Sari la conținut

Sari la conținut

- - - - -

intrebare pentru fetele din USA

11 raspunsuri la acest subiect

Laura _Oprescu

Laura _Oprescu

Nou venit

• Membri
  • Punct
  • 94 mesaje

Postat 20 august 2003 - 08:01

a venit soacra mea care gateste minunat...sunt produse pe care eu nu le-am cumparat pana acum si as vrea sa stiu..care e echivalentul branzei dulci aici( ce fel de branza dulce e similara celei din tara la pachet pentru placinta cu branza)...de asemenea, ce orez luati voi si e asemanator celui de acasa( pentru pilaf si alte chestii)... astept raspunsuri , multumesc... Laura

AncaBianca

AncaBianca
  • Membri
  • 0 mesaje

Postat 20 august 2003 - 10:02

Draga Laura, cottage cheese e branza pe care o vrei pentru placinte, iar cat priveste orezul cel mai simplu pe care il gasesti in magazin e asemanator cu cel din tara. Pofta buna :) Anca

DanaEma

DanaEma
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 20 august 2003 - 10:15

Eu cumpar de la magazinul international, desi e facuta aici, dar nu am gasit-o decat acolo, e un fel de cas romanesc zdrobit, e foarte buna , eu o mananc goala, e fff buna. FARMER CHEESE scrie pe ea, e in cutie transparenta, la 1LB(453g), nu e mare cutia si e scris cu albastru pe capac. Sper sa o gasesti e foarte buna si are gustul casului din Ro. Daniela Daniela

petra

petra

Membru junior

• Membri
  • PunctPunctPunct
  • 783 mesaje

Postat 21 august 2003 - 01:59

Da si eu stiu ca Farmer Cheese, este ca si branza dulce de vaci din Ro., iar Cottage Cheese este un fel de branza cu smantana. Orezul il poti gasi in orice supermarket, este si din ala lunguiet, si de ala mai rotund , toate sunt un pungi si le vezi. Se gasesc cam de toate pe aici acum trebuie sa le mai stii si locurile. In ce parte a SUA stai? La toti numai bine!

Andrada

Andrada

Membru senior

• Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.253 mesaje

Postat 21 august 2003 - 03:13

Orezul cel mai bun si care se aseamana cel mai bine cu cel din Romania (nu e fainos ca cel lunguietz) este cel italian si-l gasesti fie la ethnic food, fie linga farina (adica grish), fie linga uleiul italienesc de masline. E un pic mai scump, vine in pungi vidate (ca cele de cafea) dar e rotund si bun, se fierbe relativ repede, sa aiba grija sa nu-l fiarba prea mult ca devine cleios Andrada L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante Iubirea misca soarele si celelate stele

Garofitza

Garofitza
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 21 august 2003 - 06:13

quote:
Initial creeata de Laura _Oprescu
a venit soacra mea care gateste minunat...sunt produse pe care eu nu le-am cumparat pana acum si as vrea sa stiu..care e echivalentul branzei dulci aici( ce fel de branza dulce e similara celei din tara la pachet pentru placinta cu branza)...de asemenea, ce orez luati voi si e asemanator celui de acasa( pentru pilaf si alte chestii)... astept raspunsuri , multumesc... Laura
Eu uneori folosesc si Ricotta Cheese, e super la placinta de branza cu stafide. O gasesti la orice supermarket. Garo Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Laura _Oprescu

Laura _Oprescu

Nou venit

• Membri
  • Punct
  • 94 mesaje

Postat 21 august 2003 - 07:48

stau in Indiana..... maine ma duc la cumparaturi si sa vedem cu ce venim..mi-am notat ce mi-ati spus ..multam fain! apropo, vinetele cum vi se par aici? au un gust aparte sau numai noua ni s-au parut asa? icrele cum le cumpar? iN Canada aveam la dispozitie o gramada de magazine romanesti ...le stiam fir-a par...aici acum le dibuiesc... mai voiam sa stiu ceva in afara de icre..macrou congelat se gaseste?...dupa cum v-am spus ma paste ingrasatul daca gasesc toate astea...dar abia astept..ador sa gateasca altcineva si bine inca!astept vesti de la voi...multam ..maine mai verific o tura emailul poate ati trecut pe aici!!!!!!!! noapte buna! Laura

lexi

lexi

Membru incepator

• Membri
  • PunctPunct
  • 293 mesaje

Postat 21 august 2003 - 10:34

Are balta peste! :-) Macroul se numeste mackerel si il gasesti afumat in cele mai multe din cazuri, eu nu-mi aduc aminte sa fi vazut si congelat; eu fac o salata de peste cu macroul asta, nu e la fel de bine afumat ca cel pe care il cumparam acasa, dar, cu distanta asta mare, am invatat sa am macar pretentiile mai mici. Vinetele mi se par ok, in masura in care stiu ca nu le fac pe aragazul cu flacara, deci n-au cum sa iasa ca la mama la bucatarie. Insa la cuptor, in tava acoperita cu folie de aluminiu, cand pe bake, cand pe broil, ies bunicele. Spor la cumparaturi si mai ales la ingurgitat bunataturi! :-)

petra

petra

Membru junior

• Membri
  • PunctPunctPunct
  • 783 mesaje

Postat 22 august 2003 - 02:10

Si mie m-i s-au parut la inceput vinetele cu alt gust, dar coapte pe gratar, la foc uite, curatate imdeiat, raman albe si frumoase, si facute cu maioneza, o ceapa mica tocata si o lingura doua de smantana, ies un deliciu. La care se mai adauga paine si devin astfel un capriciu!!! La toti numai bine!

evadindeva

evadindeva
  • Membri
  • 0 mesaje

Postat 22 august 2003 - 02:25

Orezul pe care il folosesc eu pentru pilafuri si sarmale ca la mama acasa e calrose rice, daca vreau o garnitura de orez simpla folosesc jasmine rice care e bun si parfumat. Branza cea mai buna pentru placinta e farmer cheese dar merge si cottage small curd dar trebuie foarte bine scursa fiindca are mult zer (poti sa pui chiar mai putine oua in compozitie). Pupici multi!!!! Ca sa poti fi invata ca esti si pentru ca esti invata sa fii!

Panic Questions

• Geanta Bebelusului

irinan
    - Ieri, 17:31

• Sarcina

magdaandr
    - aug 31 2024 17:49

• Stafilococul auriu

Roxana2024
    - aug 28 2024 15:43

• Sarcina

barbumihaela123