Draga Ariadne,
Am vazut la subiectul Oanei sugestia ta cu ficateii si m-ar interesa si pe mine, pare foarte gustos, yami-yami.
Vroiam sa te intreb, ficateii ii pui cruzi ? Si cam cat timp (si ce temperatura, eventual ) ii tii la cuptor ? Crezi c-ar putea manca si fetitza mea (are aproape 3 ani), adica este o mancare "usoara" sau mai "grea" pentru stomac ??
Multumesc mult ,
Elena
? pentru Ariadne despre ficatei la cuptor
Deschis de
Elena
, dec 13 2002 14:08
10 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 13 decembrie 2002 - 14:08
#2
Postat 13 decembrie 2002 - 16:18
elena, reteta este f.rapida, insa cam grea, dar daca ii dai numai ficatelul fara costita, merge si neaparat cu piure de cartofi langa ei.
ficateii se pun proaspeti , nesarati si se impacheteaza in feliute de costita ffff subtiri( poate gasesti taiata deja si sa fie mai lungi) si apoi tup in cuptor, temp. cred ca la vreo 170-180grade, ii lasi pana vezi ca s-au rumenit bine( daca temperatura ti se pare prea ridicata iti dai seama caci se arde costita pana sa se faca ficateii).
poti de altfel sa pui un cub de costita, apoi un ficatel si iar un cub de costita, toate pe o scobitoare si la cuptor la fel ca ceilalti.
se fierb cartofi in coaja( cat mai mici), cand sunt aproape reci se decojesc, se mai pun 5-10 min.la cuptor cu sare si putin unt pe ei, apoi pui cate un ficatel( cei cu scobitoare) in cartof, un pic de patrunjel pt.decor si faci un platou cu papa bun rau!!!!!!!
pofta buna
ari&celine
ficateii se pun proaspeti , nesarati si se impacheteaza in feliute de costita ffff subtiri( poate gasesti taiata deja si sa fie mai lungi) si apoi tup in cuptor, temp. cred ca la vreo 170-180grade, ii lasi pana vezi ca s-au rumenit bine( daca temperatura ti se pare prea ridicata iti dai seama caci se arde costita pana sa se faca ficateii).
poti de altfel sa pui un cub de costita, apoi un ficatel si iar un cub de costita, toate pe o scobitoare si la cuptor la fel ca ceilalti.
se fierb cartofi in coaja( cat mai mici), cand sunt aproape reci se decojesc, se mai pun 5-10 min.la cuptor cu sare si putin unt pe ei, apoi pui cate un ficatel( cei cu scobitoare) in cartof, un pic de patrunjel pt.decor si faci un platou cu papa bun rau!!!!!!!
pofta buna
ari&celine
#3
Postat 14 decembrie 2002 - 04:33
Multumesc mult de tot, Ariadne !!
Suna bine de tot ce spui tu aici, numai ca am citit si mi-a lasat gura apa[pofta]...
Si pe aici se gasesc bucati de sunculita gata taiate. O s-o incerc saptamina viitoare si iti spun ce-a iesit...
Pupici,
Elena&Laura
Este mai important sa fii bun decat sa ai dreptate.
#4
Postat 19 decembrie 2002 - 03:36
Draga Ariadne,
Am facut ieri ficateii si au iesit grozavi ! Multzam mult !
I-am facut in varianta cu piure, iar Laurei i-am dat fara sunculita si i-au placut foarte mult.
Elena&Laura
Este mai important sa fii bun decat sa ai dreptate.
#5
Postat 28 mai 2003 - 19:48
Pe ce se pun ficateii? Direct in tava sau pe BACKPAPIER ?
Help, ca vreau sa fac acum si nu stiu!
Scuzati intrrebarea tampita, parca vad ca e ceva evident,doar eu nu -mi dau seama!
LAURA
#6
Postat 28 mai 2003 - 20:03
Eu n-am facut niciodata dar banuiesc ca se pun direct in tava.Costita lasa suficienta grasime ca sa se faca ficateii bine.Asa cred eu.Daca nu-ti ies, sa nu ma bati!
quote:Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Originally posted by Lauraa
Pe ce se pun ficateii? Direct in tava sau pe BACKPAPIER ? Help, ca vreau sa fac acum si nu stiu! Scuzati intrrebarea tampita, parca vad ca e ceva evident,doar eu nu -mi dau seama! LAURA
#7
Postat 28 mai 2003 - 22:43
quote:Laura, eu am pus putin ulei pe fundul vasului (de Jena). Reteta este minunata, totul e foarte gustos, dar eu am renuntat la costita fiindca e putin cam sarata iar sotului meu ii place mincarea mai nesarata. Asa ca se pot pune ficateii intr-un vas de Jena, cu foarte putin ulei (numai cit sa ungi vasul, ca la prajituri) si se dau la cuptor. Se poate si fara ulei, dar cu iese mai gustos. Se poate pune si putina sare pe ficatei (dupa gust), nu se intaresc. De cite ori fac ficatei la cuptor ma gindesc la Ariadne si-i multumesc pentru reteta. Livia
Originally posted by Lauraa
Pe ce se pun ficateii? Direct in tava sau pe BACKPAPIER ? Help, ca vreau sa fac acum si nu stiu! Scuzati intrrebarea tampita, parca vad ca e ceva evident,doar eu nu -mi dau seama! LAURA
#8
Postat 28 mai 2003 - 23:31
Reteta asta am facut-o in urma cu vreo trei luni intr- o seara cind am avut invitati.Nu va spun cum se lingeau pe buze si toate fetele m-au intrebat retata.
Eu pun pe ficatei putin piper si este mult mai gustos.[pofta]
ella& laura,andrei,andra
#9
Postat 28 mai 2003 - 23:59
I-am facut pana la urma in tigaie ca am venit din oras moarta de foame si nu am mai avut rabdare de nimic.O mamliguta langa si gata. Dar vreau sa incerc si asa inveliti in costita .Data viitoare! Multzu de raspunsuri! :)
LAURA
#10
Postat 29 mai 2003 - 00:01
[:D][:D][:D][:D][:D][:D]
ultima data am facut ficateii astia minune prin decembrie, fetelor mi-a fost atat de rau !!!!!!!!!!!!!
am mancat ceva mai mult decat ar fi trebuit , asa ca grija mare la cantitate!
o alta reteta, defapt diferenta nu este mare, insa ideala pt.vara.
aveti nevoie de betisoare pt.frigarui, ficatei de pasare, ardei gras, costita( nelipsita)m ceapa rosie( de apa), sau ceapa verde de primavara.
apoi tine de imaginatia fiecareia, le puneti frumos pe betisoare in ce ordine doriti.
se fac pe gratar dar nu rapid, aveti grija la temperatura( nu foarte aproape de jar).
ari&celine