vreau o reteta de clatite cu dulceata,cu cantitatile specificate
[flo][flo]Multumesc!
vreau o reteta de clatite
Deschis de
adi69
, apr 15 2003 13:54
31 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 15 aprilie 2003 - 13:54
#2
Postat 15 aprilie 2003 - 18:13
Sa-ti intorc serviciul, Adriana si sa-ti dau o reteta de clatite care mie mi-a iesit mereu (nu s-au lipit de tigaie sau alte chestii).
2 oua
250 gr. faina
500 ml lapte (sau maestec lapte cu bere sau apa minerala ca sa iasa mai fine - daca vrei)
1 lingura ulei
putina sare
Se amesteca faina cu ouale, uleiul si sarea si putin lapte - cat sa se omogenizeze compozitia si pe urma se adauga restul de lapte. Se lasa cam 30 min. la frigider dupa care te apuci de treaba!
De obicei fac de 2 ori reteta asta - ca sa intelegem ceva!
Spor la treaba!
#3
Postat 16 aprilie 2003 - 18:12
Daca topesti niste ciocolata de menaj si o torni peste clatitele asezate intr-un vas de Jena, le mai lasi un pic la cuptor, ies o nebunie de clatite!
#4
Postat 17 aprilie 2003 - 14:25
Tort de clatite cu sirop de caramelpt. 8 portii
5 foi de clatite, 450 ml frisca nebatuta, 6 portocale, curatate si desfacute felii, 175 g caramele, 50 g miez de nuca sau alune, pt. decor,1 portocala, curatata si desfacuta felii pt. decor.
Puneti 2 linguri frisca nebatuta si caramelele intr-o cratita cu fundul gros si fierbeti la foc mic 6-8 min pana se topesc.LAsati sa stea 1 min.
Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana incepe sa se intarteasca.Puneti o foaie de clatita pe un platou, acopetiti-o cu putina frisca si cateva felii de portocale.Repetati operatia cu urmatoarele straturi pana consumati toate ingredientele, terminand cu o foaie de clatita goala.
Asezati nucile sau alunele si feliile de portocale pe ultima clatita si turnati pe deasupra sosul de caramele.
Bafta la preparare, este o reteta care nu da gres si va fi apreciata de musafii dvs.Eu am facut-o la o petrecere, dupa care cumnata mea a folosit-o si ea de fiecare data cand sarbatorea ceva.Puteti alterna frisca si cu crema de ciocolata.
Daca mai dorit vreo reteta, de orice fel va stau la dispozitie.Nu sunt o profesionista, dar am invatat multe de cand sunt casatorita,iar bucataria este hobbyul meu.
Pofta buna
Ioana
#5
Postat 26 august 2003 - 14:51
ela,delicioase clatitele tale.le-am facut cu bere caci eram curioasa cum vor iesi.
va scriu acum umplutura pe care le-am aplicat-o.
un pachetel stafide
4 linguri gem mai moale
vreo 6 linguri nuca macinata
o lingura miere
o lingura cacao.se pune pe clatite,ruleaza si se pun intr-o forma dreptunghiulara.deasupra frisca.
mamanci pina nu mai poti!
#6
Postat 26 august 2003 - 19:30
Clatite cu branza la cuptor ati facut?
Daca nu iata reteta!!!
Se fac clatite dupa cum spunea Ela si se face o umplutura de branza (amestec intre branza dulce si branza sarata) cu cateva oua, zahar si zahar vanilat. Eu fac umplutura de branza ochiometric, adica cam la 1kg branza pun 2-3 oua, zahar dupa gust.
Se ruleaza clatitele, se unge un vas rezistent la caldura cu unt si se aseaza clatitele (si una peste alta, ca nu patesc nimic) si se dau la cuptor cam 10-15 min. Puteti pune si bucatele de unt printre ele ca raman un pic mai moi.
Pofta buna!!!
Va pup!!!
tilis
#7
Postat 26 august 2003 - 20:43
Eu mai umplu clatitele cu o crema de vanilie si felii de capsuni proaspete, le rulez...si gata. Sunt nemaipomenit de delicioase.[pofta]
#8
Postat 27 august 2003 - 19:17
daca tot vorbim de clatite iata alte doua retzete
caneloni cu carne tocata ( carnea tocata de pork, pui, sau ce va place se prepara cu o ceapa prajita shi o roshie, mirodenii) se ruleaza carne tocata in clatite (cat va tzine tava), pe deasupra besamel, shi se da la cuptor.
tot ca umplutura se poate folosi spanacul amestecat cu feta,
besamel pe deasupra shi cuptor
sunt delicioase
cele cu carne pot fi servite cu iaurt
biankita
#9
Postat 27 august 2003 - 23:49
Noaptea trecuta am facut si eu clatite dupa reteta Elei. Au iesit 12 la numar, rumene, si frumoase, si gustoase, si ...[pofta] Faine de tot! O parte le-am umplut cu dulcetza de capsuni si pe la sfarsit cand s-a golit borcanul cu dulceatza si nu am mai avut ce pune , le-am umplut cu unt de arahide iar deasupra am turnat lapte condensat Stiu ca suna a explozie de calorii dar au fost super bune
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
#10
Postat 28 august 2003 - 11:57
Daca puneti si un picutz de praf de copt(odata cu ultima lingura de faina),ies si mai pufoase.
Si puteti face un tortuletz de clatite cu crema Finetti.O clatita,crema si tot asa pina se termina toate clatitele.Deasupra il puteti imbraca tot cu Finetti si presarati nuca sau alune prajite si macinate!!![pofta][pofta][pofta]Cristina si Mihnea