Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 3 voturi

cariera intre DA si NU...


51 raspunsuri la acest subiect

#41
ruxij

ruxij

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.277 mesaje

Postat 18 august 2007 - 21:05

Pai nu stiu, cine are dilema cu cariera lasata? E adevarat ca daca esti "pe un drum" (na, ca sa nu zic ca construiesti o cariera), dc. intrerupi cazi un pic in urma, dar sigur ca poti sa incepi din nou dupa un timp, dar nu neaparat tot de acolo de unde ai lasat-o, s-ar putea sa pornesti de ceva mai jos. Oricum, e adevarat ca pierzi din viteza.
Eu cand eram insarcinata eram doctoranda si desi m-am dus la laborator pana in ultima zi, lumea se uita urat la mine si ma tratau ca si cand as fi cam proasta, doar pentru faptul ca aveam burta. In unele domenii exista inca prejudecata ca nu ai dreptul sa faci si copii si sa iti construiesti si un viitor in profesia ta, trebuie sa alegi, ori una, ori alta. Dupa nastere n-am intrerupt deloc, am stat acasa 2 sapt. si trei zile, nu pt. ca pierdeam cariera ci pentru ca nu aveam cum ne intretine, nu aveam concediu de maternitate deloc (alea doua sapt. au fost concediu de odihna) si cu un bebe acasa nu am fi avut din ce trai. Plus multe alte chestii care se puteau intampla, pana la a fi nevoie sa parasesc USA. Deci nu era vorba de renuntat la glorie, ci la situatii dificile pe care le intalnesti in viata.

#42
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 18 august 2007 - 21:13

quote:
Originally posted by Theiuta





Si pina la ce nivel fac aceasta meserie?



Eu cred ca in orice meserie exista superlativ si mediocru.





Theiuta



Mami si Nicolas[bicla]





Sanatosi sa fim!








corect!



ce spuneti, contabila de la E&Y care a sfirsit tragic din pacate avea o cariera, sau o munca pentru vreo 200 de euroi in plus;



edit, uitasem linkul:



http://www.juridice....l?cuvinte=firma



de fapt raspunsul se gaseste in postarea lui Andries, pe care n-o citisem



http://www.floriinro.ro/

#43
CriPOD

CriPOD

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.522 mesaje

Postat 18 august 2007 - 21:20

Eu imi permit sa nu fiu de acord cu definitia asta. Ca o cariera e un produs finit, punctul culminant al vietii profesionale/artistice a unei persoane. Definitia mea e pur bazata pe feeling, dar eu tind sa definesc o cariera ca suma a tuturor deciziilor si actiunilor voluntare si planificate care duc la acel "produs" finit.



Eu nu sunt o carierista, n-am fost niciodata, sunt doar o mercenara fara scrupule [:D], iar sotul meu e omul multumit cu sine azi. Dar pe unde am fost mi-a fost dat sa vad oameni care era foarte clar ca vor ajunge departe. DACA nu li se vor schimba prioritatile pe parcurs, ceea ce nu e neaparat ceva rau. Carieristi de la un kilometru!



Acel "produs" finit pe care voi il numiti cariera este rezultatul anilor si deciziilor anterioare. Cu siguranta ca si Bach sau Segolene ar fi au fost afectati de deciziile luate pe parcursul "carierei". Si posibil sa nu mai fi avut o "cariera" deloc.



Asa ca raman la parerea mea: constructia carierei incepe cu mult inainte de timpul in care esti catalogat a fi la apogeu si este formata din multe etape si decizii... Pentru ca altfel e ca si cum ati zice ca indiferent ce ar fi facut tot acolo ar fi ajuns.



edit: nu "ar fi fost" ci "au fost"




mami Kiki & amazing Dedi (1995) & extremely private ex-Pauuu (1991)

#44
Sabina

Sabina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.695 mesaje

Postat 19 august 2007 - 02:10

theiuta, ma refeream la muzicienii mari, nu la cei mediocri. vroiam sa spun ca o comparatie cu un chirurg indispensabil omenirii( pt ca numai el stie sa opereze mainile) ar fi eronata, pt ca valoarea nu sta mereu in utilitatea imediata.nimic altceva:)



______________



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

______________



Sabina si [hippi] Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.


#45
ruxij

ruxij

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.277 mesaje

Postat 19 august 2007 - 02:42

Eu cred ca la sfarsitul carierei se trage concluzia daca ai fost sau nu valoros, nu de la inceput, cand abia construiesti pas cu pas.

#46
lorelaim

lorelaim

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.488 mesaje

Postat 19 august 2007 - 14:24

Pai - aceleasi lucruri s-au mai discutat si aici http://forum.desprec...TOPIC_ID=100504





Lorelai

Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai

Gabisor face "salata", Gabisor in parc,

A inflorit iasomia, Alte albume foto

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

#47
bird70

bird70

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.631 mesaje

Postat 19 august 2007 - 17:14

quote:
Originally posted by Sabina

edificator partial:) pt domeniile tehnice, da, e perfect exemplul.
dar ce te faci cu artistii? aia sunt de neinlocuit la modul ideatic(cand moare Rembrandt sau moare Bach e jale eterna), dar la modul practic si daca sunt in viata se traieste si fara ei...

si totusi, aia e cariera nu gluma:)

Artistii sunt o categorie aparte zic eu. Cand ma gandesc la artisti imi vine in cap vorba aia: il chinuie talentul [:D]. Am citit despre viata unor artisti mari si intradevar erau chinuiti de talentul lor. In cazul asta nu stiu daca se poate pune problema: cariera da sau nu, pentru ca daca ii chinuie atunci nu mai este o alegere sa creeze ci mai degraba o necesitate, o nevoie.

#48
Sabina

Sabina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.695 mesaje

Postat 19 august 2007 - 19:04

eu cred ca si pe chirurgul de top "il chinuie talentul".

Pt ca altfel s-ar opri. Cred ca numai o pasiune adevrata l-a adus pe domnul respectiv in pozitia de a fi cel mai bun in domeniu.



dar, e adevarat ca in zilele noastre "cariera" la artisti e f mult o chestiune de marketing. Da, chiar si la muzica clasica!



de pilda , exista mari pianisti care nu au cine stie ce impresar, deci nu au cariera impresionanta dpdv social...si exista un anumit gen de pianisti, mai comerciali (da, da, si aici se face diferenta asta), care se fac populari exact prin metodele muzicii pop de pilda.

(nu spun ca nu-mi plac cantaretii de pop, dar ca pregatire si cultura totusi borcanele nu se pot incurca)



de aia intr-adevar, la artisti, cariera e mai putin cuantificabila.

in domeniile tehnice rezultatele exceptionale sunt de netagaduit.

pe cand X poate sa cante genial doar la el in oras....iar Y, mai putin genial, sa benefieze de "cariera".



______________



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

______________



Sabina si [hippi] Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.


#49
Andries

Andries

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.033 mesaje

Postat 19 august 2007 - 20:46

quote:
Originally posted by mQQm
Eu imi permit sa nu fiu de acord cu definitia asta. Ca o cariera e un produs finit, punctul culminant al vietii profesionale/artistice a unei persoane. Definitia mea e pur bazata pe feeling, dar eu tind sa definesc o cariera ca suma a tuturor deciziilor si actiunilor voluntare si planificate care duc la acel "produs" finit. Eu nu sunt o carierista, n-am fost niciodata, sunt doar o mercenara fara scrupule [:D], iar sotul meu e omul multumit cu sine azi. Dar pe unde am fost mi-a fost dat sa vad oameni care era foarte clar ca vor ajunge departe. DACA nu li se vor schimba prioritatile pe parcurs, ceea ce nu e neaparat ceva rau. Carieristi de la un kilometru! Acel "produs" finit pe care voi il numiti cariera este rezultatul anilor si deciziilor anterioare. Cu siguranta ca si Bach sau Segolene ar fi au fost afectati de deciziile luate pe parcursul "carierei". Si posibil sa nu mai fi avut o "cariera" deloc.Asa ca raman la parerea mea: constructia carierei incepe cu mult inainte de timpul in care esti catalogat a fi la apogeu si este formata din multe etape si decizii... Pentru ca altfel e ca si cum ati zice ca indiferent ce ar fi facut tot acolo ar fi ajuns.edit: nu "ar fi fost" ci "au fost"
mami Kiki & amazing Dedi (1995) & extremely private ex-Pauuu (1991)
Sunt de acord cu tine cand spui ca toate deciziile pe care le iei pe parcursul acestui "drum" sunt importante. Totusi, la 25 de ani se poate spune ca "ai potential", la 30 de ani "ai perspective" (deja ti-ai croit ceva in fata) si la 45 de ani "ai marcat". Nu degeaba auzim tot mai des sintagma "un tanar care promite o cariera impresionanta", unii promit toata viata in timp ce altii reusesc. Care cariera? Pur si simplu chiar nu conteaza domeniul sau industria si de multe ori nici nu planifici asa ceva la 25 de ani. Ideea de planificare si de promovare este destul de recenta (Bach nu cred ca avea plan de marketing) si are de-a face in principal cu maximizarea beneficiilor banesti. Majoritatea oamenilor de cariera incep sa planifice de pe la 30 si ceva in sus, inclusiv eu. Si planifici tocmai pentru ca resursa cea mai importanta, timpul personal, devine insuficienta. Doar ca unii isi pun tinta pe la 35 de ani in timp ce altii se multumesc si cu 45 - 50. Si aici apare drama doamnelor carora le ticaie ceasul biologic, sa fac acum copilul, sa mai stau un pic, sa fac numai unul sau sa-i fac si un frate/sora, samd. Totul este amplificat de frustarea indusa de colegii barbati, pe care nu-i obliga nimeni sa-si intrerupa drumul la 30 si ceva de ani si apoi sa stea un an sau doi sau mai multi in viteza a doua in timp ce ei gonesc intr-a cincea. Eu recunosc cinstit, pana la 26 de ani am tras ca nebuna, imi faceam o cariera desi habar nu aveam ce fac. Nu aveam un plan, doar ca am nimerit o conjunctura buna si n-am irosit oportunitatile. Doar ca nu il intalnisem inca pe Mr. Right si aveam timp berechet. Dar la un an de la casatorie, cand deja aveam unde sa stam, aveam masina si o sumedenie de posibilitati de distractie, m-am trezit ca iubirea vietii mele vrea un copil si cand el vrea ceva, ei bine va obtine. Zis si facut, hai sa facem, dar ce te faci ca Mr. Bebe nu vrea sa vina? Si nu a vrut sa vina vreo 3 ani? Si inca am avut noroc, avem prieteni care au incercat 7 ani si alti cunoscuti 10 ani pana au reusit!! Cum planifici asta? De aceea eu spun ca un "plan" pe un termen mai lung este mai bun. Ai mai mult spatiu de manevra, ai posibilitatea sa-ti traiesti viata, sa mai ai si un concediu, sa te mai bucuri si de copil/copii, sa-ti folosesti la maxim resursele. Cariera poate fi si de contabil si de chirurg si de muzician sau pictor, important este sa-ti traiesti viata frumos. Eu am cunoscut-o pe fata care-a murit cu doua dosare in brate si va pot spune ca a fost un om foarte alergat la viata lui. Si culmea ca avea si un plan!! Complet nerealist. Nebunia asta imi aduce in fata ochilor imaginea unui hamster care intra in rotita (daca stiti, in cusca hamsterilor se pun de obicei jucarii, printre care uneori gasim o rotita in care el intra si alearga), deci hamsterul intra in rotita si incepe sa alerge si nu se mai poate opri decat atunci cand este prea obosit pentru ca picioarele sa i se mai miste. Cam asa si cu unii oameni. Planifica un sprint si ei de fapt au de alergat un maraton. Bine ca exista si categoria care nu planifica niciodata nimic si ajung la 45 de ani sa se vaite ca nu-i mai angajeaza nimeni. [:D]Eu personal nu-mi pot permite sa-mi evaluez "talentul de planificator" acum. Cu un copil de 3 ani si cu al doilea pe drum ma apuca groaza numai cand ma gandesc pe unde scot eu camasa urmatorul an.[:D] Ma resemnez la ideea ca nu mai am incotro, trebuie sa merg inainte, nu mai pot sa ma dau jos din rotita. Ati ghicit, nici bb2 n-a fost tocmai planificat. Aveam noi o idee ca "ar fi frumos" si ma pregateam sa pun in calendar 3 ani de incercari (doar asa fusese la primul, nu? taman bine, poate ajungeam director si mai aveam timp sa-mi consolidez si fonctia [:D]) cand ne trezim cu doua liniute pe post de Martisor 2007!! Rotita asta a maternitatii (responsabile) nu se opreste nici macar atunci cand picioarele nu-ti mai permit sa alergi. [:D] Norocul meu ca alergam doi in roata, ar trebui sa-i spun roata materno-paternitatii sau cam asa ceva. Mai vedem noi peste 10 -15 ani daca am stat bine cu planul sau daca am dat-o in bara. Numai bine o sa ma apropii de 50!!Andries

#50
Theiuta

Theiuta

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 669 mesaje

Postat 19 august 2007 - 23:41

quote:
Originally posted by Andries
quote:
Originally posted by mQQm
Eu imi permit sa nu fiu de acord cu definitia asta. Ca o cariera e un produs finit, punctul culminant al vietii profesionale/artistice a unei persoane. Definitia mea e pur bazata pe feeling, dar eu tind sa definesc o cariera ca suma a tuturor deciziilor si actiunilor voluntare si planificate care duc la acel "produs" finit. Eu nu sunt o carierista, n-am fost niciodata, sunt doar o mercenara fara scrupule [:D], iar sotul meu e omul multumit cu sine azi. Dar pe unde am fost mi-a fost dat sa vad oameni care era foarte clar ca vor ajunge departe. DACA nu li se vor schimba prioritatile pe parcurs, ceea ce nu e neaparat ceva rau. Carieristi de la un kilometru! Acel "produs" finit pe care voi il numiti cariera este rezultatul anilor si deciziilor anterioare. Cu siguranta ca si Bach sau Segolene ar fi au fost afectati de deciziile luate pe parcursul "carierei". Si posibil sa nu mai fi avut o "cariera" deloc.Asa ca raman la parerea mea: constructia carierei incepe cu mult inainte de timpul in care esti catalogat a fi la apogeu si este formata din multe etape si decizii... Pentru ca altfel e ca si cum ati zice ca indiferent ce ar fi facut tot acolo ar fi ajuns.edit: nu "ar fi fost" ci "au fost"
mami Kiki & amazing Dedi (1995) & extremely private ex-Pauuu (1991)
Sunt de acord cu tine cand spui ca toate deciziile pe care le iei pe parcursul acestui "drum" sunt importante. Totusi, la 25 de ani se poate spune ca "ai potential", la 30 de ani "ai perspective" (deja ti-ai croit ceva in fata) si la 45 de ani "ai marcat". Nu degeaba auzim tot mai des sintagma "un tanar care promite o cariera impresionanta", unii promit toata viata in timp ce altii reusesc. Care cariera? Pur si simplu chiar nu conteaza domeniul sau industria si de multe ori nici nu planifici asa ceva la 25 de ani. Ideea de planificare si de promovare este destul de recenta (Bach nu cred ca avea plan de marketing) si are de-a face in principal cu maximizarea beneficiilor banesti. Majoritatea oamenilor de cariera incep sa planifice de pe la 30 si ceva in sus, inclusiv eu. Si planifici tocmai pentru ca resursa cea mai importanta, timpul personal, devine insuficienta. Doar ca unii isi pun tinta pe la 35 de ani in timp ce altii se multumesc si cu 45 - 50. Si aici apare drama doamnelor carora le ticaie ceasul biologic, sa fac acum copilul, sa mai stau un pic, sa fac numai unul sau sa-i fac si un frate/sora, samd. Totul este amplificat de frustarea indusa de colegii barbati, pe care nu-i obliga nimeni sa-si intrerupa drumul la 30 si ceva de ani si apoi sa stea un an sau doi sau mai multi in viteza a doua in timp ce ei gonesc intr-a cincea. Eu recunosc cinstit, pana la 26 de ani am tras ca nebuna, imi faceam o cariera desi habar nu aveam ce fac. Nu aveam un plan, doar ca am nimerit o conjunctura buna si n-am irosit oportunitatile. Doar ca nu il intalnisem inca pe Mr. Right si aveam timp berechet. Dar la un an de la casatorie, cand deja aveam unde sa stam, aveam masina si o sumedenie de posibilitati de distractie, m-am trezit ca iubirea vietii mele vrea un copil si cand el vrea ceva, ei bine va obtine. Zis si facut, hai sa facem, dar ce te faci ca Mr. Bebe nu vrea sa vina? Si nu a vrut sa vina vreo 3 ani? Si inca am avut noroc, avem prieteni care au incercat 7 ani si alti cunoscuti 10 ani pana au reusit!! Cum planifici asta? De aceea eu spun ca un "plan" pe un termen mai lung este mai bun. Ai mai mult spatiu de manevra, ai posibilitatea sa-ti traiesti viata, sa mai ai si un concediu, sa te mai bucuri si de copil/copii, sa-ti folosesti la maxim resursele. Cariera poate fi si de contabil si de chirurg si de muzician sau pictor, important este sa-ti traiesti viata frumos. Eu am cunoscut-o pe fata care-a murit cu doua dosare in brate si va pot spune ca a fost un om foarte alergat la viata lui. Si culmea ca avea si un plan!! Complet nerealist. Nebunia asta imi aduce in fata ochilor imaginea unui hamster care intra in rotita (daca stiti, in cusca hamsterilor se pun de obicei jucarii, printre care uneori gasim o rotita in care el intra si alearga), deci hamsterul intra in rotita si incepe sa alerge si nu se mai poate opri decat atunci cand este prea obosit pentru ca picioarele sa i se mai miste. Cam asa si cu unii oameni. Planifica un sprint si ei de fapt au de alergat un maraton. Bine ca exista si categoria care nu planifica niciodata nimic si ajung la 45 de ani sa se vaite ca nu-i mai angajeaza nimeni. [:D]Eu personal nu-mi pot permite sa-mi evaluez "talentul de planificator" acum. Cu un copil de 3 ani si cu al doilea pe drum ma apuca groaza numai cand ma gandesc pe unde scot eu camasa urmatorul an.[:D] Ma resemnez la ideea ca nu mai am incotro, trebuie sa merg inainte, nu mai pot sa ma dau jos din rotita. Ati ghicit, nici bb2 n-a fost tocmai planificat. Aveam noi o idee ca "ar fi frumos" si ma pregateam sa pun in calendar 3 ani de incercari (doar asa fusese la primul, nu? taman bine, poate ajungeam director si mai aveam timp sa-mi consolidez si fonctia [:D]) cand ne trezim cu doua liniute pe post de Martisor 2007!! Rotita asta a maternitatii (responsabile) nu se opreste nici macar atunci cand picioarele nu-ti mai permit sa alergi. [:D] Norocul meu ca alergam doi in roata, ar trebui sa-i spun roata materno-paternitatii sau cam asa ceva. Mai vedem noi peste 10 -15 ani daca am stat bine cu planul sau daca am dat-o in bara. Numai bine o sa ma apropii de 50!!Andries
Super!Sanatosi sa fiti, ca restul le faceti voi!!![floare3]TheiutaMami si Nicolas[bicla]Sanatosi sa fim!


Panic Questions

  • Cum să scap rapid de ciuperca picioarelor È™i unghiilor?

    MaryJane999
    - Astăzi, 14:34

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -