga pt. bulz poate fi facuta in zer.
loremari2000
Iata cum stiu eu ca se face bultzul si cum am si mancat.
Se face o mamaliga tare, se modeleaza in mana o minge mai mare, in interior punandu-se branza de burduf.Se pune se se coaca un pic pe plita, sau daca nu in cupor pana se rumeneste un pic.Se mananca numai calda, si optional se poate pune si smantana deasupra.Asta am mancat eu in zona Branului.
mariana gutescu
#54
Postat 13 februarie 2004 - 02:28
Buna tuturor,
Iata o reteta pe care ar trebui sa o poata prepara fiecare:
Se ia o farama de inima, mica
Doar atat cat poate duce-n spinare-o furnica,
De sub pleoape se iau priviri drãgãstoase
Cernute prin genele lungi, mãtãsoase,
Se-adauga cald, un sambur de zambet
Stropit din belsug cu esenta de suflet
Pulsul, masurat in scobitura gatului
Se picura-ncet, la mijlocul trupului,
Pasiune se toarna incet, cu-o pipeta
Iar la urma se pune tandretea, discreta.
Se-amesteca bine,
Cu degete fine
Cu un strop de dor
Si cu un fior
Cu ploaie la geam,
Nebunie-un gram,
O perna brodata,
Perdeaua lãsata,
Si-apoi dupã gust
Al soaptelor must,
Un bob de miere,
Si-un pic de durere.
Se-amestecã toate
In pantec de noapte
La foc mic de stele
Ca-n jocul de iele,
Dragostea sa fie
Vis si feerie.
Pofta buna!
#55
Postat 18 februarie 2004 - 14:43
Salata cu macrou afumat
2 macrouri afumate, 2 cepe, 2 mere, maioneza
se curata de piele si de oase macroul, se marunteste. se curata de coaja merele si se dau apoi prin razatoarea mare. ceapa se taie marunt. se amesteca toate bine, apoi se adauga maioneza si se da la rece.
este foarte gustoasa si de fiecare data cand am facut-o a avut succes
Salata cu paste spirale
1 punga de paste, 1 cutie de porumb fiert, 2-3 castraveti in otet, 1 ardei, maioneza
se fierb pastele si apoi se amesteca cu porumbul scurs, castraveti taiati marunt, maioneza, ardeiul. cine vrea poate sa mai adauge si ton maruntit din ulei.
Salata cu ridiche neagra
2-3 ridichi negre rase mare, 1 ceapa taiata marunt, 1 mar curatat de coaja si ras, 2-3 bucati macrou marinat, maioneza. se amesteca bine toate ingredientele si se mananca cu multa placere
#56
Postat 25 februarie 2004 - 03:07
Tagliattele cu brocoli(2 persoane):
O capatana de brocoli
Tagliattele
Maioneza(de preferat olivemayonaise light)
Ciuperci(de la cutie)
2 bucati mari de piept de pui
Se taie pieptul de pui, bucatele mai mici, se prajeste in putin ulei...
Se pun pastele la fiert 13-15 minute su sare si o lingurita ulei de masline
Se fierbe si brocoli in apa cu sare
Se amesteca la sfarsit maioneza cu ciuperci brocoli si se toarna peste paste, se aranjeaza si puiul alaturi...se presara ptuin patrunjel verde peste paste(doar daca va place!)
Pofta buna!
#57
Postat 26 februarie 2004 - 02:02
Lena draga imi spui si mie ce sunt tagliattelele,ceva paste fainoase?
Multumesc anticipat si scuze!
alina
#58
Postat 26 februarie 2004 - 09:01
Tagliattele sunt paste, asa este. Le gasesti la supermarket, scrie pe ambalaj "Tagliattele". Daca nu, cred ca poti folosi si alte tipuri de paste, de care ai in casa.
#59
Postat 27 februarie 2004 - 00:34
Multumesc Milia pentru explicatii.
alina
#60
Postat 04 martie 2004 - 16:14
Nu sunt o experta in bucatarie, dar sotului meu ii place mult urmatoarea reteta cu cartofi si piept de pui.
Ai nevoie de 4-5 cartofi marisori pe care-i cureti si-i tai rondele. Tapetezi cu unt sau margarina un vas de iena si pui cartofii, peste care torni apa, aproape sa-i acoperi si adaugi condimente (eu folosesc secretul gustului). Ii dai la cuptor pana incep sa fiarba cu vasul acoperit, apoi adaugi pieptul de pui dezosat deasupra cartofilor, condimentezi si dai iarasi la cuptor fara a mai acoperi vasul.Cand sunt aproape gata presari deasupra cascaval dat pe razatoare si-l dai la cuptor cat sa se topeasca cascavalul.
Sper sa va placa.
Mihaela