Ancuta scuza-ma ca intru si eu ca musca-n lapte dar de ce nu poti sa-l dai pe Marc la cresa?!eu ma chinui cu al meu pt ca eu am avut servici asa pe bucatele si nu de durata ,nu avem cresa in orasel si pt ca o bona libera cind am eu nevoie nu gasesc niciodata ,cind le intreb sint complete pina in 2005!si de ce nu vrea sotul tau sa-l dati la bona daca este pt o cauza nobila ? si nu pt totdeauna(a se citi 2-3 ani)? Acum sa-ti spun ce se mai practica ca sa poti avea pe mama ta mai mult linga tine ,trimite-o acasa cu vreo 10 zile inainte de expirarea celor trei luni si apoi ea sa vina inapoi cam la trei saptamini,este un tertip pe care-l folosesc unii(chiar o mamica de aici de pe forum povestea ca a tinut-o pe mama ei asa la ea pina s-a facut copilul mare!!)asta este posibil intrucit legea are o lacuna ,si oamenii o speculeaza cum pot ,adica ai dreptul la 90 de zile pe semestru sa stai afara deci daca ea utilizeaza doar 80,are dreptul nu sa revina din nou in decursul aceluiasi semestru sa beneficieze de cele inca 10 zile ce-i mai ramin ,ei bine poate sa ramina inca 3 luni caci nimeni nu sta la granita sa-i calculeze ei cit a stat si cit nu trebuia sa stea ,pina acum figura asta a mers la toata lumea care a aplicat-o ,mai mult Elena "emoison" a fost sfatuita chiar de la prefectura din Chartre sa procedeze astfel ,doar ca persoana n-a vrut sa-si spuna numele ,deci cam asa se procedeaza astazi ,daca nu altfel cu viza de un an e complicat rau ,se da numai daca persoana (mama ta) are nevoie de ingrijire deci trebuie sa prezinte niste dovezi pt asta in dosarul pe care-l depune acolo in tara ,iar tu deoparte trebuie sa faci dovada unui venit stabil pe minim o perioada de un an ,adica sa ai un contract de munca pe durata nedeterminata,si deasemenea mama ta trebuie sa aiba o virsta inaintata astfel incit sa nu fie posibil ca mai tirziu ea sa ceara dreptul de munca,cam asa este legea la noi si nu cred ca difera prea mult de cea de la voi ,aceste lucruri le stiu pt ca am cautat si eu pe net sa vad care sint conditiile sa vina un parinte la mine pe o perioada mai lunga ,si actele necesare ,Otilia are lista completa caci ea vrea sa aduca la ea pe ambi sai parintii,Va pupic dulce
![[flo]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/floare.gif)
[flo]
Aura&Luca,18 luni