Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Rispolept


14 raspunsuri la acest subiect

#11
gio

gio

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 194 mesaje

Postat 03 iulie 2003 - 00:44

Eu cred ca ar trebui investigatii suplimentare care sa justifice Rispoleptul. Din ce spui tu nu cred sa aiba autism. La noi in tara acest diagnostic se pune f usor. Am vazut cu ochii mei copii cu diagnoticul de autism care nu aveau sigur asa ceva. O nepotica a mea a vorbit de-abia pe la 3 ani si jum si acum la patru stie toate literele si e tare desteapta. Apoi, am vazut o psihiatra la spit 9 careia i s-a adus o fetita de 2 ani care se masturba si a amenintat-o ca ii taie "pasarica" daca mai face asta. Eu si cu colegele mele am ramas socate. Dupa ce copilul a plecat, ne-a spus:"Uitati o viitoare nimfomana".Si a vazut fetita doar 2 min. Cam asa isi fac treaba psihiatrii. Si mai stiu ca ei dau pastiluta si gata, au rezolvat tot. CRed ca ar fi bine sa continui cu logopedul si eventual cu un defectolog.

#12
arian

arian

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 632 mesaje

Postat 03 iulie 2003 - 06:59

quote:
Originally posted by gio
Apoi, am vazut o psihiatra la spit 9 careia i s-a adus o fetita de 2 ani care se masturba si a amenintat-o ca ii taie "pasarica" daca mai face asta. Eu si cu colegele mele am ramas socate. Dupa ce copilul a plecat, ne-a spus:"Uitati o viitoare nimfomana".Si a vazut fetita doar 2 min. Cam asa isi fac treaba psihiatrii. Si mai stiu ca ei dau pastiluta si gata, au rezolvat tot. .
Gio, Faci generalizari lipsite de orice baza reala, pornind de la un exemplu izolat si extrapoland in mod inacceptabil. Exista o multime de psihiatri romani absolut exceptionali atat in ceea ce priveste pregatirea cat si dedicatia fata de pacienti. I-ai jignit pe toti acestia, munca lor si stropul din viata proprie pe care il consuma cu fiecare bolnav in parte. Mi se pare mai mult decat injust, aproape cinic. Ti-as sugera sa schimbi ceva in mesajul la care fac referire, eu nu mi-am permis sa o fac in locul tau. Multumesc. "Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

#13
camelia-daniela

camelia-daniela

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 14 mesaje

Postat 04 iulie 2003 - 01:46

Dragä Gio, scuzä-mä, dar si mie mi se pare cä ai cam generalizat...nu poti sä-i bagi pe toti intr-o oalä!!! Din cite am inteles, ai de-a face cu doctori...probabil psihiatri. O prietenä de-a mea este chiar psihiaträ..se ocupä cu comportarea persoanelor...nu stiu cum s-ar numi in Ro!!!..si pot sä-ti spun cä este fff bunä ( este romancä )...actualmente lucrezä pt stat...aici in De...ceea ce este f. greu!!! Nu zic cä poate or mai fi si exceptii, dar eu consider cä in Ro, doctorii sint fff buni!!! Cind am venit in De, m-am luat cu miinile de cap, cind am väzut ce doctori sint aici!!!!...imi venea sä mä duc in Ro la consultatie...este chiar chestie de noroc, sä dai peste unul/una bun/bunä...in 14 ani de cind sint aici, am gäsit numai ginecologa si dentista, despre care pot sä spun:"jos päläria!!!" Am intilnit odatä chiar si un exemplar de genul celui care ai povestit tu...aveam niste probleme cu fetita si l-am intrebat si pe doctorul ästa despre pärerea lui ( era un inlocuitor al doctorei de copii)...era, crede-mä beat lulea, avea nasul rosu si putea a bäuturä...iar cind mi-a spus cä fetita mea face numai teatru cu mine, in ciuda realitätii pe care o stiam, l-am fäcut cu ou si cu otet si m-a dat afarä din cabinet!!!..eu i-am spus cä nu ies pinä nu termin de spus tot ce am de spus...dar, totusi, dupä ce am iesit, m-am gindit la vorbele lui...si am probat...am vrut sä testez totusi dacä este posibil sä aibä dreptate...si a avut!!! Deci, e posibil, chiar dacä doctora asta a fost mai directä, sau deplasatä, sä aibä totusi pe undeva dreptate!!!...poti avea tu, experienta ei??? Nu te simti ofensatä, dar am simtit nevoia sä-mi exprim sincer pärerea!!! Cami.

#14
gio

gio

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 194 mesaje

Postat 06 iulie 2003 - 03:07

N-am vrut sa jignesc pe nimeni. Oricum, dr in cauza mi s-a parut f deplasata, si nu doar mie, ci si celorlalte colege care au fost prezente. Si tocmai experienta ar fi trebuit s-o faca mai rezervata. In ceea ce priveste psihiatrii, recunosc ca am exagerat, insa pot spune ca persoanele pe care le-am cunoscut m-au dezamagit, si am avut chiar si un prof la fac, medic psihiatru, care ne-a spus chestia asta cu pastiluta. Deci, ma refer la persoanele pe care le-am cunoscut si atat. Scuze daca am jignit pe cineva, dar eu incercat sa-i dau un sfat acelei mamici cu copilasul care a primit Rispolept la 2 ani si ceva, si am intrebat si eu specialisti care mi-au confirmat ca fara niste explorari adecvate (vezi ca nu s-a facut EEG) nu se da asa ceva. Mea culpa inca o data daca v-am suparat. Poate ca si viitoare mea meserie e de vina (la noi se pune mai mult accentul pe terapie).

#15
camelia-daniela

camelia-daniela

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 14 mesaje

Postat 06 iulie 2003 - 03:48

Draga Gio, eu nu m-am supärat pe tine ( mä supär, de regulä fff rar ), dar am un principiu...Dacä m-a supärat, sau dezamägit cineva, nu-i bag pe toti intr-o oalä!!! Se stie cä orice pädure are si uscäturi...si aici nu poate sä mä contrazicä nimeni. Tu ai dat exemple de psihiatri, oameni care au de-a face numai cu cazuri iesite din comun!!!!...asa cä poti cumva sä-i intelegi si pe ei cind o mai iau razna!!!...dar asta nu inseamnä cä ar fi doctori prosti...experienta nu are nici o legäturä cu lipsa ei de tact!!!...citeodatä mai cedeazä si nervii, sau poate interveni si o oarecare frustatie!!! Nici mie nu mi-ar conveni sä descopär o nebunä in plus, sau chiar o nimfomanä!!!!...dacä as avea meseria ei, nu as simti-o ca pe o bucurie...si cred cä intelegi... Cit despre problema Florentinei, si eu sint de pärere sä facä intii niste analize concrete si sä continue cu logopedul.... De regulä eu sint impotriva medicamentelor, in special al antibioticelor, celor hormonale si celor care pot crea dependentä...asa cä acest medicament este exclus pt mine, dar pt un copil!!! As incerca intii totul, prin mijloace naturale, m-as comporta cu copilul ca si cum nu ar fi nimic deosebit in comportarea lui, as apela la orice ajutor venit din afarä!!!...iar medicamentele ar veni pe ultimul plan, si atunci cu mare retinere!!! Si eu am avut probleme cu Anne-Marie...lesina cind ti-era lumea mai dragä si nu stiam de ce....citiva ani, am fost cu ea pe la mai multe spitale de copii, i-am fäcut analize, EEG...totul era normal!!! Era incredibil asta, atita timp cit eu aveam un copil aproape lipsit de viatä in brate, cea ce mä speria de grozä!!! Norocul meu este cä reactionam intotdeauna, din instinct, bine...si o fäceam sä-si revinä...chestia este cä a trebuit sä facä ceva clic, in capul ei, am probat...ca pe o sansä in plus...si a fost in fond o banalitate ceea ce am fäcut eu!!!...dar de atunci nu s-a mai intimplat!!! Doctorii imi spuneau numai cä trebuie sä am räbdare, sä mai creascä si stunci o sä inteleagä mai bine ce se petrece in jurul ei...pot s-o inteleg pe Florentina...stiu cä este enorm de greu sä träiesti cu o mie de intrebäri in cap, dar esential este sä nu-ti pierzi speranta si sä-i transmiti si copilului aceeasi stare sufleteascä... Este f. important sä stii exact impotriva cärei boli trebuie sä lupti, dacä este vreo boalä si sä nu incepi totul superficial...eu sint convinsä cä logopedul o va ajuta fff mult, dar e nevoie si de multä räbdare ca sä o inveti sä räminä mai mult asupra unui obiect, sä-i stirnesti interesul pt lumea inconjurätoare... Cami.


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -