Am o reteta super rapida de rulada aperitiv, pe care o putei face in 2 timpi si 3 miscari atunci cand aveti musafiri neasteptati. Iat-o:
RULADA APERITIV
-6 oua
-4 linguri faina
-100 g unt
-300 g parizer
-300 g cascaval
-verdeata
-1 praf copt
Galbenusurile se freaca cu untul, faina si albusurile batute spuma. Se obtine un aluat moale in care se incorporeaza parizerul si cascavalul taiat cuburi, plus verdeata. Se amesteca si se aseaza in tava de chec tapetata cu faina.
Daca vreti putei faceti variatiuni pe aceeasi tema, adica puteti inlocui cascavalul cu branza de oaie, puteti pune si ardei rosii pentru mai multa culoare, chiar castraveciori murati taiati foarte fin, lasati-va imaginatia sa zburde!
scarmanus
Retete rapide
Deschis de
Marianar
, sep 18 2003 14:46
193 raspunsuri la acest subiect
#21
Postat 12 octombrie 2003 - 22:25
#22
Postat 13 octombrie 2003 - 02:29
Bãi fetelor, voi nu ºtiþi ce înseamnã RAPID: se ia una bucatã pizza de orice fel ambalatã la cutie, se desface folia protectoare, se introduce la cuptor pentru 10 min. (timp în care poþi pregãti farfurii, cuþite, etc.) se scoate de la cuptor ºi se serveºte în funcþie de bunul simþ al fiecãruia cu mâna, furculiþa sau sos de roºii. Eu personal o servesc cu mare plãcere cu ...mâna...
Vã doresc succes la ... preparare!!!
Pupici,
adar
#23
Postat 16 octombrie 2003 - 16:26
OMLETA SPECIALA
3 oua
3 linguri de smantana
3 linguri cascaval ras
patrunjel si marar verde tocat fin
Se amesteca toate ingredientele si se pun la prajit in putin ulei sau in tigaia cu bulina (fara ulei)
Mariana & Vladutz
#24
Postat 21 octombrie 2003 - 00:17
Saru'mana de retete..
Laura
#25
Postat 22 octombrie 2003 - 12:24
si eu mi le-am salvat pe computer si o sa le incerc. Va anunt care a fost cea mai delicoasa. Hai ca deja mi s-a facut [pofta]de ceva bun si rapid
[:)]Eli de [bicla]si
#26
Postat 07 noiembrie 2003 - 15:51
SALATA DE TON
Ingrediente: ton maruntit din conserva,paste Barilla care au forma de boabe de orez, ceapa, ardei gras verde, masline de preferinta fara samburi.
Se fierb pastele,se scurg foarte bine si cand s-au racit complet se amesteca cu celelalte care au fost taiate cat mai fin( nu mic)...Aaa...Cantitatile sunt in functie de gust...bunul simt sau...de buget...sau de cate persoane aveti la masa.
Pofta buna!
P.S.Daca v-a placut spuneti ca mai am.(Ma pricep la bucatarie mai bine decat la altele)
Mii de pupici,
LauraFlo
#27
Postat 09 noiembrie 2003 - 09:18
pasta de peste.
se ia doua cuti de peste(ton sau tuna fish)si se mixeaza cu mixerul,se pune 2-3 oua fierte maruntite maioneza si verdeata..patrunjel,marar si ce aveti pe acasa ...si am uitat sa zic un catel de usturoi.
si e gata pasta(se pote umplea si rulourile de sunca.
pofta mare
mona78
#28
Postat 14 noiembrie 2003 - 10:34
OMLETA PIZZA
• 3-4 cartofi, un ardei gras, 4 oua, 5-6 felii de salam, 100 g de cas (branza), sare, piper, ulei pentru prajit, patrunjel verde tocat.
•Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie pai. Se pun la prajit. Pana ce ei se prajesc, intr-un vas radem branza (casul), adaugam ardeiul taiat bucatele, salamul, la fel, taiat bucatele, ouale si batem compozitia, pe care apoi o condimentam cu sare si piper, dupa gust.
•Cand cartofii s-au prajit, ii scoatem cu spumiera intr-o tigaie de teflon, dar nu mai adaugam ulei, fiind suficient cel ce se scurge de pe cartofi. Se pune tigaia cu cartofi pe foc si asteptam pana ce cartofii incep sa sfaraie. Atunci turnam compozitia pe baza de oua si amestecam bine pana cand omleta se incheaga. Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Eryka & sufletzelul din burtica---> (13 saptamani)
#29
Postat 14 noiembrie 2003 - 16:21
ca aperitiv: chiftele de ton si mazare
200gr. de mazare fiarta,
60gr. de ton in ulei (din cutie),
80gr. de urda,
1/2 lamaie,
2 ridichi mai mari,
1 morcov,
1 castravete,
20gr. branza rasa,
Se pune mazarea in mixer cu urda, sucul de la lamaie,tonul,branza rasa si un varf de sare,se amesteca totul pana se obtine o compozitie omogena.
Se lasa in frigider pt. 5min. Dupa care se curata morcovul, ridichile si se spala castravetele, se taie legumele foarte fin.Scoatem compozitia de la frigider,si cu mainele umede facem mingiute care le dam prin legumele taiate fin, unele prin castravetii taiati, altele prin morcovul taiat, si altele prin ridichea taiata fin.Pe platou se pot pune feliute de castraveti, morcov, sau ridiche.(si salata , bineanteles)
#30
Postat 14 noiembrie 2003 - 16:44
Interesanta reteta de chiftele de ton cu mazare. Ma gandesc ca ies si mai bine daca se tavalesc chiftelele prin legumele rase pe razatoarea cea mai fina (in loc de a fi taiate marunt). Cred ca adera mai bine la compozitie, nu?