Draga mea,
Pleaca in Romania, nu te vad bine cu omul asta, nu merita, o sa fie din ce in ce mai rau. Fugi acum, sunt si alte cai de a ajunge in America si o sa itzi gasesti si un barbat cumsecade pana la urma.
ruxij
copil in afara casatoriei
Deschis de
Scuffy
, aug 08 2003 23:43
36 raspunsuri la acest subiect
Postat 14 august 2003 - 11:01
Postat 14 august 2003 - 13:14
Draga Scuffy,
omul asta nu te merita. Nimeni nu se schimba peste noapte ! Nu are rost sa mai stai acolo, cu el. Pleaca acasa !
Nina
Postat 14 august 2003 - 15:22
Mie una mi-ar fi frica sa traiesc intr-un asa mediu... Eu zic ca esti o fata desteapta si e pacat sa te invarti si sa suferi intr-un asa mediu dubios...Cu atat mai mult viitorul tau bebe, care are nevoie de liniste si de siguranta zilei de maine...Pleaca acum cand mai poti, mai bine fara tata decat cu un asa om!
El stie ca esti insarcinata? Si asa se poarta cu tine?
Poate ca l-ai cunoscut prea putin timp si nu ai stiut ce-i poate pielea, dar acum cand te-ai convins? De ce sa te macini asa? Meriti mai mult, cu siguranta...
Oricum, numai bine si sa iei o decizie inteleapta!
Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 4 luni) si Ramona (1 an + 3 luni)
Postat 14 august 2003 - 15:50
poate nu ai o dovada clara, dar... chiar ai nevoie? Gandeste-te ca se intampla asta cand deja copilul tau avea cativa anisori si te vedea plangand. Ce era in sufletul lui? Poate e mai bine ca s-a intamplat acuma, ca sa vezi cu cine ai de-a face. Fugi cat mai poti, vezi-ti de viata ta ca o fi mizerie in Romania dar un om la locul lui gasesti tu. La inceput parintii tai o sa fie cam socati , poate dezamagiti, dar nu fa aceeasi greseala ca si mama ta si ca multe dintre mamele noastre. Nu te sacrifica pentru .... ce? pt. un mediu aproape bolnav in care iti vei creste copilul, pt viitoare certuri, indoieli, reprosuri. Nu te amagi ca nu se va mai intampla, se va mai intampla si nu 1 data. Femeia aia care l-a luat sarac lipit pamantului si l-a dat afara cu ordin de restrictie stia ce face, nu cred ca a vorbit aiurea. Cu ea nu poti vorbi? Asa, ca intre femei... Am sa ma opresc aici, si iti urea mult curaj sa faci ceea ce trebuie, alege sa fii independenta si puternica, nu o maimutica pe care o poarta el de mana si o prosteste cum vrea el. Sa auzim numai de bine, burticuta draga!
Cristina, mamica cu burtica
Postat 14 august 2003 - 17:57
Buna Scuffy,
Gandeste-te ca un copilas cand se naste, nu se uita dupa cetatenie, sa vada ce cetatenie are. Copilasul tau sa va uita la tine si va simti ca are o mama nefericita. Crezi ca va fi bine cu copilul tau daca vei trai asa? Tot ce simti tu acum si toate necazurile pe care le vei mai avea, le va simti automat si copilul tau si nu va fi bine deloc.
Vino acasa.
Curaj !
Postat 14 august 2003 - 20:13
cred ca aveti dreptate.
acum nu pot scrie mai mult ca n-am dormit deloc azi nopate si tremur toata de ne-somn.
o sa revin,
scuffy
Postat 21 august 2003 - 10:05
Draga mea,
Nu cred ca ar trebui sa mai ramai pentru mult timp langa omul asta. Dar totul trebuie gandit la rece. Eu zic sa faci cumva sa nasti aici. e adevarat ca iti sacrifici sufletul pentru o bucata de vreme, dar copilul tau merita ... Gandeste-te ca poate vreodata vei regreta mult faptul ca nu i-ai oferit sansa asta.
Cred ca de fapt asta te macina si pe tine in mesajele de inceput. Categoric, fericirea ta si a copilului e deasupra a orice - indiferent de spatiul geografic, dar ... in ciuda celor spuse, eu cred ca e important ca pruncul sa se nasca aici (daca vrei sa mai povestim, vorbim pe PM). Esti intr-o situatie tare dificila si cred ca ti-e tare greu sa vezi in ce parte inclina balanta. Dar stii ce, esti puternica (te admir)tocmai pentru ca nu ai renuntat la acest copil; acum trebuie sa gasesti o cale de mijloc. Cat despre faptul cu "luatul copilului" astea sunt basme, atata timp cat esti o femeie pe picioarele tale si nu te lasi intimidata de amenintari si ii tai avantul din start n-o sa poata face nimic. Nu exista sa-ti ia copilul in legile americane decat daca te-ar scoate nebuna(cu dovezi intemeiate) sau daca nu l-ai putea intretine. Dar pana atunci se va clarifica intr-un fel sau altul si situatiia ta.
E f buna ideea de a aplica la scoala(cat ai scos la toefl?) si vei avea F1(e adevarat ce spui ca cei din ro de la consulat isi vor pune niste semne de intrebare, sa speram ca va fi bine). Avand F1 poti sa intri si sa iesi cand vrei. Poti sa lasi apoi copilul in tara la ai tai pentru o perioada pana se "limpezesc" apele aici.
ok, stiu cate ceva despre legile de aici referitoare la immigration, dar o sa ma documentez exact ce s-ar putea face in situatia ta astfel incat voi doi sa puteti ramane aici fara a fi "total dependenti" de el. Nu lua decizii pripite, strange din dinti si intoarce totul pe o parte si pe alta - apropo, nu esti paranoica si sa ai incredere in simturile tale ... ele ne spun cel mai mult uneori. Dar cum a mai spus cineva, daca intr-adevar te simti amenintata si fizic, atunci fugi in tara. Emotional e clar, nu puteti fi un cuplu; "compileaza" niste strategii prin care sa "take advantage", pentru ca el nu a fost corect fata de tine si nu s-a dovedit a fi ceea ce a pretins. Nu e f ortodox spus, dar si Dumnezeu te va ierta pentru ca nu ai avut gandul asta de la inceput iar el citeste si sufletul oamenilor nu numai suprafata.
Mult, mult curaj - o sa-ti mai scriu.
Dya & Brian cel scump