Cornulete fragede
1 pachet de margarina, 1 praf de copt, 6 linguri de apa, zeama de lamiie, sare, faina, zahar pudra
Se amesteca margarina, apa, praful de copt stins cu zeama de lamiie, un praf de sare si se adauga treptat faina pina se obtine un aluat tare. Se intinde o foaie, se taie patrate pe care se asaza rahat, bucati de nuca sau gem, se ruleaza in forma de cornulete si se dau la cuptor. Cit sint calde se dau prin zahar pudra.
Retete de post
Deschis de
dana d
, mar 10 2003 11:20
293 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 12 martie 2003 - 12:50
#12
Postat 12 martie 2003 - 13:00
Icre din fasole alba
1/2 kg. fasole alba uscata, ulei, 1 lamiie, sare, boia sau piper, 100 gr. masline, 1 buc. ceapa
Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa. Pireul se freaca turnind ulei cu picatura, ca la maioneza. Cind este suficient de grasa se adauga zeama de lamiie, ceapa rasa, sare si boia pina capata culoarea roz ca icrele.
Se asaza pe un platou lung, se garniseste cu cite o gramajoara de masline tocate la distanta de 2-3 cm, alternind cu felioare subtiri de lamiie.
daca mai doriti si alte retete le scriu cu placere.pentru ca tin posturile pe peste an, am adunat citeva retete.
#13
Postat 13 martie 2003 - 22:15
Cornulete si ineluse de post
Ingrediente:
Aluatul
800 g faina
600 g margarina
10 linguri de apa clocotita + 5 linguri otet
varf de cutit de sare + 10 g bicarbonat de sodiu
15 g coaja rasa de lamaie,
Umplutura
250 g nuca, 250 g gem
10 g esenta de rom
120 g zahar pudra
200 g rahat
Decorare
200 g zahar pudra
Mod de preparare:
Se framanta faina cu margarina pana se omogenizeaza si se adauga amestecul de apa clocotita, otet, sare, bicarbonat, lamaia si vanilia. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece o ora, apoi se intinde o foaie de trei-patru mm grosime, din care fie se taie cu un dispozitiv special (de exemplu, gura unui pahar) ineluse, fie se portioneaza bucati de 5 x 5 cm (pentru cornulete). Daca faceti ineluse, este mai estetic (si mai greu) sa taiati, cu un pahar cu gura de circumferinta mai mica, o "gaura" in jumatate dintre rotunduri (de unde si "ineluse"). Inelusele se pun doua cate doua, umplute cu gem. Pe aluatul pentru cornulete se aseaza rahat sau nuca macinata amestecata cu gem si zahar farin, dupa care se ruleaza. Se aseaza tava in cuptorul deja incins la 190 de grade si se coc pina se rumenesc. Calde, se pudreaza cu zahar farin aromat cu zahar vanila
#14
Postat 14 martie 2003 - 23:35
mai, da ce bucatarese bune avem in forum!!
ce bine ca v-am gasit, ca incepusem sa disper de la ce am mancat saptamana asta si ma gandeam sa revin la obiceiuri carnivore.
dar uite, imi mai dau o sansa si fac maine niste ardei si cornulete!
singurul tip pe care pot sa vi-l dau e ca puteti inlocui laptele cu müsli de dimineata cu lapte de soia si müsli fara ciocolata sau lapte praf. are cam acelasi gust.
Adriana
#15
Postat 15 martie 2003 - 02:12
[cool]
Wow! Sunteti maestre in ale gätitului!! Multumesc!!!
Knocked down, but never knocked out!
#16
Postat 15 martie 2003 - 15:05
incearca fursecurile cu nuci,sunt super!!
#17
Postat 16 martie 2003 - 14:06
O idee de prinz cu mincare de post
Se face fasole prajita asa cum o facem noi toate ,asa cum stim de la mame sau bunici.
Separat se pun cartofi la copt.Eu ii intep cu furculita mare in multe locuri si ii dau la microunde vreme de 20 min.Mai apoi ii dau la cuptorul normal inca 20 min incit sa aiba crusta.
Se aseaza in farfurie caroful copt si se taie pe lung iar peste el se pune fasolea prajita.Se serveste cu salata.
Salata:se taie varza alba ,varza rosie,se da un morcov prin razatoare se adauga otet de mere, ulei de foarea soarelui ,sare.
Desert:va asigur eu ca nu vreti desert.
Pofta buna!
Joanna
#18
Postat 16 martie 2003 - 22:04
Cum faci fasole prajita? Pastai? Si cum pui cartofii la copt in coaja sau curatati? Am incercat si eu cartofi copti dar nu am microunde si la cuptorul aragazului dureaza o vesnicie. Pare bun si sanatos meniul [pofta].
Multumim, Dana.
#19
Postat 16 martie 2003 - 23:58
Dana, eu nu sunt un as in ale gätitului, dar fasolea präjitä este pe lista mea de preferinte culinare. Nu stiu dacä Joanna se referä la acelasi lucru, cu sigurantä iti va räspunde.
Eu fierb fasolea verde in apä cu sare si apoi o scot si o las sä se scurgä. (Aici, de exemplu, se gäseste fasole verde congelatä care mai trebuie doar putin timp fiartä.) Se incinge apoi putin ulei intr-un vas de teflon si se präjeste fasolea la foc iute, amestecand de cateva ori. Inainte de a o lua de pe foc se adaugä usturoi pisat si alte condimente dupä cum preferi (märar,piper). Sper sä iti placä! Poftä bunä!
Knocked down, but never knocked out!
#20
Postat 17 martie 2003 - 02:05
Eu ma refer la fasole alba sau fasole veche.Pentru cine sta in afara Romaniei fasole Cannelini la cutie.
Eu prajesc ceapa in putin ulei , dupa care adaug fasolea cam 3 cutii si o cutie de pasta de tomate de 500 grame.Las sa fiarba cam 10 minute dupa care adaug putin marar patrunjel sar esi piper.Fasolea e fiarta daca e din cutii.Daca e fasole alba uscata si trebuie sa o fierbi...e mai greu sau mie mi se pare asa.
Pofta buna!
Joanna