Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

prajituri cu mere


15 raspunsuri la acest subiect

#11
Marianar

Marianar
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 02 ianuarie 2004 - 19:43

initial postat de Camelia Prajitura cu mere Am facut ieri o prajitura foarte buna si m-am gandit sa va dau reteta, poate mai vrea cineva sa incerce.Se face rapid si usor. Avem nevoie de: 250g margarina 350g faina 350g zahar 4 oua 1 praf de copt 1 kg de mere o lamaie sare scortisoara Margarina se freaca 2 minute cu 100 g zahar si un strop de sare.Se adauga coaja rasa de lamaie, galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare, o lingura zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca bine, fara sa se framante si se aseaza in tava neunsa in strat de 1 cm grosime. (Aluatul este cam fainos la inceput, nu va alrmati!Amestecati cu rabdare pana margarina incorporeaza bine faina.In tava il aranjati cu lingura).Peste foaie se presara o lingura de gris.Se aseaza apoi merele rase (pe razatoarea cu gauri mari) sau taiate felii subtiri si presarate cu scortisoara.Se da la cuptor cam 20-30 min. Intre timp albusurile se bat spuma tare .Se adauga apoi 250 g zahar si o lingurita zeama de lamaie.Se bate pana se intareste din nou.Se scoate prajitura si se pune spuma peste ea.Se baga inca 30 min la cuptor ,la foc mic, cu usa cuptorului complet deschisa.Dupa 15 min. tava se intoarce. E o prajitura foarte gustoasa.Ai mei nici n-au asteptat sa se raceasca bine si au si topit jumate de tava.[yum][yum] Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

#12
Marianar

Marianar
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 02 ianuarie 2004 - 19:45

intial postat de simonaM Prajitura cu mere sa va spun si eu una cu mere 2 cani zahar,9 linguri ulei,3 oua,2 linguri lapte,1 lingutita bicarbonat,1 coaje de la o lamiie,2 cani de faina. se prepara aluatul se imparte in 2 porti se pune prima parte de aluat peste ia se pune merele prajitew cu zaharul si reci,si pe urma se pune cealalta foaie se da la cuptor pofta mare[papica] mona78

#13
Marianar

Marianar
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 02 ianuarie 2004 - 19:48

initial postat de amelia O reteta de prajitura de mere la tava, invatata de la o americanca in varsta, acum doi ani, de Craciun. Este foarte simplu de facut, e absolut delicioasa si se poate servi calduta, dar si rece. Se serveste in farfurioara, cu lingurita. Va trebuie: 8 mere o lingurita de scortisoara (pulbere) o jumatate de cana de faina o jumatate de cana de zahar ca. 50g unt aproape un paharel de apa Cum se procedeaza: Se unge tava cu unt. Se pun in ea merele curatate de coaja, taiate in felii potrivit de mici, peste care se pune lingurita de scortisoara, se toarna apa si apoi se amesteca, ca sa fie toate merele date prin scortisoara. Faina se amesteca cu zaharul intr-un castron si se toarna uniform peste mere in tava. La final se imprastie unt taiat in fulgi mari peste placinta. Asta e tot. Se tine la cuptor cam 30-40 de minute (dupa cum isi cunoaste fiecare cuptorul) la foc mediu, pana se face o crusta frumoasa. Pofta buna![papica] Amelia.

#14
Marianar

Marianar
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 27 ianuarie 2004 - 21:52

initial postat de bagoiu Prajitura cu mere Le-am calit pt placinta dar mi-a fost cam lene sa fac foi si am gasit o reteta cam asa (aproximativa): am pus peste merele deja calite faina cat sa iasa un aluat taricel, sa nu curga. O lingurita de bicarbonat nestins, scortisoara, vanilie sau rom, coaja de lamaie, poti adauga stafide, rahat, nuci. Daca merele nu sunt calite in ulei e bine sa pui si ceva ulei pt a iesi mai frageda. Le amesteci foarte, foarte bine si le dai la cuptor cam juma de ora. Poti sa o pudrezi cu zahar sau poti sa-i faci o glazura alba sau de ciocolata. Iese ca un fel de turta dulce. La fel poti face daca in loc de faina pui gris, ceva mai putin insa. Iese altfel, ai impresia ca e numai din mere. Scuza-ma ca nu dau cantitati exacte si reteta pas cu pas, dar eu intotdeauna fac mancarea "din ochi". Daca iese bine, daca nu data viitoare. Pofta buna!

#15
Marianar

Marianar
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 27 martie 2004 - 13:14

initial postat de Alyssa Pentru Apple Pie ai nevoie de o tava rotunda cu diametrul de 23 cm (standardul de 9" inci de aici). [u]Aluatul[/u Masoara 1 si 3/4 pahare de faina mixeaza in el 3/4 lingurita de sare la mixaj adaoga 3/4 pahar de margarina solida apoi cu doua cutite taie margarina marunt in faina pina cind devine zgrumturos inspre fin. Apoi, una pe rind pune 4-5 linguri de apa rece. Pune lingurita de apa intr-un loc si cu furculita piseaza si amesteca la fel ca la piuree de cartofi. Repeta cu inca o lingura de apa rece in alt loc uscat, pina se inmoaie omogen. Aluatul trebuie sa se simta sfarimicios, dat infasurat strins in celofan si pus la frigider o jumate de ora sau pina esti gata sa il folosesti, va deveni mai uniform. Imparte aluatul in doua, fa-l rotund si intinde-l cam la marimea diametrului tavii, un pic mai mare (sa ai de unde taia si sa ii dai forma). Compozitia de Mere 6 pahare de mere taiate feliute mici sau cubulete combinate cu 2/3 sau 1 pahar de zahar (depinzind de gustul merelor) 1/2 lingurita de scortisoara sau ce mirodenii va plac voua (coaja de lamiie rasa, vanilie...) un virf de cutit de sareAmesteca totul bine. Cum se face: Ruleaza jumatate din coca si aseaza-o in tava, marginile un piculet mai mari.Fiindca aluatul este fraged, ruleaza-l pe vergea si apoi deruleaza-l in tava... Pune amestecul de mere in el. Daca merele sint zemoasem la compozitia de mere adaoga o lingura rasa de faina, daca sint uscate adaoga 2 linguri de apa sau juice. Presara putina zeama de lamiie peste compozitia de mere. Acopera cu celalalt aluat. Pe margini, taie chiar la marginea tavii. Apoi apasa si fa modele pe margine. Poti face cu furculita. Apasa sa se inchida. Daca vrei un model mai frumos si mai usor,apasa cu degetul mare si aratator de la mina dreapta, cu degetul aratator intre ele de la mina stinga, impingind usor inauntru. Altfel nu stiu sa explic, ti-asi arata dar nu pot... La aluatul de deasupra fa-i o gaurica mica in centru. Daca vrei sa fii mai creativa, fa chiar in mijloc de jur imprejur un decupaj in forma de picaturi de ploaie ci virful spre mijloc. Ceva care sa aduca ca desig-nul unui mar intreg taiat in doua pe la Ecuator (picaturile de ploaie fiind ca simburii... Daca vrei sa fii si mai creativa, taie cel de-al doilea aluat cu rotita u zimti, pume fisiile pe o foaie cerata pe o farfurie. Penru ca sint multe, pune-le un rind, apoi rindul celalalt in directia inversa. Pune-le la frigider un pic sa se intareasca si sa fie usor de manevrat. Apoi aranjeaza fisiile peste umplutura ca un fel de dantela prin care sa se vada merele. Deci in forma de "x" cu putin spatiu intre ele. Coace in cuptorul incalzit la foc mai iute pentru 15 minute sau pina cind deasupra este un pic auriu. Apoi reduce caldura si mai tine-l in cuptor 40 sau 45 minute pina cind merele devin moi. Se serveste rece sau calduta cu un bulgaras de inghetata de vanilie deasupra. Amestecul de mere poti sa il inlocuiesti cu fructe de sezon. Caise, piersici... Amestec de zmeura sau de capsuni. 3/4 pahar de zahar 1/4 pahar de faina un virf de cutit de sare 4 1/4 pahare de zmeura sau capsuni Amesteca totul bine, pune in tava in care inainte ai pus aluatul. Apoi pune deasupra o lingura de margarina sau unt topit, in ploaie. Acopera cu celalalt aluat ca mai sus si coace ca mai sus. Amestec de visine 1 1/2 pahare de zahar 1/4 pahar de faina 4 1/4 pahare de visine fara simburi Dupa ce se amesteca si se pune compozitia in tava, presara 2 linguri de margarina sau unt topit in ploaie, acopera cu celalalt aluat. "Un Pahar" inseamna 250 grame.

#16
Idora

Idora

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 363 mesaje

Postat 30 martie 2004 - 20:33

Prajitura cu mere Ingrediente: 1,5 kg faina 250 g tarata alimentara 100 g gris 250 g seminte de susan 30 g scortisoara macinata fin 250 g miere de albne 3 kg mere dulci 50 g stafide 50 ml ulei 50 g nuca de cocos 100 g miez de nuca intreg Mod de preparare: 1. Se spala si se aleg merele. Se indeparteaza partile care nu sant sanatoase. Nu se curata de coaja. Se dau prin razatoarea mare, se amesteca pufos cu scortisoara pudra, stafidele si foarte putina miere de albine. 2. Intr-un castron de marime potrivita (care trebuie sa fie din portelan, sticla, sau materiale plastice, se aseaza faina integrala, tarata alimentara, grisul, 150 g miere de albine, semintele de susan, uleiul presat la rece). Toate acestea se amesteca, cu degetele desfacute, foarte pufos, pentru o mai buna omogenizare a componentelor din amestec. De aceasta operatie depinde reusita prajiturii. Se adauga, dupa ce s-a obtinut omogenizarea, atata apa rece cata este necesara sa se obtina, tot prin amestecare pufoasa, lierea componentelor. Nu se pune de la inceput toata apa, ca sa se mai poata regla consistenta. Din aceasta compozitie, se formeaza pe planseta de lucru doua foi. Acestea se intind cu sucitorul de placinta, asezand compozitia intre doua foi de celofan, mai moale. Grosimea foilor obtinute este de 1,5 cm. Se aseaza prima foaie direct pe platou - care sa imite in prealabil o tava - tapetata cu putina tarata alimentara. Aceasta tapetare este necesara ca la taierea feliilor de portie din prajitura, acestea sa se desprinda foarte usor de pe platou. Peste aceasta prima foaie asezata pe platou, se aseaza intreaga compozitie de mere. Daca intre timp merele au lasat zeama, aceasta se scurge fara a se stoarce merele. Ele vor ramane astfel inalte si prajitura va avea o tinuta foarte buna. Peste compozitia de mere se aseaza, folosind chiar celofanul de dedesupt pentru manevrare si asezare, cea de-a doua foaie intinsa. Se pudreaza deasupra cu toata nuca de cocos, in strat egal. Asa, prajitura va parea pudrata cu zahar vanilat. La mijlocul fiecarei portii, se aseaza in relief cate un miez de nuca. Acesta va da o tinuta aparte acestei prajituri, care este recomandata mai ales acelora care doresc sa slabeasca fara nici un efort “gastronomic”.


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

  • Saptamana 28

    Deutzuk
    - Astăzi, 11:08

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -