Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 3 voturi

cariera intre DA si NU...


51 raspunsuri la acest subiect

#21
Ramona J

Ramona J

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.843 mesaje

Postat 17 august 2007 - 08:21

Eu am avut un job bine platit, nu am considerat ca am cariera. Am renuntat la job, stau acasa cu copiii. Ideea noastra a fost ca ne intilnim o singura data cu anii astia, copiii cresc si... gata. Asa ca am strins punga si cred ca rezistam asa citiva ani.
Asta nu e o varianta pentru toata lumea, la noi functioneaza bine.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

#22
Ramona J

Ramona J

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.843 mesaje

Postat 17 august 2007 - 08:42

Uitasem ca sintem pe continente si in tari diferite. Daca as fi putut sa stau doi ani cu copilul fara sa pierd jobul sigur nu as fi renuntat. Din pacate aici nu avem luxul asta.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

#23
andrath

andrath

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 467 mesaje

Postat 17 august 2007 - 10:03

Cand am pornit la drum mi-am dorit sa fac cariera. De ce? Fiindca nu aveam incredere in institutia casatoriei si nu ma imaginam mama de plod. In plus cred ca eram si oleaca ( sau mai mult) tembela.



Intre timp, a aparut familia, Stefan, motorul afirmarii (sic!) nu mai este atat de turat, fiindca sincer, nu mi se mai pare important. Am alte prioritati acum si cred ca asa trebuie sa fie.



Nu pot sa fac numai una dintre ele: serviciu sau familie, dar imi dau toata silinta sa le impac.



A, si nu, nu am cariera, am doar un job care imi aduce bani. Deci io am ales banii, nu gloria.



Poate intr-o alta viata voi alege gloria si o sa iau premiul Nobel si o sa va fac voua cu sac. Na, c-am zis-o!



Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)

Stefan[copil]

"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."

#24
CriPOD

CriPOD

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.522 mesaje

Postat 17 august 2007 - 10:03

Este o balanta care trebuie respectata! Desigur, Condoleeza Rice are o cariera, dar balanta ei e complet defecta. Asta, dupa principiile mele. Nu si ale ei, sper, ca altfel ar fi tare nefericita! [:D]



Dar cariera nu are numai Condoleeza... Fiecare persoana care "cladeste" voluntar ceva cu bataie lunga la jobul ei are o cariera, care trebuie sa se updateze constant. Fiecare persoana care face voluntar pasi care o duc inspre o avansare (ierarhica sau profesionala) in domeniul de activitate are o cariera. Fiecare persoana care plateste un pret pt pauze de activitate are o cariera. Cat este costul renuntarii la acea cariera depinde de persoanalitate, de ambitii, de oportunitati, de asteptari.



Cine nu are o cariera, ci are un job? Persoane care daca ar lipsi si ani din campul muncii ar fi relativ neafectati cand s-ar intoarce, ar putea relua de unde au lasat-o.



Asta e parerea mea. Ce e esential pentru fiecare, depinde de fiecare, fiecare isi ia deciziile personale si traieste cu ele pana la sfarsit...




mami Kiki & amazing Dedi (1995) & extremely private ex-Pauuu (1991)

#25
Ramona J

Ramona J

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.843 mesaje

Postat 17 august 2007 - 10:08

quote:
Originally posted by andrath
Cand am pornit la drum mi-am dorit sa fac cariera. De ce? Fiindca nu aveam incredere in institutia casatoriei si nu ma imaginam mama de plod. In plus cred ca eram si oleaca ( sau mai mult) tembela.Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)Stefan[copil]"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."
M-ai facut sa rid! Exact asa gindeam si eu...The best thing you can do for your children is to love your wife.

#26
andrath

andrath

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 467 mesaje

Postat 17 august 2007 - 10:08

quote:
Originally posted by mQQm
Este o balanta care trebuie respectata! Desigur, Condoleeza Rice are o cariera, dar balanta ei e complet defecta. Asta, dupa principiile mele. Nu si ale ei, sper, ca altfel ar fi tare nefericita! [:D]Dar cariera nu are numai Condoleeza... Fiecare persoana care "cladeste" ceva cu bataie lunga la jobul ei are o cariera, care trebuie sa se updateze constant. Fiecare persoana care are de facut pasi care o duc inspre o avansare (ierarhica sau profesionala) in domeniul de activitate are o cariera. Fiecare persoana care plateste un pret pt pauze de activitate are o cariera. Cat este costul renuntarii la acea cariera depinde de persoanalitate, de ambitii, de oportunitati, de asteptari.Cine nu are o cariera, ci are un job? Persoane care daca ar lipsi si ani din campul muncii ar fi relativ neafectati cand s-ar intoarce, ar putea relua de unde au lasat-o.Asta e parerea mea. Ce e esential pentru fiecare, depinde de fiecare, fiecare isi ia deciziile personale si traieste cu ele pana la sfarsit...
mami Kiki & amazing Dedi (1995) & extremely private ex-Pauuu (1991)
Pai dupa criteriul tau, cam toata lumea care are studii superioare are o cariera. Fiindca ma indoiesc ca exista cineva: medic, profesor, inginer whatever care poate parasi campul muncii pentru o perioada X si sa se intoarca just like that.... Lumea se misca chiar daca tu stai si nu te poti urca in tren chiar de unde te-ai dat jos.Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)Stefan[copil]"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."

#27
Ramona J

Ramona J

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.843 mesaje

Postat 17 august 2007 - 10:09

mQQm, thank you! Dupa spusele tale - cred ca am avut cariera.
O fi fost, n-o fi fost... nu mai conteaza. Las in urma regretele si ma bucur de puiuti.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

#28
CriPOD

CriPOD

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.522 mesaje

Postat 17 august 2007 - 10:26

Andrath, vezi ca eu inca sunt mai selectiva decat DEX-ul care da definitia de "profesiune, ocupatie" [:D]. Si am spus ca e relativ usor sa se intoarca la ce facea inainte. Nu prea inteleg ce vrei sa zici cu studii superioare... Eu nu ma refer deloc la faptul ca lumea evolueaza in general.



Chiar in categoriile pe care le mentionezi tu, cu parere de rau iti spun ca pe unii ii ajunge progresul din urma, daca, abia cand nu se mai poate altfel. Eu stiu o gramadoaie care sunt ramasi in urma rau de tot, dar merg la giob si platesc billuri. Acu' trebuie sa fie o diferenta intre un individ ambitios si unul indolent pe aceeasi pozitie, nu?



In postarea mea singurul cuvant care lipseste este "voluntar". Ma duc sa-l adaug.



Edit: Ramona, prioritatile se schimba. Totul e sa faci ceea ce simti ca e important pt tine si sa fii impacata cu deciziile tale. In rest, nu conteaza.




mami Kiki & amazing Dedi (1995) & extremely private ex-Pauuu (1991)

#29
Nord

Nord

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 45 mesaje

Postat 17 august 2007 - 13:48

Buna fetelor,

povestea mea este astfel:

m-am angajat la una din cele mai mari companii din romania(productori) pe un post relativ bun (key account manager), am skimbat postul, pe unul de back office. pe pozitia respectiva am muncit pe branci, de multe ori munceam pana seara tarziu sau kiar in we (stiam ca dupa un an voi primi un post f. bun in marketing).
intre timp, m-am maritat insa copii nu erau in discutie.
primesc marea promovare, la doua luni dupa ce am primit postul, am ramas insarcinata [bang]

in primele luni m-am zbatut foarte tare (nici nu se punea problema sa renuntz la copil) insa ma gandeam eu in sinea mea,ce o sa fac cu copilul, cu cariera pentru ca reusisem sa obtin ceea ce am vrut prin munca, prin afirmare. [bang][bang][bang] nu dormeam noptile si ma gandeam ca o sa ma intorc la munca dupa cele 4 luni. am muncit pana in luna a 9 a pentru ca aveam proiecte de predat. [papica]

in final am stat un an acasa, postul mi-a fost pastrat pe aceasta perioada (nu a venit nimeni in locul meu) dar intre timp lucrurile se mai skimbasera acolo (reorganizari) si cand m-am intors, m-am regasit intr-un alt departament, cu alti sefi (nici macar nu au boinevoit sa ma anunte - dar eu aflasem).

nu va mai innebunesc cu povestea insa o concluzie am tras din aceasta poveste: cat timp pleci (fie ca este o luna sau doi ani), oamenii se uita, se inlocuiesc repede, se gaseste mereu o solutie sa preia cineva jobul si mai ales, cand te intorci, exista mereu o solutie pe care sa ti-o propuna (daca vekiul post este dat)........ de ce sa ne consumam pentru un fapt care oricum se intampla? de ce sa nu ne bucuram de acele clipe cu puii nostri? ...cariera se face oricand, sanse sunt mereu, insa bebelushii nostri cresc si nu mai revin niciodata la acele momente unice din viata lor si a noastra ca parinte [flo][flo]

acum ne pregatim de al doilea bebe [gravi] intre timp am skimbat postul pe unul si mai bun intr-o alta companie si nu mai imi este frica de aceasta pauza (pe care o preconizez tot de un an). singurul regret (de fapt teama) se refera la partea financiara.... insa o sa supravietuim, important este sa fim sanatosi cu totii ca banii se fac [cheers][cheers]

#30
Theiuta

Theiuta

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 669 mesaje

Postat 17 august 2007 - 14:54

Eu sunt politista. Cind am terminat Academia...ghiciti ce visam? Sa prind hoti, sa ii inebunesc in anchete, sa plece nauci, sa "zica tot"...si la inceput chiar asa faceam: stateam in anchete cu hotii, de ma prindea 11-12 noaptea, dimineata o luam de la capat, in fine.Nici nu aveam familie sau alte obligatii.



Ei, au mai trecut anii si m-am potolit.Ca sa faci cariera in politie, adica sa devii ofiter cunoscut, stimat atit de colegi cit si de infractori, mai ales ca femeie...iti trebuie ceva mai multa...daruire si inconstienta, pentru ca exista tot felul de impedimente: boli profesionale(ulcer, de pilda), stress, pericole, lipsa de apreciere, mincatorie,de ce nu? Din punct de vedere al functiilor pe care le poti ocupa la un moment dat, adica de sefi...trebuie sa ai si putin "spate". Pe mine nu m-a interesat niciodata sefia.Prefer sa raspund doar pentru ceea ce fac eu.



In concluzie...am ales un post de birou, dar fac bine ceea ce fac.

Intre timp am devenit mamica. Asta a schimbat totul...in cazul meu.



O [floare3]pentru toate fetele care au postat sau posteaza la acest subiect.



Theiuta



Mami si Nicolas[bicla]





Sanatosi sa fim!




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -