Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 10 voturi

Retete rapide


193 raspunsuri la acest subiect

#181
piccaflor

piccaflor

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 280 mesaje

Postat 07 septembrie 2006 - 20:41

Fetelor imi ploua-n gura ![pofta]...Faceti si livrari la domiciliu?:)

Pentru Barbye-una
dintre noi!Trebuie sa ajuti!



#182
GH

GH

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 25 mesaje

Postat 28 septembrie 2006 - 21:13

Am si eu niste retete delicioase de la sotul meu. Deocamdata iata 2: rulada de alune 1 ceapa mare, 25g ulei de masline, 225g nuci, alune si seminte curatate de coaja si neprajite (iese mai putin grasa si are mai putine calorii), 100g pesmet (adaugati si 2-3 linguri tarate daca e pesmet de paine alba) 300ml apa, 1/2 cub knorr de pui, tarhon si alte condimente pt friptura, sare si piper dupa gust se toaca ceapa solzisori si se pune cu uleiul in tigaie la prajit. se da la o parte cand a devenit transparenta, inainte sa se coloreze. nucile, alunele si semintele se zdrobesc cu facaletul sau se pun la robot ca sa le taie (atentie nu le faceti pudra, trebuie doar maruntite) se amesteca toate ingredientele pana iese o pasta moale, dupa care se da la cuptor (intai la foc mediu si apoi mai mare) pana se rumeneste deasupra Miam!! Iese ca o rulada cu carne. Noi punem yeast extract in loc de Knorr pateu de ciuperci 1 cana de nuci facute pulbere (sau praf de migdale pt cine are) zeama de la o lamaie mica 1 ceapa mare 2 cani de ciuperci taiate rondele (grosimea nu conteaza pt ca se baga in final la mixer) 1 lingurita de tarhon ceapa taiata solzisori se caleste pana se coloreaza vag. se adauga ciupercile si se pune un capac. dupa vreo 15 minute (timp in care mai mestecati) se amesteca totul si se da la mixer pt a face o pasta. Cel mai bune este dupa ce a stat vreo 2 ore la frigider. Pofta buna!

#183
GH

GH

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 25 mesaje

Postat 28 septembrie 2006 - 21:37

Pui la cuptor pui, usturoi fructe si 1-2 cartofi se cauta un capac larg (nu de sticla - de metal) se pune o lingurita de ulei; se curata puiul si se umple cu bucati de stafide, mar, usturoi si ce mai aveti prin casa (ananas, sau alte fructe). cartofii curatati si taiati si 1-2 catei usturoi se aseaza alaturi de puiul umplut pe capac se pune sub capac o oala cu apa si se da la cuptor dupa 20 de minute se intoarce puiul ca sa se rumeneasca peste tot. Nu se scoate din cuptor pana nu a format o crusta rumena Garantez ca pui asa de fraged sigur nu ati mai mancat!

#184
Arhistefy

Arhistefy

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.097 mesaje

Postat 29 septembrie 2006 - 13:05

GH, multumim mult pentru retete si bine ai venit printre noi[grup] ________________________________________________ La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine. Cu drag, Mihaela www.bconsulting.3x.ro

#185
A78

A78
  • Membri
  • 7 mesaje

Postat 29 septembrie 2006 - 17:56

Salut ma scuzati de intrebare, dar ce e tarhon? Cum arata? Sau poate mai are si alta denumire? multumesc.

#186
Balbina

Balbina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.223 mesaje

Postat 02 octombrie 2006 - 00:09

quote:
Originally posted by A78
Salutma scuzati de intrebare, dar ce e tarhon? Cum arata? Sau poate mai are si alta denumire?multumesc.
Nicoleta, tarhonul e o planta care se foloseste pentru condimentarea diverselor alimente. Denumirea in latina e Artemisia dracunculus, da o cautare pe google la imagini, gasesti si poze. Daca te ajuta, denumirea in franceza e "estragon', iar in rusa "tarhun" [;)]------------------Numai bine,NataliaPoze

#187
liviaki

liviaki

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 15 mesaje

Postat 02 octombrie 2006 - 19:43

Eu am o reteta de prajitura ieftina, fara prea multe calorii, rapida si foarte gustoasa! Ingrediente: 1 1/2 cani de zahar, 1 1/2 cani sifon, 1/2 cana ulei, 2 1/2 cani faina, 2 linguri cacao, 1 lingurita bicarbonat, 3 linguri de gem, 1 lingurita scortisoara (sau dupa gust).Se pot adauga si stafide. Se amesteca ingredientele si se da la cuptor(200 grade)pana cand incepe sa se desprinda pe margini. Glazura: 10 linguri zahar, 3 linguri cacao si 4 linguri de apa se pun intr-o craticioara pe foc si se amesteca continuu pana ce continutul tapeteaza lingura. Se da jos de pe foc si se incorporeaza treptat un pachet de margarina sau unt. La sfarsit se adauga 2 lingurite de esenta de rom. Cand prajitura s-a racit, se taie in patrate si se acopera cu glazura care trebuie sa fie calduta. Pofta buna! [:D]

#188
Ramona J

Ramona J

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.843 mesaje

Postat 17 octombrie 2006 - 23:01

Eu cind sint in mare graba fac un ghiveci din ce am prin casa. Calesc niste ceapa si adaug: gogosari (daca am mai multe culori pun rosii, galbeni, verzi), rosii, dovlecel, sfecla, varza, morcov, fasole verde, orice. Nu iese niciodata la fel. Citeodata pun suc de rosii, alteori zeama de la supa. Se poate pune si carne in ghiveci sau il folosesc ca garnitura la carne (noi sintem carnivori). Desi ai mei sint mofturosi nu refuza mincarea asta. Mai ales ca nu-mi iese de doua ori la fel! The best thing you can do for your children is to love your wife.

#189
simali

simali

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.349 mesaje

Postat 19 octombrie 2006 - 22:16

Bucate pentru imparatul, nu pentru tot satul!!! [bis] Sandwich cu somon: Crema: branza Philadelphia light sau Almete + ceapa rosie toacata+ marar tocat+piper. Se unge ciabatta (sau paine graham, sau secara)cu crema, se pun feliute de somon afumat si o frunza de salata iceberg. gata. Sandwich cu piept de curcan afumat. Crema: avocado piure+rosie tocata cubulete+sare+piper+sos Tabasco+suc de lamaie. Se unge bagheta cu crema, se pun felii de sunca de curcan sau de pui si o frunza de salata sau salata de sfecla rosie. Mere la microunde: Se curata merele, se taie in 4 si se scoate cotorul. Se pun intr-un castron din sticla cu bucatele de unt, stafide, nuci, alune (sau ce alte nucide aveti la indemana), zahar brun (sau miere), scortisoara, biscuiti digestivi sfaramati (un strat subtire la suprafata sau mixat cu restul chestiilor. Se pune cuptorul la putere maxima, circa 10 minute. Se pot inlocui merele cu orice fructe de sezon (capsuni, caise, nectarine, pere, gutui, sau mix). Tot secretul acestui desert este sa nu exagerati cu gatitul fructelor. Se tin la microunde numai pana se elibereaza aromele iar zaharul brun, impreuna cu untul si sucul scurs formeaza un sirop aromat si dulce (dar nu exagerat). Super pentru BB.

#190
GH

GH

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 25 mesaje

Postat 21 octombrie 2006 - 15:56

Puteti sari peste tarhon, nu e esential. Eu cam uit sa cumpar de obicei. Scuze pentru un "e" nelalocul lui care s-a strecurat in graba de a scrie retetele. Multumesc mult pentru reteta de aripi picante - am folosit sosul pentru a face cu el zeama la o salata "mexicana" (la sosul postat pe forum am pus cartofi, morcovi, varza de bruxelles, fasole si porumb din conserva si ton, ardei capia copti si salata verde). Pentru cineva ca mine care nu se pricepe deloc la sosurile de salata a iesit uimitor de potrivita. :) Multumesc fetelor inca o data!


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -