Sari la conținut

Sari la conținut

- - - - -

Drepturi ale unui copil nascut in usa

11 raspunsuri la acest subiect

elena2001

elena2001

Nou venit

• Membri
  • Punct
  • 44 mesaje

Postat 18 iulie 2003 - 07:52

Ruxij, Eu ma refeream la situatia in care obti o viza de student aici in America...adica vii in State cu alt tip de viza si aplici pentru o viza de student; nu-ti pune nimeni nici o viza in pasaport, ti se aproba doar formularul I-20. Iar daca parasesti America esti nevoit ca la intoarcere sa obtii viza in pasaport din tara de unde esti ( exceptie fac calatoriile mai scurte de 30 de zile in Canada si Mexic). Se putea obtine inainte viza chiar din Canada sau Mexic dar e foarte greu acum dupa evenimentele din 11 septembrie si te trimit sa o obtii din tara de unde esti, ceea ce mi se pare riscant. Dar din cate am inteles eu, tu ai venit in America pe o viza de student, nu ai fost nevoita s-o obti aici, asa ca sunt convinsa ca poti calatori fara probleme daca ai viza cu multiple intrari... Dar Luminita este deja in America venita cu o viza de turist si ea ar fii aplicat de aici pentru o viza de student...asta am inteles eu din mesajul ei; ca inainte de a ramane insarcinata se gandea sa aplice pentru o viza de student care, dupa cum zicea ea, i-ar fii dat dreptul de a calatori... Eu am vrut sa subliniez doar ca lucrurile nu stau chiar asa... Numai bine! Irina.

luminiss

luminiss
  • Membri
  • 0 mesaje

Postat 18 iulie 2003 - 08:01

multumesc pt. raspunsuri si imi pare rau ca raspund eu cu intarziere, am fost putin plecata (nu, nu am plecat din US...). sunt din ce in ce mai convinsa ca schimbarea de statut e solutia cea mai buna, si unica de fapt. am fost la un avocat care mi-a zis ca daca imi depun actele prin mariage cu un rezident astept mult si bine, 5-6 ani fara nici un drept. exclus. daca am bebe e adevarat ca n-am nici un drept. asa ca deja am vorbit aici la universitatea din tyler, texas (m-am mutat din dallas in tyler) cu cea care se ocupa de studenti straini, urmeaza sa dau toefel-ul, si sa aplic. banuiesc ca nu e nici o problema sa imi aprobe aplicatia si schimbarea de statut. e adevarat ca apoi cand ma intorc in tara e putin riscant ca la ambasada sa nu-mi dea viza. dar daca nu minti, faci impresie buna si le dovedesti ca tu chiar vrei sa studiezi, nu vad de ce nu ti-ar da-o?? problema e ca trebuie sa devin eu o super woman intre timp, ca in ianuarie se presupune ca incep si scoala si nasc in acelasi timp, nu am pe nimeni aici sa ma ajute cu bebe-ul, asa ca n-am idee cum o sa ma descurc, eu cu prietenul meu singuri. important e sa-mi obtin schimbarea de statut. si sti ce? chiar mi-a venit chef sa invat...hihihi.... va pup, luminita

Panic Questions

• Durere in partea pelvisului, usturime de abdomen

ARST
    - Ieri, 10:46

• Geanta Bebelusului

irinan
    - sep 08 2024 17:31

• Sarcina

magdaandr
    - aug 31 2024 17:49

• Stafilococul auriu

Roxana2024