quote:Ti-am trimis cartea "Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
Originally posted by jersey3681
Imi puteti trimite si mie cartea ? rsteljic@gmail.com Multumesc
Retete de post
Deschis de
dana d
, mar 10 2003 11:20
293 raspunsuri la acest subiect
#261
Postat 06 mai 2006 - 21:16
#263
Postat 21 iunie 2006 - 14:36
As dori si eu cartea lui Radu Anton Roman.Adresa mea este delia_chris_raluica@yahoo.com
Va multumesc,si abea astept sa o rasfoiesc.
dinu
#264
Postat 21 iunie 2006 - 14:37
Adresa este delia_chris_raluca@yahoo.com
In prima adresa s-a strecurat o mica gresala.
dinu
#265
Postat 01 august 2006 - 21:12
buna ziua fetelor...vreau si eu cartea lui radu anton roman, daca se poate...
marin_a_i@yahoo.com
[ilp]Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yah...n_a_i/my_photos
#266
Postat 01 august 2006 - 21:13
Clatite de post
Ingrediente:
100g faina, 100ml sifon, 50ml ulei, 25g zahar, sare
Instructiuni:
1 ) Intr-un vas punem faina si adaugam treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, incorporam uleiul, zaharul si sarea.
2 ) Turnam din compozitie cu un polonic intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei si rotim ca sa se intinda uniform in toata tigaia.
3 ) Procedam la fel, pana terminam toata compozitia.
4 ) Dupa ce le-am terminat, intindem putina dulceata sau marmelada, apoi le rulam. Pot fi umplute si ca aperitiv cu varza, urzici, spanac etc.
La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac putin mai groase.
[ilp]Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yah...n_a_i/my_photos
#267
Postat 01 august 2006 - 21:15
Cornulete cu nuca
Ingrediente:
1 pachet margarina, 1 cana nuci macinate, faina cu praf de copt, sare, zahar pudra.
Daca folosim faina obisnuita, trebuie sa adaugam 1 praf de copt stins cu o lingura cu zeama de lamaie.
Instructiuni:
1 ) Amestecam margarina cu nucile (este bine sa fie putin prajite inainte sa le macinam), punem un varf de sare si adaugam treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen.
2 ) Intindem o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate cu latura de circa 5 cm, pe care le rulam, pentru a forma cornuletele.
3 ) Asezam cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt.
4 ) Le coacem la un foc potrivit.
5 ) Dupa ce s-au copt, fierbinti trebuie sa le tavalim in zahar pudra.
[ilp]Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yah...n_a_i/my_photos
#268
Postat 01 august 2006 - 21:16
Cornulete fragede
Ingrediente:
1 pachet margarina, faina cu praf de copt, sare, zahar pudra, nuci sau rahat pentru umplutura.
Daca folosim faina obisnuita, trebuie sa adaugam 1 praf de copt stins cu o lingura cu zeama de lamaie.
Instructiuni:
1 ) Amestecam margarina cu un varf de sare si adaugam treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen.
2 ) Intindem o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate cu latura de circa 5 cm. Pe fiecare bucata de aluat, punem nuca pisata amestecata cu zahar pudra sau o bucata mica de rahat, apoi rulam aluatul, pentru a forma cornuletele. In nuca putem pune si praf de scortisoara.
3 ) Asezam cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt.
4 ) Le coacem la un foc potrivit.
5 ) Dupa ce s-au copt, fierbinti trebuie sa le tavalim in zahar pudra
[ilp]Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yah...n_a_i/my_photos
#269
Postat 01 august 2006 - 21:17
Covrigei cu amoniac
Ingrediente:
2 cesti ulei, 1 ceasca zahar, 3/4 ceasca suc de portocale, 1/2 ceasca coniac (optional), 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare, 2 lingurite amoniac stins cu suc de portocale, 5 linguri gris, 1 kg faina.
Instructiuni:
1) Se amesteca uleiul cu zaharul, se adauga scortisoara, cuisoarele, sucul de portocale in care s-a dizolvat amoniacul, coniacul, grisul si la sfarsit faina.
2) Se framanta bine. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale.
3) Se modeleaza covrigeii rotunzi si se presara cu susan.
4) Se coc la un foc potrivit 30-40 minute.
[ilp]Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yah...n_a_i/my_photos
#270
Postat 01 august 2006 - 21:19
Covrigei cu coniac
Ingrediente:
1 pahar cu ulei, 1 pahar zahar, zeama de la o lamaie, 1/2 pahar de coniac, 1 lingura bicarbonat, faina cat cuprinde.
Instructiuni:
1) Se dizolva zaharul in apa, se adauga uleiul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
2) Adaugam faina cernuta si framantam bine.Aluatul nu trebuie sa fie tare.
3) Se modeleaza covrigeii si-i presaram cu mac, susan sau sare.
4) Se coc la un cuptor bine incins.
[ilp]Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yah...n_a_i/my_photos