![[:D]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif)
![[;)]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif)
![[:(]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/icon_smile_sad.gif)
![[:(]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/icon_smile_sad.gif)
Postat 28 septembrie 2002 - 02:41
Postat 28 septembrie 2002 - 02:42
Postat 28 septembrie 2002 - 05:45
Postat 28 septembrie 2002 - 11:45
Postat 28 septembrie 2002 - 13:29
Postat 28 septembrie 2002 - 13:32
Postat 28 septembrie 2002 - 19:46
Postat 29 septembrie 2002 - 03:26
Postat 29 septembrie 2002 - 15:44
quote:Love you all... THEODORA,GIANNIS,ALEXANDROS
Originally posted by Sofie
Romanii care i-am intilnit eu aici ii pot clasifica pe trei categorii: a) aroganti si snobi- in general barbatii am observat ca sunt asa, dar nici cu femeile nu mi-e rusine - situatie materiala super buna; problema e ca au uitat de unde au plecat, injura Romania si pe romani pe la toate colturile, au "uitat" romaneste, adica vorbesc 3 cuvinte in engleza, trei in romana, daca apelezi la cei care au afaceri proprii te jecmanesc de-ti trece pofta de a mai cumpara sau benefecia de ceva de la un roman , se uita de sus la tine...Doamne cite as mai avea sa spun, dar ma intind prea mult si sunt abia la categ a; concluzia, eu stau departe de ei pentru ca ma consider romanca si uneori sunt putin cam patrioata si cine stie ce "scinteioace" pot sa iasa dintr-o conversatie intre mine si cei de mai sus.
b) plingaciosii si nemultumitii - la aceasta categorie includ in special femeile; domnule, mereu se pling de tara asta, nimic nu le convine, merele dau cancer, copiii sunt needucati, laptele e artificial, esti inglodat in datorii la banca (de parca le obliga cineva sa faca credite), canadienii sunt toti prosti (dar oare din cine e formata Canada, nu din emigranti, inclusiv romani
![]()
), femeile de aici sunt shleoampate si nu stiu sa se imbrace; uita ca de fapt si in RO cine are bani se imbraca, cine nu sta pe tusha; asa si aici, daca-ti permiti iti cumperi haine frumoase si elegante, daca nu, umbli numai in blugi si shlapi; si in plus aici fiecare se imbraca cum se simte bine si cit il tine buzunarul, mie imi convine ca pot sa merg la supermarket in pantaloni scurti si sandale la 30 de grade afara si nu trebuie sa ma cocotez pe tocuri si sa-mi pun o rochie eleganta
; aici muncesti prea mult, studiile se platesc, ce mai, nimic nu le convine aici si nu inteleg de ce naiba nu se intorc in Ro. si de aceasta categorie stau la distanta, motivul: eu sunt casatorita cu un canadian, am o fetita care va creste canadianca, deci va dati seama ca nu pot sa stau sa ascult cum niste gaitze imi injura familia la figurat; c) normalii - acestia sunt romanii nostri cumsecade, care au venit aici sa-si faca un rost, stiu ce e bun si ce e rau si aici si acasa, sunt ospitalieri, amuzanti, te ajuta cu ce pot, samd; din pacate cei pe care-i cunosc si suntem prieteni, si aici trebuie sa includ si fetele care le-am intilnit pe acest forum, locuiesc la sute chiar mii de km distanta, ne vedem poate odata pe an dar multumesc Domnului ca exista telefon si internet, deci tinem legatura aproape zilnic
Daca am ajutat romanii? Da, sincer am incercat sa ajut pe citiva, dar mi s-a raspuns un "nu, nu-mi trebuie" pe un ton ce incerca sa-mi spuna "n-am nevoie baaa de vechiturile tale", asa ca m-am lecuit si de asta, si in afara de o prietena din Toronto pe care o ajut cu hainutele bune ramase de la Sara pentru fetita ei, tot ce-mi prisoseste merge la Armata Salvarii. Ce simt cind aud romaneste pe strada? Pai in primul an eram in culmea fericirii si intram in vorba cu oricine, Doamne si de cite ori nu mi-a parut rau
... asa am ajuns sa pot face clasificarea de mai sus...acum, cind aud romaneste, ma fac ca nu aud, dar daca totusi ma abordeaza cineva pe mine, atunci sunt politicoasa si raspund, dar ANALIZEZ bine persoana si abia dupa aceea ma mai gindesc daca pastram legatura sau nu. Deci, la final, solutia mea : nici nu fug dupa romani, dar nici nu fug de ei
![]()
Postat 02 octombrie 2002 - 12:29