NEGRESA
o cana zahar,o cana apa calduta,o cana faina,praf copt,cacao,esenta de
rom,vanilie,coaja portocala,optional dulceata sau gem;nuci etc.
Se amesteca toate pana se face o pasta consistenta, care se toarna in tava tapetata cu margarina si faina si se da la cuptorul preincalzit pentru aprox.20 min.
Intre timp se prepara
GLAZURA
5 linguri zahar, 1 lingura cu varf cacao, 3 linguri apa, o felie groasa margarina la pachet. Se pun toate intr-un vas care se da la foc, amestecand continuu pana se topeste zaharul.Cand e gata se toarna peste prajitura si se uniformizeaza cu cutitul
Pofta buna!
Retete de post
Deschis de
dana d
, mar 10 2003 11:20
293 raspunsuri la acest subiect
#281
Postat 06 august 2006 - 19:37
#282
Postat 09 august 2006 - 06:21
ALAYNA, iti multumesc tare mult pt carte,e intr-adevar deosebita...chiar discutam cu o cunostinta care a avut ocazia sa-l cunoasca pe Radu Anton Roman si imi zicea "parca iti lasa gura apa numai cand il auzi"[pofta]...inca odata multumesc,sa auzim numai de bine...
#283
Postat 10 august 2006 - 15:44
ce papa bun am facut eu aseara
1. de post am curatat 3 dovlecei, i-am dat pe razatoare, i-am amsestecat cu sare si i-am lasat la scurs 10 minute. apoi i-am amestecat cu sare dupa gust, nucsoara si faina cat sa iasa o pasta mai consistenta. cu aceasta umplutura am facut rulouri din foi de placinta din comert si din foi de pateuri (ca nu mi-au ajuns cele de [placinta). Le-am taiat si le-am bagay 15-20 minute la cuptor. iami iami.
2. de nepost tot din dovlecei dati pe razatoare.
am batut albusele de la 3 oua, cu sare, galbenusele, 5 linguri faina si un borcan mic smantana, am pus dovleceii rasi si cascaval ras, si la cuptor cu el intr-un vas de jena.
super.
monica mama lu'gabi
#284
Postat 10 august 2006 - 16:11
ce papa bun am facut eu aseara
1. de post am curatat 3 dovlecei, i-am dat pe razatoare, i-am amsestecat cu sare si i-am lasat la scurs 10 minute. apoi i-am amestecat cu sare dupa gust, nucsoara si faina cat sa iasa o pasta mai consistenta. cu aceasta umplutura am facut rulouri din foi de placinta din comert si din foi de pateuri (ca nu mi-au ajuns cele de [placinta). Le-am taiat si le-am bagay 15-20 minute la cuptor. iami iami.
2. de nepost tot din dovlecei dati pe razatoare.
am batut albusele de la 3 oua, cu sare, galbenusele, 5 linguri faina si un borcan mic smantana, am pus dovleceii rasi si cascaval ras, si la cuptor cu el intr-un vas de jena.
super.
monica mama lu'gabi
#285
Postat 01 septembrie 2006 - 21:17
Monjum06 m-am grabit sa fac si eu reteta ta de post, e super!! Cu singurele deosebiri: n-am stors dovleceii si am facut eu cu minutele mele foaia din faina , sare si apa calduta ( pt ca imi place sa fac foaia de strudel).
Si o poza aici .. drept marturie... caci strudelele au disparut rapid in burta ...
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Si o poza aici .. drept marturie... caci strudelele au disparut rapid in burta ...
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
#286
Postat 28 septembrie 2006 - 21:29
Aveam si eu doua retete de post dar le-am postat la retete rapide pt ca sunt si rapide. Va recomand cu caldura rulada de nuci.
#287
Postat 13 octombrie 2006 - 01:48
Am si eu o intrebare. A cumparat cineva strudel congelat? Am vazut in vinzare si as vrea sa incerc.
#288
Postat 13 octombrie 2006 - 15:22
Dar ce mancati la serviciu (mai ales daca stati peste 8 ore)?
In curand va incepe postul Craciunului si nu stiu ce sa-i pun la pachet sotului.
In general el isi face un mega-sandwish cu de toate.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
#289
Postat 31 octombrie 2006 - 15:03
Dovlecei cu masline
Durata
50 min
Ingrediente:
2 buc. dovlecei, 1 catel de usturoi, 1 buc. ceapa, 100 gr. masline, 5 linguri de ulei, 1 pahar de vin alb, o lingura de faina, zeama de lamiie, busuioc, o lingura de bulion, o legatura patrunjel, sare, piper
Mod de preparare
Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamiie, sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot si se aseaza pe un platou. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt, se prajesc si se sting cu bulion, zeama de lamiie si vin. Se adauga piperul, busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Maslinele taiate felii se pun peste dovlecei si deasupra se toarna sosul. Se lasa la frigider 10-15 minute.[pofta]
http://pg.photos.yah...dimob/my_photos
Georgiana si Bianca (30 Aug.2004)[bibe]
#290
Postat 01 noiembrie 2006 - 16:05
buna fetelor!
nu am mai fost demult pe aici dar am vazut ca as putea sa va rog sa-mi trimiteti si mie cartea de bucate a lui RADU ANTON ROMAN pe adresa felixmuresan@yahoo.com
va multumesc
FELIX