saru'mana
multamim de sfaturi
...ca sa ma revansez, va dau o reteta mai mult decat bestiala de la mama-soacra: este vorba de un aperitiv cald-rulada cu cascaval(mentionez ca poate fi si cu ciuperci, carne tocata etc)
750ml lapte
250g unt
200g smantana
5 oua
250g cascaval
250g faina
1lg. sare
se pune laptele la fiert impreuna cu untul si sarea.Cand da in clocot, se adauga faina toata odata, se da deoparte si cu un tel se bate bine sa nu se faca cocoloase.Se lasa compozitia sa se raceasca si din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn.Cand s-a racit,se incorporeaza galbenusurile pe rand , iar albusurile se bat spuma tare.Se incorporeaza albusurile usor cu coca, amestecand cu lingura de lemn de jos in sus.Se toarna compozitia in tava special pregatita(in prealabil unsa si tapetata cu faina).Coca se intinde cu lama unui cutit.Se baga la cuptor, cand se rumeneste, se scoate.Cu lama unui cutit se da de jur imprejur ca nu cumva sa fie prinsa...si se rastoarna pe o carpa de bucatarie curata umezita si stoarsa bine.Se pune smantana deasupra si se intinde pe toata suprafata,la fel si cascavalul (ras pe razatoare marunt), iar cu ajutorul carpei se ruleaza,,si se pune din nou (rulata) in tava , cu doua trei cubulete de unt in tava :deasupra se pun doua trei linguri de smantana, de la un capat la altul se presara cascaval si se baga 10 minute la cuptor.Se serveste calda (merge si rece)
Pofa buna! sa imi ziceti daca va iese ...eu personal nu am facut jamais, dar sotul meu face si e buna de mori!
va mai zic din ale soacrei retete(daca imi povestiti si de icre nepreparate )hihi/...pupici era un esprit de gluma.......
Laura

intrebare pentru fetele din USA
Deschis de
Laura _Oprescu
, aug 20 2003 08:01
11 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 22 august 2003 - 07:10
#12
Postat 22 august 2003 - 17:34
Laura draga,
Cu o asa gospodina langa tine, nu pot sa-ti spun doar de unde gasesti icrele nepreparate!!. Acestea se gasesc la magazilele poloneza, grecesti si cred ca mai prin toate supermarket-urile, care au si peste. Eu ce sa zic nu prea fac foarte des, cu toate ca-mi plac f. mult. Eu am un magazin polonez unde se gasesc si gata ambalate si la raionul unde se vinde pestele.
Rulada asta o sa o incerc si eu, cred ca iese bestiala. Hai ca-mi ploua in gura. Aluatul din care se face foaia eu il folosesc la gogosele pe care apoi le umplu ca aperitive cu pasta de peste sau cu branza de vaci cu marar,asta cand le fac mici si rotunde ca forma, le mai fac lunguiete si le umplu cu crema de vanilie ca eclerele. Gogoselele alea mici si rotunde le-am umplut cu crema de vanilie, cu o sprita, fara sa le tai, si am facut profiterol!!! Cu inghetata si fel de fel de sosuri de ciocolata, frisca si ciocolata rasa mare.Eh, hai ca iar imi ploua in gura si parca vad ca ma reped un acest weekend, sa fac ceva din aceste bunatati.
Si inca ceva, nu fii rea si mai da-ne retete de astea faine , de la soacra ta!
La toti numai bine!